FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

Porumboiu e categoric: „Clar e mai bine cu VAR. Nu se mai iau campionate cu mânării”

Adrian Porumboiu (71 de ani), fostul arbitru internațional, a comentat introducerea sistemului VAR în Liga 1
Adrian Porumboiu (71 de ani), fostul arbitru internațional, a comentat introducerea sistemului VAR în Liga 1

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 septembrie 2022 11:32 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2022 12:18

Adrian Porumboiu (71 de ani), fostul arbitru internațional, a comentat introducerea sistemului VAR în Liga 1.

Fostul patron de la FC Vaslui consideră că introducerea arbitrajului video este benefică, în ciuda erorilor din acest start de sezon (detalii AICI)

Vânzare sistată! FCSB nu mai comercializează bilete pentru meciul cu West Ham: „Din respect pentru suporterii din diaspora”
WEST HAM - FCSB
Vânzare sistată! FCSB nu mai comercializează bilete pentru meciul cu West Ham: „Din respect pentru suporterii din diaspora”

Porumboiu a comentat introducerea VAR-ului în Liga 1

„Tot ceea ce e nou prinde mai greu. Este mai dificil să depășească momentul de început. Arbitrii ar trebui să fie deja obișnuiți. Sunt prea multe erori”, a spus Porumboiu, la Pro Arena. 

Apoi, el a vorbit despre faza de la meciul FCU Craiova - Sepsi 1-0, când Sidibe a marcat după ce comisese henț înaintea șutului la poartă. Atunci, VAR-ul a analizat faza, dar a validat golul. Video cu faza, mai jos:

„Totul pleacă de la cum se interpretează hențul. Nimeni nu înțelege. Dacă ar fi definiția unora, ar fi doar când lovește mingea cu mâna. Am văzut cum un jucător a preluat mingea cu ambele mâni, apoi a marcat. Mă refer la meciul de la Craiova. N-au cum să nu vezi. Când ai pe ecran trebuie să te duci să vezi. 

Cum poate să nu fie henț? E henț clar. Se mai și marchează gol. Dacă e tehnologie care e în toată Europa, ar trebui să nu mai fie dubii. Parcă s-a creat așa o nebuloasă continuă între cei din camera VAR și arbitrii”, a mai spus Porumboiu. 

Porumboiu: „Clar e mai bine cu VAR”

În concluzie, fostul arbitru fost categoric cu privire la utilitatea VAR-ului:

„Clar e mai bine cu acest sistem. S-au câștigat campionate cu mânării, acum nu mai merge. VAR-ul trebuie să fie în toate campionatele din Europa”.

Porumboiu e categoric: „Clar e mai bine cu VAR. Nu se mai iau campionate cu mânării”
Adrian Porumboiu

Citește și alte știri din Liga 1:

Doi atacanți în două zile! CFR Cluj a mai prezentat un jucător

Dan Șucu și-a făcut planul: „Nu există dacă, Rapidul va câştiga titlul!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
Cripure
Cripure  •  03 Septembrie 2022, 18:38

Nu cred ca cei din cabina VAR au fost incompetenti. Chiar daca ar fi asa, faza este prea usoara de analizat, pentru a avea vreo scuza pentru validarea golului. Eu cred ca sunt corupti. Solutia ar fi excluderea lor din arbitraj.

gabytzu88
gabytzu88  •  03 Septembrie 2022, 13:55

Sistemul Var in Romania arata cat de competenti sunt arbitri nostrii care nici macar cu faza in fata ei nu stiu care e decizia corecta.Asta arata cat de rau sunt pregatiti arbitrii de catre Vasaras si Deaconu .

csaba
csaba  •  03 Septembrie 2022, 13:41

Foarte mulți am așteptat VAR-ul, dar VAR-ul romanesc este o dezamăgire și mai mare, se pare că în România nu se poate face nimic fără corupție, iar cei din cabina var pot fi corupți mai ușor că se ascund de după protocoalele pe care nimeni nu le cunoaște și nu le înțelege așa că nici nu mai ai chef să te uiți cum se fură un campionat!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează