GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Primul medicament care doboară COVID-19 vine din America! Rezultatele pe 125 de pacienți + anunțul Ministerului Sănătății: „Sperăm să-l aducem în România într-o lună”

Americanii au folosit un medicament care a oferit rezultate satisfăcătoare în lupta împotriva COVID-19. foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Americanii au folosit un medicament care a oferit rezultate satisfăcătoare în lupta împotriva COVID-19. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 07:59

COVID-19. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit marți seara despre medicamentul Remdesivir, care a fost folosit în Statele Unite pentru tratarea pacienților diagnosticați cu coronavirus. 

Potrivit HotNews, medicamentul Remdesivir a fost administrat la 125 de persoane internate la Spitalul Universitar din Chicago. Studiul a demonstrat că majoritatea pacienților care au primit acest tip de tratament s-au vindecat. Doar două persoane au murit dintre cele 125 internate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Promite tratament efectiv pentru coronavirus”

Nelu Tătaru a comentat posibilitatea ca respecitvul medicament, folosit inițial pentru a trata Ebola, să ajungă și în România. 

„Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi. 

Este un răspuns pozitiv (n.r. la Remdesivir) şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru coronavirus. Suntem într-o situație în care avem o discuţie cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană. Să sperăm că într-o lună îl putem aduce în România”, a afirmat Nelu Tătaru, la Antena 3.

+26 FOTO

VIDEO. Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Citește și alte știri despre coronavirus:

CORONAVIRUS. Epidemiologul Molnar Geza despre pandemia din România: „Fără discuție, asta e data la care trebuie ridicată carantină”

COVID-19. Klaus Iohannis anunță măsuri de relaxare din 15 mai: „Atunci vom putea intra într-o fază nouă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  22 Aprilie 2020, 20:29

Un exercitiu de imaginatie. Un stat, aflat in razboi economic cu alt stat, se gindeste sa incetineasca economia adversa. Si are la indemina un anumit virus. Ce face pentru a fi sigur ca nu scapa virusul de sub control? In primul rind descopera antidotul si de-abia apoi isi incepe treaba murdara, nu-i asa?

spartcapus
spartcapus  •  22 Aprilie 2020, 18:40

Urrrraaaaaaa, urrraaaaaa, urrrraaaaaaa! USA kick the virus ass! They are ză best! Mai terminati cu fake niuzurile astea!

mioriticul
mioriticul  •  22 Aprilie 2020, 17:01
Postat de bluerush pe 22 Aprilie 2020, 16:48

Daca imi aduc aminte, in Israel se realizase unul acu o luna dar au zis ca le trebui 90 de zile pentru testare, cum este si normal. Au aparut americanii imediat cu vaccin ca de, tot ei zic in ultima vreme ca "oficialii ambasadei americane in China au constatat nereguli la un laborator unde se faceau teste pe lilieci inca din 2018", bine ei nu stiau nevinovatii ce se intampla acolo. Deci ei au facut un vaccin imediat, fara perioada obligatorie de testare, fara testare prealabila pe animale, fara nimic. Si ce sa vezi, mergeeee. Mai mult, europenii o sa il cumpere masiv, desi ar putea si ei sa il faca dar nu ar mai fi american. Mai mult, asta asa tema de gandire pentru cine isi foloseste materia cenusie, este stiut ca unde sunt ambasade americane nu sunt doar ambasadori in cadrul misiunii diplomatice, mai ales in tarile astea concurente militar si economic. Si aia care nu sunt diplomati americani, aia cu ochii faini, nu sunt de la Securitate Romana sunt de la mama lor, the real deal. Dar mergem asa, cu americanii aparatorii libertatii si restul, fie dusmani fie ***, pardon oameni liberi.

Nu stiu despre ce vorbești. In articol nu e vorba de niciun vaccin.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează