FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Șocant! După 23 de ani, a povestit ce s-a întâmplat la barajul de promovare în Liga 1: „Am înghițit o pastilă și mă simțeam ca-n Alaska, vedeam pinguini!”

„Am înghițit o pastilă și mă simțeam ca-n Alaska, vedeam pinguini!”, își amintește Adrian Pitu // foto: Getty
„Am înghițit o pastilă și mă simțeam ca-n Alaska, vedeam pinguini!”, își amintește Adrian Pitu // foto: Getty

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2022 14:23 / Actualizat joi, 10 martie 2022 16:17

Adrian Pitu (46 de ani), fost mijlocaș la echipe precum Farul, Sportul, Dinamo, Rocar, FC U Craiova și Steaua, a povestit o întâmplare șocantă petrecută în perioada de la Rocar. Pe 19 iunie 1999, la meciul de promovare în prima divizie, disputat în compania celor de la UTA, o pastilă-minune a făcut diferența!

Adrian Pitu, invitatul emisiunii GSP Live în această dimineață, a relatat cum a decurs barajul de promovare în Divizia A dintre Rocar și UTA, câștigat de bucureșteni cu 2-0.

Pitu susține că înaintea meciului, disputat pe o arșiță de nedescris, a primit o pastilă care i-a oprit senzația de cald și i-a amplificat capacitatea de efort. Aparent, utilizarea „pastilelor-minune” a încetat odată cu înlocuirea antrenorului Vasile Silaghi, cel care îi era „secund” lui Silviu Dumitrescu.

Ucrainenii au publicat averea pe care Mircea Lucescu o are blocată în bănci
UCRAINA
Ucrainenii au publicat averea pe care Mircea Lucescu o are blocată în bănci

Pastilele care au promovat-o pe Rocar: „Mă simțeam ca în Alaska, vedeam pinguini”

„Țin minte că am jucat meciul de promovare cu UTA, la Alba Iulia. Câți ani au trecut? S-a prescris. Îi aveam antrenori pe Silviu Dumitrescu și Silaghi, cu «bombonelele». «Bombonele» bune, nu știu ce combinații făcea, că nu erau d-astea interzise. Te simțeai bine.

Am mers să jucăm meciul de promovare la Alba Iulia. În ziua dinaintea meciului, erau 43 de grade. Silaghi zice: «Doamne, mâine vor fi 44-45 de grade». Nu puteai să respiri. Înainte să înceapă meciul, în vestiar aveam șampanie, de toate. Zic: «ce se întâmplă?»

Ne cheamă, ne dă câte o pastilă mică. «E bună», ne zice. Înghit aia. Începe meciul, iar după 3 minute m-a luat cu un frig... ziceai că sunt în Alaska, vedeam pinguini. Alergam de rupeam, jur. S-a terminat meciul și mai eram în stare să joc unul. Ăia de la UTA, în minutul 30, erau leșinați, cu apă.

Am luat o dată, de două ori, de trei ori... făceam 3 ture de teren, 20 de abdomene, un duș și la meci eram lei!

Apoi a venit Florin Marin și nu am mai luat d-alea. Eram leșinați! Nu mai știam de noi, ne dureau toate, eram obișnuiți cu ele”, a spus Pitu în studioul Gazetei Sporturilor.

Șocant! După 23 de ani, a povestit ce s-a întâmplat la barajul de promovare în Liga 1: „Am înghițit o pastilă și mă simțeam ca-n Alaska, vedeam pinguini!”
Adrian Pitu, la GSP Live. Fostul mijlocaș a fost integralist în meciul dintre Rocar și UTA

Rocar a rezistat două sezoane în Divizia A, între 1999 și 2001, perioadă în care a jucat o finală de Cupă, pierdută cu Dinamo, 2-4. În perioada amintită de Pitu, patronul echipei era Gheorghe Nețoiu.

Casetă Rocar - UTA 2-0 (1-0 la pauză)

  • Au marcat: Vrăjitoarea 20; Streltov 90 
  • Stadion: Unirea (Alba Iulia)

Rocar: D. Tudor - T. Petre, Macavei, Țermure, Mărgărit, R. Stancu (Tâlvan 69) - C. Dinu (Streltov 66), I. Șerban, Moga (M. Oprea 78) - Vrăjitoarea, Pitu 
Antrenor: S. Dumitrescu

UTA: Pap - Diaconescu, Botiș, G. Radu (Ciubăncan 50), Găman (Baciu 76), Panin - Todea, Almașan, Zaha - Mariș, Cl. Drăgan (Turcan 69) 
Antrenor. F. Tisza

Citește și: 

Jucătorul de la Steaua „mai bun decât Beckham”: „Talentat rău de tot, ziceai că le pune cu mâna!”

Copilul care și-a falsificat actul de naștere din dragoste de Steaua. Povestea unei mare speranțe refuzate de clubul din Ghencea: „M-a durut foarte tare, dar mi-am jurat să ajung fotbalist”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
badeadorian
badeadorian  •  10 Martie 2022, 18:52

Dupa mintea lui Pitu au luat mentosane .... niciun pericol .... daca mai jucau 3-4 meciuri pe canicula si repetau tratamentul , acum nu mai avea cine sa povesteasca despre pinguini !!!

doublem
doublem  •  10 Martie 2022, 17:29

Celebrii pinguini din Alaska :)

mal.
mal.  •  10 Martie 2022, 17:20

Nu erau interzise, zice Pitu; și continua: bine că s-a prescris! Circ, ca întreg fotbalul românesc! La timpul prezent totul este ok! După ani aflam de aranjamente, cooperativa, cumpărări de meciuri, blaturi și… râdem! Pe pielea noastră!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează