FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Panduru, categoric pe subiectul Mutu - FCU Craiova: „Nimeni în lumea asta nu-și dă demisia!”

Articol de GSP - Publicat marti, 05 octombrie 2021 12:42 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 13:18

Basarab Panduru a comentat plecarea lui Adrian Mutu de la FCU Craiova și spune că nu este de acord cu antrenorii care-și dau demisia.

Fostul internațional spune că antrenorii din România nu ar trebui să plece de bunăvoie de la un club, ci să aștepte să fie demiși, putând astfel să ceară toți banii din contract.

Basarab Panduru, după plecarea lui Mutu de la FCU Craiova: „Nu mi se pare corect să-ţi dai demisia”

„Nu mi se pare corect să-ţi dai demisia. Nimeni în lumea asta nu-și dă demisia! Nici măcar Ancelotti după ce îl bate Sheriff nu-şi dă demisia. De ce ne-am da noi demisia aici, în România?! 

Se pune presiune pe antrenori să-şi dea demisia, ca să nu le mai plătească bani. Ceea ce în străinătate nu se întâmplă.

Şi dacă greșește, are un contract și trebuie să-l respecți. Cel care te-a angajat te dă afara. Plătește ce are de plătit şi gata! La noi, «Dă-ţi demisia ca să nu-ţi dau banii!»

E adevărat că ultimele rezultate nu sunt cele mai bune, dar nu înseamnă că dacă ai salarii la zi și prime trebuie să fii pe primul loc”, a spus Panduru la TV Telekom Sport.

Adrian Mutu: „A fost decizia conducerii, nu am demisionat eu”

Adrian Mutu (42 de ani) a explicat că a fost destituit de la FCU Craiova.

„Plecarea mea a fost decizia conducerii. M-a sunat domnul Mititelu, am vorbit, ne-am despărțit în relații bune. Mi-a spus «Ești singurul antrenor de care mă despart cu regret». Eu am venit cu sufletul, am demonstrat că sunt profesionist și îmi fac treaba cu pasiune. Cred că am schimbat multe lucruri în bine, de la meniul zilei la ce înseamnă organizare. Îmi pare rău, pentru că aș fi vrut să-i ofer lui nea Adi (n.r. - Adrian Mititelu, aflat în spatele gratiilor) mai multe satisfacții. 

Nu m-au demis CSU Craiova sau FCSB, ci meciurile cu echipele de talia noastră, cu Voluntari, Argeș, Mioveni, pe care le-am dominat, dar n-am marcat. Au fost și diverse erori de arbitraj. Meritam mai multe puncte din aceste partide. Cu CSU a fost picătura care a umplut paharul de răbdare a patronatului. 

M-am simțit iubit și respectat la acest club, au fost corecți cu mine. Vreau să le mulțumesc pe această cale. A fost o compensație financiară, dar totul a fost închis în 5 minute. Pentru o nou-promovată, FCU Craiova e pe un drum normal. Ce a făcut Rapid la începutul campionatului nu era normal, când a fost pe 1, dovadă că ulterior a apărut un recul.., a declarat Mutu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Mutu și Mititelu, înțelegere pentru bani mai puțini

Rezilierea contractului dintre Mutu și FCU Craiova s-a făcut de comun acord. Mititelu nu a mai așteptat finalul turului pentru a putea să-l demită gratis pe „Briliant”, astfel că acesta va primi o sumă compensatorie.

În cazul în care la finalul turului, peste 4 etape, echipa se clasa sub locul 8, Mutu putea fi demis fără a primi vreo despăgubire, însă conducerea oltenilor nu a mai așteptat, astfel că tehnicianul va fi despăgubit.

Contractul dintre cele două părți prevedea ca, în cazul unei demiteri, lui Mutu să i se plătească  toți banii până la finalul contractului. Totuși, părțile au ajuns la un acord, iar antrenorul va primi o sumă mult mai mică. Mutu semnase în vară un contract pe doi ani, cu un salariu lunar de 12.000 de euro.

VIDEO Adrian Mutu s-a faultat singur! Comparație stranie după FCU Craiova - CSU Craiova 0-2

Citește și: 

Șumudică negociază cu FCU Craiova: „Vreau să vorbesc cu Mititelu senior!” » Condiția antrenorului

Mititelu Jr., prima reacție după plecarea lui Mutu: „Incredibil ce s-a întâmplat cu CSU Craiova!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  05 Octombrie 2021, 13:38

Discursul lui Pandi mai are fundament doar la modul general, Adi a spus c-a fost demis.

mal.
mal.  •  05 Octombrie 2021, 13:24

Dragă domnule Panduru, știu ei de ce demisionează... Ancelotti nu avea motiv, Mutu știu că are! Dacă nu ai pregătirea și calitatea exercitării atribuțiilor din contract e bine să te recunoști învins! Cavalerismul trișorilor nu există!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează