FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Jucătorul de la Steaua „mai bun decât Beckham”: „Talentat rău de tot, ziceai că le pune cu mâna!”

Florentin Dumitru, al doilea din stânga la dreapta, în perioada Steaua // foto: Arhivă GSP
Florentin Dumitru, al doilea din stânga la dreapta, în perioada Steaua // foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2022 10:34 / Actualizat joi, 10 martie 2022 11:21

Adrian Pitu (46 de ani), fost mijlocaș la FCSB între 2003 și 2005, a vorbit în termeni elogioși despre Florentin Dumitru (44), fostul fundaș dreapta al Stelei și ulterior al echipei lui Gigi Becali. 

Adrian Pitu a fost invitatul emisiunii GSP Live în această dimineață. În cadrul dialogului cu moderatorul Costin Ștucan, fostul mijlocaș central a vorbit despre unii dintre colegii săi din perioada petrecută la FCSB, pe atunci denumită Steaua. 

Cuvintele pe care le-a spus cu privire la Florentin Dumitru au fost speciale. Fost fundaș dreapta, Dumitru era supranumit „Micul Beckham” grație centrărilor foarte bune pe care le trimitea în careu din flancul drept. Totuși, Pitu spune că la acest capitol Dumitru era chiar „mai bun decât Beckham”.

O afirmație cel puțin îndrăzneață, având în vedere CV-ul de 5 stele al fostului mijlocaș englez, ce cuprinde echipe precum Manchester United, Real Madrid, AC Milan și PSG.

Nici istoria nu e cu FCSB! De ce roș-albaștrii pot să-și ia deja gândul de la titlu
FCSB
Nici istoria nu e cu FCSB! De ce roș-albaștrii pot să-și ia deja gândul de la titlu

Florentin Dumitru, jucătorul de la FCSB „mai bun decât Beckham”

„Florentin Dumitru? Talentat rău de tot. Dădea niște centrări, ziceai că le pune cu mâna. Era mai bun decât Beckham, la cum le dădea. Serios, toată lumea îi dădea mingea lui în partea dreaptă, iar el centra perfect”, a spus Pitu în studioul Gazetei.

El a descris mai mulți dintre foștii colegi:

Oprița? Chiar alaltăieri am vorbit cu el. Tehnic, foarte bun pe poziția de al doilea vârf.

Falemi? Aveai nevoie și de un mijlocaș defensiv. Era foarte serios, rigid. Acasă lucra cu mingea, să ne arate nouă că știe cu mingea. A spart toate bibelourile”.

Florentin Dumitru, „Micul Beckham”

Florentin Dumitru a fost mult timp idolul tribunelor din Ghencea. Mijlocașul a evoluat de 23 de ori în cupele europene şi de 17 ori în echipa naţională.

Fotbalistul roș-albaștrilor din urmă cu două decenii fusese poreclit „Micul Beckham”, pentru centrările perfecte de pe flancul drept.

Florentin Dumitru și-a încheiat cariera în 2012, în tricoul Petrolului Ploiești, după 301 meciuri jucate la nivel de primă divizie. „Am avut o carieră frumoasă, cu bune, cu rele, dar am făcut ceea ce mi-am dorit. Am jucat atâţia ani şi pentru că am avut o viaţă extrasportivă fără excese”, spunea el în momentul retragerii, intervievat de Gazeta Sporturilor.

Poveste uluitoare la GSP Live » Un jucător de națională, transferat pe două cisterne de combustibil: „Nu mai aveau cu ce să se încălzească”

Copilul care și-a falsificat actul de naștere din dragoste de Steaua. Povestea unei mare speranțe refuzate de clubul din Ghencea: „M-a durut foarte tare, dar mi-am jurat să ajung fotbalist”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (10)
prima_la_stanga
prima_la_stanga  •  10 Martie 2022, 18:55

Cred ca se uita Beckham saptamanal la meciurile Stelei si plangea de ciuda cand vedea centrarile lui Florentin Dumitru.

andrei.steaua
andrei.steaua  •  10 Martie 2022, 17:50
Postat de magic4ever pe 10 Martie 2022, 12:52

Florentin Dumitru a fost fundas dreapta,asta e pozitia lui si pe transfermarkt...poate a mai jucat si mijlocas dreapta,dar majoritatea timpului juca fundas dreapta si urca mult....dar este la ani lumina de centrarile perfecte ale lui Beckham,nu exista termen de comparatie...e ca si cum il compari pe Claudiu Raducanu cu Haaland:))

Depinde si cui ii centra. Ca Beckham ii avea pe Cole si Yorke care zburau prin careu desi nu erau înalți. Dacă centra de genul ăla nu apuca sa atingă atacantul mingea. Contra a fost bun desi ne-a cam mâncat calificarea cu Slovenia

radugon
radugon  •  10 Martie 2022, 14:53

Nu știu dacă era mai bun ca Beckham. Era bunicel la Steaua, mai degrabă rezervă la națională... Cu toate astea, la momentul de față, nu cred că avem un jucător de câmp de calibrul lui, pe niciun post. Portar avem, pe Niță, în rest, nimic.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează