FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PETROLUL 1-0

EXCLUSIV / VIDEO Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs: „Este un tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR!” + Ironii la adresa lui Sebastian Colțescu

Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 10:53 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 13:46

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu (72 de ani) l-a atacat, în direct la GSP Live, pe „centralul” Istvan Kovacs pentru maniera din CFR Cluj - Petrolul 1-0 și nu numai. 

Luni seară, Istvan Kovacs le-a refuzat două lovituri de pedeapsă prahovenilor, în urma unor faulturi comise de Răzvan Sava asupra lui Alexandru Musi, respectiv Arlind Ajeti asupra lui Pedro Justiniano. 

Prima pagina a Gazetei, după arbitrajul catastrofal al lui Kovacs în CFR Cluj - Petrolul: „Istvan, chiar nu ți-e rușine?!”
CFR CLUJ - PETROLUL 1-0
Prima pagina a Gazetei, după arbitrajul catastrofal al lui Kovacs în CFR Cluj - Petrolul: „Istvan, chiar nu ți-e rușine?!”

În direct la GSP Live, fostul arbitru Adrian Porumboiu l-a taxat pe „centralul” din  Carei și a spus că închide TV-ul când Istvan Kovacs e la „centru”.

VIDEO. Adrian Porumboiu, atac la Istvan Kovacs după arbitrajul de la CFR Cluj - Petrolul: „Este un tâlhar!”

„Eu nu pot să mă uit la meciurile arbitrate de Istvan Kovacs. Am vorbit cu duritate ieri (n.r. - luni) de Sebastian Colțescu, dar de acest Istvan Kovacs am vorbit mereu. 

Este un arbitru tâlhar! Știu ce spun, ce s-a întâmplat, cum era trimis la înaintare, cum înainte de meciuri stătea la secretarul general al FRF la un meci Astra - FC Vaslui, deci omul era clar în siajul CFR-ului. 

Am văzut acum că a ieșit și Balaj să explice faza. Dacă nu aveți nimic cu arbitrii, spuneți, bă, să nu mai greșească!”, a declarat Adrian Porumboiu, la GSP Live. 

Adrian Porumboiu: „Nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Istvan Kovacs”

Adrian Porumboiu a continuat tirada, spunând că fotbalul românesc este la fel ca societatea românească, unul corupt. A dat și un exemplu, susținând că Traian Halalai, președintele executiv al Eximbank din anul 2015, ar fi ajuns șef de bancă după ce a dat șpagă un milion de euro șefului cancelariei primului ministru. 

„N-ai de ce să mai faci scandal, pentru că, în afară de ce s-a întâmplat în arbitraj, corupția este peste tot în țara asta. În urmă cu 12 ani, printr-o șpagă de un milion, dată la șeful cancelariei primului ministru, cineva a fost numit direct președinte la o bancă de stat, iar de atunci dă tun după tun. Îi dau și numele, că nu mi-e frică de el, e vorba de Halalai. Vorbim aici de documente, nu de prostii și de vorbe în vânt. Au făcut jaful de pe lume și noi ne luăm de niște arbitri?!

Toți știu, dar nimeni nu mișcă nimic. Ce vreți, să avem fotbalul curat? Asta e România. 

Eu nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Kovacs. E arbitru internațional, dar nu mă uit la meciurile lui. 

Numai când îl văd cât de îngâmfat e și câte relații a avut cuCFR... Nu-l mai dați, mă, la meciurile CFR-ului! Spun asta de 4-5 ani. Dar l-au dat mai departe. De ăsta (n.r. - Sebastian Colțescu) am zis să nu-l mai dea la FCSB, că sunt și alți arbitri. 

Băgați-i, mă, pe ăia tineri! Ăla a dat șpagă și noi zicem că vrem să facem curățenie?! E o societate bolnavă, în care banul și șpaga primează. Istvan a păstrat vechile relații. Le rămâne în ADN treaba asta. 

De CFR am mai vorbit. Despre Varga (n.r. - Ioan, patronul lui CFR Cluj) nu am niciun fel de date, dar ce făceau înainte... Ăsta sărbătorea titluri cu șampanie. Când lua șampania era acolo. Nu l-a văzut Mureșan (n.r. - Iuliu, fost președinte la CFR Cluj) niciodată? Când săreau dopuri la șampanie nu era și Kovacs acolo?”, a mai „tunat” fostul arbitru. 

Adrian Porumboiu: „Mă așteptam ca Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu să facă asta”

Adrian Porumboiu a reiterat mai apoi ideea conform căreia Sebastian Colțescu și Istvan Kovacs ar fi niște arbitri corupți. 

„Dacă vreți lucrurile corecte, spuneți ce se întâmplă! Eu mă așteptam ca Istvan și Colțescu să facă asta. E greu să te schimbi când ai anumite legături. Fiecare are câte o amintire plăcută și mai vrea una. Așa și cu arbitrii. 

Nu mă deranjează ceva mai tare decât reacția cluburilor. Dacă toată lumea vine și zice că nu a fost penalty vii tu și dai tu niște explicații puerile?! Acum sare Balaj și explică teoria chibritului”, a mai precizat Porumboiu. 

Adrian Porumboiu: „Noi să fim bucuroși că Istvan Kovacs merge pe pământ și nu e în stratosferă”

„N-am date despre Mladinovici (n.r - Horia, arbitrul VAR de la CFR - Petrolul) cum că ar fi încurcat o echipă, nu pot să-l acuz de ceva ce nu știu. Cu îngâmfatul ăsta de Kovacs nu ai ce să faci. 

Noi să fim bucuroși că merge pe pământ și nu e în stratosferă. El ne face o mare cinste și trebuie să-l prețuim. Fii, bă, demn, dacă ești pe lista FIFA! Ai ajuns acolo pentru că arbitrezi bine în campionatul intern”, a mai precizat Adrian Porumboiu. 

Adrian Porumboiu: „Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu sunt niște îngerași”

Ulterior, Adrian Porumboiu a ținut să-i ironizeze pe Colțescu și Kovacs, numindu-i „îngerași”. 

„Eu fac o comparație între ce se întâmplă la o bancă și ce se întâmplă în arbitraj. Kovacs și Colțescu sunt îngerași, îmi retrag cuvintele. Față de ce se întâmplă în societate, pe ăștia îi las în pace și nu mai discut despre ei. 

Ei sunt îngerași față de ceilalți din societatea românească. . Sunt cei mai cinstiți și cei mai corecți oameni de pe Pământul ăsta”, a mai spus Porumboiu.

Kovacs este infatuat și nu ar fi avut nevoie de ajutor din camera VAR. El le știe pe toate, face ce vor mușchii lui. Nu avea ce să facă Mladinovici. Horia e un om echilibrat, dar dacă îi dai un om ca Istvan Kovacs în treaba asta... Ăștia de la CCA sunt ori tâmpiți, ori rău intenționați. Îl mai delegi pe Kovacs când a ieșit atât scandal, făcut de Becali?

-Adrian Porumboiu 

Citește și: 

CFR a fost iertată de două penalty-uri, dar Mandorlini atacă FCSB: „A fost o seară neagră pentru fotbalul românesc”

Valentin Țicu a ieșit la atac după eșecul din Gruia: „Nu ai cum să nu dai penalty la așa ceva! A câștigat FCSB și trebuia să o facă și CFR”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (30)
1945sv0509
1945sv0509  •  19 Septembrie 2023, 19:09
Postat de 1945sv0509 pe 19 Septembrie 2023, 12:55

Nea *** ar putea da mana cu Kovacs, Barsan, Coltescu si inca cativa de aceeasi teapa.

E de noaptea mintii sa pretinzi ca cuvantul "cucuruz"este vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  19 Septembrie 2023, 17:36
Postat de grid pe 19 Septembrie 2023, 12:32

Exact, suntem o societate bolnavă într-un stat eșuat, guvernat de cleptocrați îngâmfați. Domnul Porumboiu știe ce spune, fotbalul este doar o imagine palidă.

Exact

Dobermannul
Dobermannul  •  19 Septembrie 2023, 17:34
Postat de 1945sv0509 pe 19 Septembrie 2023, 12:55

Nea *** ar putea da mana cu Kovacs, Barsan, Coltescu si inca cativa de aceeasi teapa.

Nici nu-ti dai seama ce mandri sunt ca sunt asa cum spui tu. Romanul majoritar ii admira si invidiaza ... ca pot.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează