GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Klaus Iohannis, două anunțuri MAJORE azi: măștile, OBLIGATORII după 15 mai + nu se prelungește starea de urgență

Klaus Iohannis / foto: presidency.ro +49   FOTO
Klaus Iohannis / foto: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 14:06

COVID-19. Klaus Iohannis, președintele României, a făcut azi o nouă serie de declarații. Acesta a anunțat că românii vor fi obligați să poarte mască după data de 15 mai pentru o perioadă nedeterminată, dar și că starea de urgență NU va fi prelungită încă o dată.

  • Iohannis și-a făcut apariția la declarații cu o mască, informând populația că aceasta va fi ipostaza pe care o vom adopta cu toții de la jumătatea lunii viitoare. 
  • Astfel, conform prevederilor planului de relaxare pus la cale alături de Guvern, românii vor fi obligați să poarte mască în spațiile închise, dar și în mijloacele de transport în comun. Măsurile vor intra în vigoare după 15 mai. 

Iohannis: „Toată lumea va fi obligată să poarte mască”

„Așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim mijloacele de transport în comun. Am avut o nouă întâlnire cu ministrul Orban și alți miniștri pentru a începe să detaliem așa numitul plan de relaxare. Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației. În acest sens, vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. 

Unele măsuri care ne privesc pe toți trebuie anunțate din timp. Una din aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Am decis azi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Nu e o măsură limitată în timp. Vom renunța la purtarea măștii poate la anul, când această pandemie va fi sub control și nu va mai exista riscul infectării”.

Iohannis. „Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale”

„O a doua măsură va bucura pe foarte mulți români. După data de 15 mai, după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. E vorba de libertatea de mișcare individuală!

 Pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. Vor rămâne interdicții pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul. Mi s-a părut important să vă dau această veste pentru a avea o perspectivă pentru ce va fi după 15 mai. 

Până pe 15 mai, toate restricțiile mari rămân în vigoare. Repet, până în 15 mai, stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare. După 15 mai, vom putea să ne mișcăm mai liber, dar viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii”, a declarat Iohannis. 

+45 FOTO

Iohannis: „Din păcate, virusul nu va dispărea!”

„Va fi un plan de relaxare în pași. Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Se lucrează la un plan care va stabili cum se va reveni în activitatea econimică, în special în zonele care au fost puternic restricționate. 

Din păcate, specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest virus. În traducere liberă, asta înseamnă că, pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare pentru toți, dar în special pentru categoriile vulnerabile”  - Klaus Iohannis

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri de actualitate:

CORONAVIRUS. Ultima oră » Bilanț în România: 9.710 cazuri de coronavirus » 468 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi

Primul medicament care doboară COVID-19 vine din America! Rezultatele pe 125 de pacienți + anunțul Ministerului Sănătății: „Sperăm să-l aducem în România într-o lună”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
chupacapra
chupacapra  •  23 Aprilie 2020, 00:08
Postat de spartcapus pe 22 Aprilie 2020, 18:12

Unu la mana: cine te obliga sa iesi din casa daca nu vrei si esti *** si te infestezi? Ce sa-ti faca Iohanis, sa-i tina pe toti in casa ca sa nu moara pensionarii? Si doi la mana: nu e nevoie sa-l mai voteze nimeni pe Iohanis pentru ca nu mai are dreptul sa candideze!

Omu e batran... probabil a uitat ca l-a votat de doua ori... :)))

chupacapra
chupacapra  •  23 Aprilie 2020, 00:05
Postat de thelegend. pe 22 Aprilie 2020, 19:29

Sa relaxezi masurile acum in luna mai trebuie sa fii nebun la cap, cel putin trebuia prelungita inca 2-3 luni , sa vedem cum evolueaza acest virus, asa , Iohannis practic a dat drumu la tauri, o sa vedeti toata pr0stimea dupa 15 mai cum iese din case, Dumnezeu cu mila.

Nu este nici o problema... Stai in casa nu te obliga nimeni sa iesi la joaca in felul asta nu ti se poate intampla nimic rau pana la vaccin iar noi restu o Sa fim mai linistiti stiind ca esti in siguranta

thelegend.
thelegend.  •  22 Aprilie 2020, 19:29

Sa relaxezi masurile acum in luna mai trebuie sa fii nebun la cap, cel putin trebuia prelungita inca 2-3 luni , sa vedem cum evolueaza acest virus, asa , Iohannis practic a dat drumu la tauri, o sa vedeti toata pr0stimea dupa 15 mai cum iese din case, Dumnezeu cu mila.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează