FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Revelația din Dinamo-FCSB are cel mai mic salariu din Liga 1, deși e cel mai SCUMP fotbalist din campionat!

Articol de , , - Publicat sambata, 13 februarie 2021 07:42 / Actualizat sambata, 13 februarie 2021 09:52

Adrian Niță, revelația din Derby-ul cu Dinamo, câștigă doar 2.500 de lei lunar la FCSB, cel mai mic salariu din campionat, deși are cea mai mare clauză de reziliere din toată Liga 1. Mijlocașul ofensiv va fi tratat ca un senior datorită evoluției din partida de Cupă.

Surpriza celor de la FCSB din Derby de România (1-0 pentru Dinamo), Adrian Romeo Niță, va împlini 18 ani pe 8 martie și câștigă numai 2.500 de lei lunar! Nu există în Liga 1 vreun salariu mai mic!

E atacant lateral și a evoluat în sezonul acesta la Turris Turnu Măgurele, împrumutat de la FCSB. Roș-albaștrii îi împrumutaseră și pe el, și pe Octavian Popescu la Turris, doar că a intervenit Mihai Stoica și l-a readus pe Popescu la club, pentru ca ei doi să nu-și facă unul altuia concurență pe un singur loc de titular. Adolescentul a jucat excelent în meciul cu Dinamo, pe care FCSB l-a pierdut cu 0-1, și l-a determinat pe MM să anunțe că „Niță a prins un loc printre primii 20, media de vârstă a echipei mai scade!".

El nu prinde însă vreun loc printre primii 20 într-o ierarhie creată în funcție de salariu, e chiar la coada clasamentului din tot campionatul la capitolul acesta!

Niță e cel mai scump fotbalist din Liga 1: are o clauză de 150 de milioane de euro

Niță a ieșit în evidență acum, în Derby-ul cu Dinamo, dar Mihai Stoica îi spusese deja lui Becali că adolescentul era un supertalent care merita să fie protejat. Contractul lui Adrian cu FCSB conține un salariu mic, numai 2.500 de lei lunar, dar clauza de reziliere este imensă: 150 de milioane de euro! Octavian Popescu poate pleca în schimbul a 100 de milioane de euro. Niță e cel mai scump jucător din lot, după valoarea clauzei de reziliere. Suma depășește cu mult tranzacțiile reale înregistrate în România. Man a fost cel mai scump din istoria competiției, vândut cu 11 milioane de euro. 

Niță va lua bani mai mulți de la anul la FCSB

Nu contează faptul că Adrian evoluează pentru clubul cel mai bogat din competiție! Becali îi plătește 17.000 de euro lunar căpitanului Florin Tănase, iar Florinel Coman încasează 20.000 de euro în fiecare lună. Există salarii cu mult mai mari și în cluburile mici. La Clinceni, titularii au între 3.000 de euro și 6.000 de euro. Nivelul e asemănător la FC Botoșani.

E drept că Niță încă nu a contribuit în prima ligă, prestația lui din meciul cu Dinamo a constituit o revelație, o surpriză. Contractul atacantului prevede și o mărire a salariului, de la 1 iulie 2022. Atunci va începe să încaseze 10.000 de lei lunar, cam 2.000 de euro, un salariu mai apropiat de al unui fotbalist din prima ligă.

Octavian Popescu o duce mai bine la FCSB

Cel mai lăudat tânăr jucător din România, Octavian Popescu, câștigă 3.000 de euro lunar, de aproape șase ori mai mult decât încasează Adrian Niță. Popescu a fost folosit în 17 partide în campionat în sezonul acesta, 11 ca titular, și a marcat un gol. Niță a bifat patru partide din prima ligă, dar în sezonul trecut, dintre care a jucat două ca titular. El este deja om de bază, a devenit titular în locul lui Man, ca mijlocaș dreapta, după ce Dennis a fost vândut la Parma. 

Mihai Stoica: „Tot eu am spus și despre Man!"

Mihai Stoica a insistat ca Niță să fie în lotul primei echipe încă din 2019, când FCSB îl avea la conducere pe Mihai Teja. „Pe Niță îl văd că pe cea mai mare speranță a academiei noastre. E născut în 2003. Niță va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat-o deja pe Dinamo la categoria lui de vârstă. Așa cum am spus de Man, când nu-l știa nimeni, că va ajunge un mare fotbalist, așa zic și acum. O să auziți de el!" a fost pariul lui MM. 

Basarb Panduru: „Niță are mișcări naturale, e talent!"

Prestația lui Niță din meciul cu Dinamo l-a încântat pe Basarab Panduru. „E o surpriză plăcută. Păcat de el că e foarte mic și nu prea mai văd jucători atât de mici. A făcut faze, iar atunci când pune piciorul pe minge, îl pune într-un anumit fel. Are mișcări naturale, frumoase, se vede din mișcarea corpului că are talent", a comentat Panduru la TelekomSport. Pe transfermarkt, Niță valorează doar 150.000 de euro.

 

VIDEO Cum a ajuns Octavian Popescu la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

„Gigi Becali nu poate să își dea demisia” » Ilie Dumitrescu, despre strategia aleasă de FCSB la derby-ul cu Dinam

Suporterii și trofeele: NU! Afacerea și poftele lui Gigi și MM: DA! » De ce a ales FCSB să nu respecte Cupa României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
creeperno290
creeperno290  •  13 Februarie 2021, 22:43

Deja-i messi gata

danut1971
danut1971  •  13 Februarie 2021, 19:23

fortza cfr actuala si viitoarea campioana a romaniei

danut1971
danut1971  •  13 Februarie 2021, 19:22

pana e memeul acolo fcsbeii nu vor mai castiga nici un titlu

Vezi toate comentariile (39)
Comentează