FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

EXCLUSIV Liga 1 în afara României?! Propunerea-surpriză agreată azi de toate cluburile

Duelul dintre CFR Cluj și FCSB pentru titlu s-a putea decide în Antalya +32   FOTO
Duelul dintre CFR Cluj și FCSB pentru titlu s-a putea decide în Antalya

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 15:09

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat azi o videoconferință cu mai mulți președinți ai cluburilor din Liga 1. A existat propunerea ca restul meciurilor să fie jucate în Turcia.

S-a discutat în primul rând despre planul dezvăluit ieri de GSP, plan conform căruia grupările din Liga 1 ar vrea să solicite Guvernului aprobarea de a începe mai repede antrenamentele dacă vor putea lua o serie de măsuri (cazare jucători, antrenamente protejate etc).  

Liga 1 în Turcia?

Concluzie: 6 dintre cluburi au bază proprie de pregătire, 7 nu au, însă au posibilitatea de a caza jucătorii la diferite hoteluri sau pensiuni din apropiere, iar un club (Poli Iași) nu are nici bază, nici alte posibilități. În acest context, ca măsură extremă, s-a propus chiar ca în cazul în care în România nu se pot relua pregătirea și campionatul, atunci totul să se mute în Antalya. Un fel de cartier general pentru toată Liga 1, un cantonament continuu până la finalizarea sezonului, cu meciuri oficiale disputate în bazele hotelurilor luxoase din acea zonă. 

Bilanț în România: 9.710 cazuri de coronavirus » 468 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi

Cluburile și-au dat OK-ul

Varianta inedită a fost agreată de toate cluburile prezente în videoconferință. Măsura are însă mici șanse să fie aplicată, întrucât astăzi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai în România vor fi ridicate restricțiile de deplasare, însă va fi obligatorie purtarea măștii. Semn că există ideea unei relaxări. 

Liga plătește acum, recuperează din drepturi TV

Dacă nu se va relua competiția internă până la 6 iunie, atunci Liga Profesionistă de Fotbal va achita integral pentru ca varianta Turcia să fie pusă în practică și va reține bani din drepturile TV pentru a-și acoperi cheltuiala. 

40 de euroeste prețul mediu pentru o cameră dublă în Antalya în regim de ultra all inclusive

FOTO. Imagini inedite din întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19

+28 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Bombă la UEFA! Scenariul incendiar care ar face ca FCSB să se califice în Liga Campionilor, iar CFR Cluj să cadă în Europa League

Nici ei nu știu ce vor: detalii incredibile de la negocierile dintre Negoiță și ADPD: voiau să plătească banii într-un deceniu!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
1329046320625305
Tnume Maria  •  22 Aprilie 2020, 23:08

Lpf si frf riscă excluderea din fifs si uefa dacă meciurile nu se dispută pe teritoriul româniei. Dar ar fi ok să jucăm atunci si vara in Norvegia și iarna in Australia.mie îmi convine. Hermannstadt nu ar putea juca în campionatul germanii ?

gago747
gago747  •  22 Aprilie 2020, 21:37
Postat de don_carlos pe 22 Aprilie 2020, 16:51

Pfff... Băi fraților, e inflație de proști in România. Cum mă să pomenești de așa ceva? Păi in Turcia a început prăpădul cu coronavirusul. Și ce să caute echipele acolo? Plus că trebuie dusi și arbitri, observatori, televiziuni. Waw! Ce imbecillitate! România e terminată. 999/1000 de inși sunt proști ca noaptea.

Corect! De ce să se joace doar la Antalya? Propun ca niște meciuri din playout să se joace și la Norcia, iar tot playofful să se dispute la Marbella ... :D :D :D

1329046320625305
Tnume Maria  •  22 Aprilie 2020, 20:44
Postat de whiteredarad pe 22 Aprilie 2020, 16:48

Ideea este nu doar tampita , ci chiar periculoasa. Dai siguranta ta pe mana strainilor, care au si ei epidemia, dar in plus ii si platesti. Daca un jucator se pozitiveaza, ce se intampla cu echipa lui, care trebuie sa intre in carantina ? Ce se intampla cu competitia ? De ce sa nu existe avantajul terenului propriu ? Se pace ca cei ce emit astfel de pareri orisin habarnisti, ori teribilisti, ori au grave probleme ...la propria "mansarda".In Romania, o singura solutie ramane indiscutabil echitabila : rezultatele la intrerupere sint finale, si ne gandim serios la sezonul urmator sa nu il compromitem se pe acela.

Era si cazul să îi pună care va la punct pe idioți. Cred că sezonul să terminat.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează