FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Nici istoria nu e cu FCSB! De ce roș-albaștrii pot să-și ia deja gândul de la titlu

Niciodată în Liga 1, după Al Doilea Război Mondial, echipa de pe locul 2 nu a recuperat o distanță de 7 puncte față de lider cu 10 etape înainte de final / FOTO: GSP +23   FOTO
Niciodată în Liga 1, după Al Doilea Război Mondial, echipa de pe locul 2 nu a recuperat o distanță de 7 puncte față de lider cu 10 etape înainte de final / FOTO: GSP

Articol de , , - Publicat joi, 10 martie 2022 07:21 / Actualizat joi, 10 martie 2022 07:38

Nici istoria nu e cu FCSB! Niciodată în Liga 1, după Al Doilea Război Mondial, echipa de pe locul 2 nu a recuperat o distanță de 7 puncte față de lider cu 10 etape înainte de final.

Vineri debutează play-off-ul, care va începe cu o distanță record între primele două clasate. CFR are un ecart de 7 puncte, după înjumătățire, însă FCSB speră că va putea răsturna toate calculele pentru a cuceri titlul, după o pauză de de 7 ani. 

Asta ar însemna însă să bifeze cea mai mare remontada din istoria fotbalului românesc după Al Doilea Război Mondial. 

Șumudică l-a sunat pe Becali: „Jur! Am fost prost, am greșit! Ce dacă face 3 schimbări la pauză? Rapidul m-a pierdut!”
FCSB
Șumudică l-a sunat pe Becali: „Jur! Am fost prost, am greșit! Ce dacă face 3 schimbări la pauză? Rapidul m-a pierdut!”

Niciodată de atunci nu s-a întâmplat ca o astfel de diferență, existentă între locul secund și lider, să fie topită de urmăritoare, care să și câștige campionatul. Totuși, sunt câteva episoade de care Tănase, Tavi Popescu și compania se pot agăța, ca o injecție de moral și de adrenalină.

17 apriliee data la care se va disputa primul meci direct, dintre CFR și FCSB, în ultima etapă a turului play-off-ului, locul de disputare fiind la Cluj

Cine a fost aproape

Au fost 4 ediții în care ocupanta locului 2 a fost la un pas să câștige titlul, deși cu 10 runde înainte de finiș acest lucru părea, ca și în prezent, un miracol.

Sezonul 1957-1958

  • Steaua a recuperat cele 5 puncte, ambele au terminat cu același punctaj și, conform regulamentului de la vremea respectivă, criteriul de departajare a fost rezultatul obținut prin împărțirea numărului de goluri marcate la cel al golurilor primite. Petrolul a avut 36-22, deci un raport de 1,63, în vreme ce Steaua a terminat cu 41 goluri înscrise și 27 încasate, un raport de 1,52.
  • Petrolul a fost declarată campioană
  • Puncte recuperate în ultimele 10 etape: 5

Sezonul 2007-2008

  • după etapa a 24-a, CFR avea 6 puncte peste FCSB
  • după etapa a 32-a, FCSB deja recuperase toată distanța și avea ea un avantaj de două puncte 
  • finalul a aparținut clujenilor, iar FCSB a pierdut titlul la un singur punct diferență
  • Puncte recuperate în ultimele 10 etape: 5

Sezonul 2011-2012

  • cu 10 etape înainte de final, CFR avea 8 puncte peste Vaslui
  • finalul a fost în genunchi pentru clujeni, Vaslui a recuperat aproape tot ecartul, dar după etapa a 34-a, CFR a mai păstrat un punct diferență și a luat titlul 
  • Puncte recuperate în ultimele 10 etape: 7

Sezonul 2014-2015

  • în ultimul sezon clasic, tur-retur, cu 18 echipe, după etapa a 24-a, FCSB avea 7 puncte avans față de ASA Tg. Mureș
  • mureșenii au ars tot ecartul în următoarele 8 runde și aveau ei un punct avans 
  • finalul a fost dramatic, iar FCSB a terminat cu un punct în plus și a devenit campioană
  • Puncte recuperate în ultimele 10 etape: 6

20 de punctea fost cea mai mică zestre atinsă de CFR în play-off, în cele 4 sezoane în care a fost implicată în lupta pentru titlu, în vreme ce maximum reușit de FCSB a fost 23 de puncte

4 situaţii pro-FCSB

Există în istoria campionatelor și exemple de formații care deși se aflau pe locul secund, cu 900 de minute înainte de finiș, au reușit în acest interval să acumuleze cu cel puțin 7 puncte în plus față de echipa de pe primul loc. Și, evident, să câștige titlul:

SezonClasament cu 10 etape înainte de finalClasament final
1947-1948CFR Timișoara 33p, UTA 31pUTA 50p, CFR Timișoara 45p
1971-1972UTA 28p, FC Argeș 24pFC Argeș 41p, UTA 37p
1996-1997FC Național 49p, Steaua 46pSteaua 73p, FC Național 68p
1998-1999Dinamo 62p, Rapid 59pRapid 89p, Dinamo 82p

De fapt, CFR Cluj are 7,5 puncte avans

Clasamentul la startul play-off-ului arată că trupa lui Dan Petrescu are 7 puncte peste FCSB. În realitate, distanța este și mai mare. Dacă FCSB va recupera toată această distanță și cele două formații vor termina la egalitate de puncte, atunci primul criteriu de departajare va fi al rotunjirii după înjumătățire.

Cum niciuna dintre cele două n-a beneficiat de așa ceva, se va trece la al doilea punct, care avantajează formația ce a avut mai multe puncte în primele 30 de etape. Și aceasta e CFR Cluj. Deci, pentru a cuceri titlul, FCSB are nevoie să termine cu cel puțin un punct peste ardeleni.

17 punctea strâns FCSB în actualul sezon în fața echipelor pe care le va întâlni în play-off, cu aceleași adversare, CFR a făcut nu mai puțin de 26

VIDEO Andrei Cordea: „Adevărata bătălie va fi în play-off”

Citește și alte știri despre FCSB:

Șumudică l-a sunat pe Becali: „Jur! Am fost prost, am greșit! Ce dacă face 3 schimbări la pauză? Rapidul m-a pierdut!”

Peluza Nord, ultimatum pentru jucătorii de la FCSB: „Asta să facă domnul Tănase și cei care se simt cu musca pe căciulă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
rav410wrc
rav410wrc  •  11 Martie 2022, 09:16

Ar mai fi o "problema" ... Faptul ca formatia psd-ista are asigurate deja 18 puncte, in urma non-combatului unor echipe gen voluntari, farul, arges, care vor face doar turism, in play-off, deoarece sunt deja cu "sacii-n caruta" :(( Sistemul play-off NU este pentru mamaLiga 1 ... Ce "performante" au avut echipele noastre in Cupele Europene sau Echipa Nationala, de cand s-a implementat acest sistem ?!

torinezul
torinezul  •  10 Martie 2022, 21:22
Postat de Popa Corneliu pe 10 Martie 2022, 20:23

După ce în sezonul regulat mai toate echipele au stat...„capră” ca cfr-ul 1907 să adune multe puncte, doar *** să fi să crezi ca Voluntariul d-lui Andone, fost antrenor la cfr, Gică Hagi , un machidon răzbunător, Craiova, care nu trebuie decât să-l încurce pe oier și satelitul PSD, FC Argeș, ar încurca pe cfr cluj 1907 să câștige al cinci-lea titlul consecutiv, oierul deja este resemnat! Jocurile „au fost făcute din vară” de triumviratul Dâncu, Habarnam Burleanu, Gineală Iorgulescu! Mass-media nu a făcut altceva decât să le creeze un alibi la „blătuialaă”, cu istorie, statistici și... „alte paste fainpase”! Acum, pa, ma duc, anticipat, să-mi iau... „pastilele” că o să-i supăr pe admin. IT și diferiți postaci și o să primesc aceasta recomandare! Hai, să-l alegem pe.... „numitul” Habarnam Burleanu pentru nou mandat! Dudelange, doar așteaptă pe cfr cluj 1907!

Ai dreptate, du-te si ia-ti pastilele.Sper ca le iei pe cele bune! Sunteti cativa pe aici, pe GSP, uau!!!!Pacat ca ai IQ-ul egal cu numarul de la pantof. Batranete linistita, desi nu cred.

ortega
ortega  •  10 Martie 2022, 20:45

*** ... Ăsta o fi mbape-ul jurnaliștilor , îl vinde Gigi la L'ÉQUIPE cu j-de-bulioane de euro ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează