FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

Adrian Porumboiu se revoltă: „Liga 1 în Antalya? Ăștia de la LPF au gândire de raion!”

Adrian Porumboiu nu este de acord cu mutarea Ligii 1 în Antalya
Adrian Porumboiu nu este de acord cu mutarea Ligii 1 în Antalya

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 10:59

Adrian Porumboiu (69 de ani), fostul patron al celor de la FC Vaslui, nu este de acord cu propunerea dinspre FRF, preluată și de LPF, de a muta Liga 1 în Antalya, pentru sfârșitul acestui sezon.

„E o prostie asta cu meciurile în Turcia, asta denotă nivelul celor de la LPF. Au gândire mică, au gândire de raion. Mă așteptam să fie cu un comunicat legat de organizare.

După 1 iunie, putem începe și noi. În Turcia, pandemia e mai aprigă decât în România, bine că nu au zis ăștia să joace în Belarus. Ar fi fost amuzant. Cine îți garantează că vestiarele din Antalya sunt sterile?”, a declarat Porumboiu, potrivit Prosport.

98.674 de persoanetestate pozitiv cu COVID-19 a înregistrat până acum Turcia: 2.376 de decese, 16.477 de vindecări

9.710 de cazuriconfirmate sunt în România: 527 de decese, 2.406 de vindecări

Liga 1 în Antalya » Care sunt amănuntele pe care le-au stabilit:

  • Echipele vor călători peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter. Vor reporni în Antalya pregătirea, ca și cum ar fi presezon, apoi vor avea loc acolo toate meciurile care au mai rămas de jucat. Din playoff mai sunt de disputat opt etape. Din playout, douăsprezece. Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lunii următoare.
  • Fotbaliștii vor fi izolați în hoteluri, în camere single. Costul: 40 de euro pe noapte fiecare cameră. Toată acțiunea va dura șaizeci de zile, ceea ce înseamnă că doar cazarea o să coste un milion de euro! Plus transportul, plus închirierea stadioanelor pentru meciurile oficiale. Ar ajunge spre două milioane de euro toată afacerea.
  • Stadioanele constituie o grijă importantă. Hoteluri sunt foarte multe în Antalya și sunt aproape goale în perioada aceasta, terenuri de antrenament sunt sute, aproape fiecare hotel deține o bază de pregătire proprie. Doar că stadioanele pentru meciuri trebuie să îndeplinească niște criterii după care erau evaluate arenele și în România, la acordarea licențelor. Meciuri disputate pe terenuri de antrenament fără tribune ori n-ar putea să fie produse pentru TV, ori ar fi televizate în condiții foarte proaste.
  • Organizatorul întregii acțiuni: Cristian Voicu. Fin al familiei Reghecampf, aflat în anturajul FCSB în perioada în care Laurențiu îi conducea pe roș-albaștri, el e apropiat și de Federația, în baza amiciției cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct. Gazeta a dezvăluit în 2018 că Voicu organizase un turneu al naționalei, tot în Antalya. Nu existase vreo licitație, FRF nici nu era obligată s-o organizeze, iar societatea lui Voicu nu avea licență de operator turistic. Federația a reacționat după publicarea articolului: „Am plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. FRF a primit din partea firmei facturi de 82.020 de euro, care au fost refuzate la plată, deoarece firma nu organizase două partide amicale cu caracter internațional și, potrivit contractului, trebuia să plătească penalități de 30 la sută din valoarea totală a acestui contract". Voicu n-a respectat înțelegerea cu FRF, dar instituția apelează acum din nou la el!

VIDEO Scenariul incendiar care ar face ca FCSB să se califice în Liga Campionilor, iar CFR Cluj să cadă în Europa League

Citește mai multe știri de actualitate:

Variantă-șoc pentru Liga a 2-a? „Ar fi deplasat să înjumătățim punctele! Nu există niciun argument logic”

Vrea să promoveze în Liga 1, dar nu mai suportă izolarea: „Simt că o iau razna”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează