FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

EXCLUSIV // VIDEO Adrian Porumboiu, verdict în faza golului anulat de Colțescu în CFR Cluj - FCSB: „Decizia este una clară!”

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 22:20 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 22:30

CFR Cluj și FCSB au remizat, scor 1-1, în derby-ul rundei cu numărul 19 din Superligă. Fostul arbitru Adrian Porumboiu crede că Sebastian Colțescu a luat, într-un final, decizia corectă la faza golului marcat de Florinel Coman. „Centralul” a anulat reușita după consultarea VAR. 

Minutul 52 a adus o fază extrem de controversată. Florinel Coman l-a învins pe Sava cu o execuție de generic, de la 25 de metri. Sebastian Colțescu a validat inițial reușita, apoi a fost chemat la monitorul VAR să revadă un duel anterior dintre Crețu și Otele. „Centralul” a considerat că fundașul oaspeților a faultat.

VIDEO CU MOMENTUL. Adrian Porumboiu, verdict în faza controversată din CFR Cluj - FCSB 

„E OK și nu e OK. Decizia în sine este una clară, faultul este evident. Apărătorul lovește mingea, apoi ridică piciorul și îl faultează. Faultul e evident. Numai că arbitrul putea să preîntâmpine treaba asta, să oprească jocul. 

Lasă impresia că faza este corectă, apoi îl întoarce VAR-ul la o fază pe care el arată că o gestionase foarte bine. Aici sunt lucruri de comentat. 

În sine, decizia corectă este lovitură liberă directă pentru echipa gazdă”, a spus Adrian Porumboiu la GSP Live. 

Prezenți în studioul GSP Live, antrenorii Laszlo Balint și Mihai Teja au fost de acord cu Adrian Porumboiu, considerând că există argumente pentru anularea golului. 

Eu nu văd că Otele dă în minge. Unde o atinge? Mingea rămâne exact acolo. Aici se vede că îl ia cu piciorul stâng peste piciorul stâng. Îi dă peste picior... El nu a văzut în teren ce a dat la VAR. Înseamnă că nu văzuse asta
- Basarab Panduru, la Orange Sport

Da, îl ia cu piciorul stâng. E fault!
- Nicolae Dică, la Orange Sport

VIDEO CU GOLUL. Florinel Coman și Darius Olaru, combinație-letală la golul de 1-1 în CFR Cluj - FCSB 

Citește și alte știri din Superligă: 

Gigi Becali, găsit vinovat în «cazul Compagno»: „Chiar vrei să nu mai vorbesc deloc cu patronul?”
FCSB
Gigi Becali, găsit vinovat în «cazul Compagno»: „Chiar vrei să nu mai vorbesc deloc cu patronul?”
Îl transferă Becali pe „noul Lixandru”? » „Mi s-a părut bun. Ce? Te-ar mira?”
FCSB
Îl transferă Becali pe „noul Lixandru”? » „Mi s-a părut bun. Ce? Te-ar mira?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (91)
Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  11 Decembrie 2023, 16:53
Postat de mgky pe 11 Decembrie 2023, 14:57

Si va continua VAR sa distruga si mai mult, acum se discuta sa intoarca si fazele fixe acordate eronat care rezulta in gol, asa cum e cornerul prin care franarii au deschis scorul, unde Ngezana e faultat clar, impins din spate de Otele. Nu poti sa dai fault la Cretu, atat timp cat tot meciul ai arbitrat intr-o maniera in care ai lasat jocul liber si ai iertat de cateva galbene franarii cu intrarile lor dure.

Am văzut câteva simulări de tot râsul la Otele în prima repriză (că tot amintea colegul florar de Florin Tănase) , măcar pentru una dintre ele ar fi meritat galben. Dar la faza golului anulat nu se pune problema de așa ceva... după cum s-a văzut pe reluări. Colțescu n-ar fi acordat fault, era aproape imposibil să observe că Otele a ajuns primul la minge, deci nu poate fi acuzat că ar fi judecat cu dublu standard atâta timp cât a lăsat jocul să curgă. A cedat însă la insistențele arbitrului VAR... revenind asupra deciziei,... deși putea pretinde că a controlat faza și să refuze consultarea monitorului la sugestia lui Găman. La Ovidiu nu s-a dus la margine să revadă faza penalty-ului, deși acolo până și Grădinescu a spus că a greșit și nu se impunea sub nicio formă acordarea loviturii de pedeapsă pt Fcsb. E un arbitru nesigur, care greșește destul de des... însă a-l suspecta că e corupt și că ar face jocurile cuiva anume... ar fi puțin exagerat. E vorba în primul rând de lipsă de valoare... și asta se observă nu doar în cazul lui, ci la majoritatea cavalerilor fluierului de la noi. Nu degeaba Istvan Kovacs - considerat un fel de vârf de lance al arbitrajului românesc - a fost doar arbitru de rezervă la mondialul din Qatar.

mgky
mgky  •  11 Decembrie 2023, 14:57
Postat de Mache_mana_iute pe 11 Decembrie 2023, 11:27

Dacă arbitrul crede că a controlat faza, lăsând jocul să continue... nu înseamnă că VAR nu poate interveni în cazul în care se marchează. Protocolul le dă voie celor din camera VAR să întoarcă faza dacă niciun jucător de la echipa adversă nu atinge mingea între timp iar faza se încheie cu gol. Colțescu avea posibilitatea să ignore 'apelul' arbitrului VAR, susținând că a controlat faza și e 100% sigur de corectitudinea deciziei sale. Aseară nu a fost la fel de sigur cum a fost la Ovidiu, drept dovadă nu a ignorat semnalele venite din camera VAR... ceea ce înseamnă că nu a "controlat faza" 100%. S-a discutat la Digi după meci și s-a văzut clar că Otele e primul la minge, Crețu atingând-o doar după ce frânarul a șters-o și a deviat-o în piciorul fcsb-istului. Otele mai face un pas cu piciorul drept, dar cu stângul secerat de alunecarea lui Crețu nu mai poate călca și cade. E fault. Decizie întoarsă corect de Găman și gol anulat regulamentar de Colțescu. Nu o spun eu, ... o spun specialiștii. Nu vorbesc eu, ... vorbesc imaginile. Din punctul meu de vedere, ca spectator neutru, consider că VAR a ucis fotbalul. E dureros să ți se anuleze un eurogol cum a fost cel de aseară pentru o fază judecată greșit de central cu 30 de secunde mai devreme. Nu mi se pare că e în "spiritul jocului" să intervină VAR-ul la astfel de faze. E ca la golurile anulate pt. off-side-uri de 1 mm, cu tehnologia firului de păr.

Si va continua VAR sa distruga si mai mult, acum se discuta sa intoarca si fazele fixe acordate eronat care rezulta in gol, asa cum e cornerul prin care franarii au deschis scorul, unde Ngezana e faultat clar, impins din spate de Otele. Nu poti sa dai fault la Cretu, atat timp cat tot meciul ai arbitrat intr-o maniera in care ai lasat jocul liber si ai iertat de cateva galbene franarii cu intrarile lor dure.

florar
florar  •  11 Decembrie 2023, 12:50

Sa vorbesti de picior ridicat la Cretu ?Si sa nu vezi piciorul pus aproape de umar lui Miculescu cu Otelu ? Porumboiu trebuia sa spuna ca a fost fault pentru ca Coman marcase ....

Vezi toate comentariile (91)
Comentează