FOTBAL  »  Superliga  »  CEDEAZĂ CCA?

Adunare Generală Extraordinară la LPF » S-a discutat oficial aducerea arbitrilor străini în retur! Vezi reacţia lui Crăciunescu!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 21:17

UPDATE Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a comentat pentru gsp.ro despre eventuala decizie a Comitetului Executiv de a aduce arbitri străini: "LPF este subordonată FRF, la fel şi noi, CCA. Cei de la LPF nu sînt şefii noştri, iar noi nu sîntem şefii lor. E treaba lor ce vor decide, nu vreau să comentez mai mult".

 

Liga Profesionistă de Fotbal a convocat o Adunare Generală Extraordinară pentru a discuta oficial aducerea arbitrilor străini în retur! Întîlnirea dintre preşedinţii de club va avea loc luni, 16 ianuarie, la sediul LPF.

Erorile de arbitraj, din ce în ce mai dese şi mai flagrante în ultima parte a sezonului de toamnă, au făcut ca mai multe cluburi să solicite o schimbare decisivă în sistemul de delegări pentru primăvară. Înainte de Crăciun, la LPF a fost trimisă o adresă din partea a 5 cluburi (Steaua, Dinamo, Rapid, FC  Vaslui, CFR), care cereau oficial aducerea arbitrilor străini.

Demersul cluburilor, susţinut făţiş de Dumitru Dragomir şi agreat discret de Mircea Sandu, a fost întîmpinat cu un refuz categoric de Ion Crăciunescu. El a lăsat senzaţia că va renunţa la post dacă varianta arbitrilor străini va fi acceptată de LPF şi FRF!

"Avem soluţii pentru a asigura competiţia noastră internă cu arbitri competenţi. Nu se pune problema aducerii arbitrilor străini. Eu nu mă voi duce niciodată să stau la coadă la aeroport să aştept un arbitru străin să conducă un meci de la noi. M-aş înjosi", a declarat Crăciunescu în decembrie.

Dan Lăzărescu, membru CCA, a completat pe aceeaşi linie: "Nu putem fi obligaţi de Comitetul Executiv să aducem arbitri străini"

Aron Huzu, vicepreşedinte CCA, a spus şi el: "Vă veţi convinge că şi străinii vor comite aceleaşi greşeli. Nu vor fi trimişi aici arbitri de top, ci de mîna a doua sau de mîna a treia"

În caz că Adunarea Generală a LPF va decide că trebuie aduşi arbitri străini, hotărîrea va trebui apoi validată de Comitetul Executiv al FRF.

 

"Dacă în retur nu vor fi aduşi arbitri străini, acest campionat nu se va termina, ascultaţi ce vă spun! Ce dacă nu e de acord Crăciunescu?! Nu el decide, ci Comitetul Executiv!" - Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

 

102 erori grave de arbitraj s-au înregistrat în cele 18 etape scurse din acest sezon

 

CITEŞTE AICI O ANALIZĂ GSP DESPRE CARACATIŢA ARBITAJELOR DIN ROMÂNIA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
petrusm
petrusm  •  11 Ianuarie 2012, 22:09

DACA DRAGOMIR VREA ARBITRII STRAINI AR TREBUI SI LA LIGA SI LA FEDERATIE CONDUCATORI STRAINI ADEVARATI...ASTIA AU FACUT PRAF FOTBALUL ...VARZA A LA DRAGOMIR...SUPORTERII STIINTEI CRAIOVA II POMENESC ZIUA SI NOAPTEA...

kurisuchian
kurisuchian  •  11 Ianuarie 2012, 21:42
Postat de criticul89 pe 11 Ianuarie 2012, 12:51

excelenta decizie; sa fie arbitrii straini la fiecare meci sau macar la cele importante asa cum a fost acum cativa ani; arbitrii romani sunt atat de prosti incat si la un meci mioveni-petrolul este scandal;

De ce, la un meci Rapid Concordia, ar fi diferit?

fcpipera
fcpipera  •  11 Ianuarie 2012, 20:57

de ce nu aducem si echipe straine? poate vindem mai multe bilete

Vezi toate comentariile (42)
Comentează