FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

AFAN a reacționat imediat după ce Gigi Becali a redus salariile la FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 26 martie 2020 19:35

La câteva ore după scandalul de la FCSB, unde Gigi Becali a redus salariile jucătorilor până în septembrie, AFAN a emis un comunicat în care își exprimă sprijinul față de fotbaliștii din Liga 1. 

AFAN face un apel către conducătorii cluburilor de Liga 1, cărora le transmite să nu apeleze „la soluții imorale și lipsite de orice suport legal”. În ceea ce privește remunerația pentru lunile de pauză, Emilian Hulubei spune că fotbaliștii nu ar trebui să primească mai puțin de 75% din valoarea totală a contractului. 

Comunicat AFAN despre salariile fotbaliștilor

„In ce priveste situatia contractuala a jucatorilor in perioada crizei provocata de coronavirus apreciem ca pozitia adoptata de unele cluburi de a nu acorda nici o indemnizatie jucatorilor pe aceasta perioada este total neetica. 

Au fost cluburi care au considerat ca ajutorul acordat de stat in valoare de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, ar fi suficient pentru sportiv, intelegand ca intreg costul situatiei de criza sa-l suporte sportivul si eventual statul prin indemnizatia acordata.

Recomandam conducatorilor cluburilor sa nu apeleze la solutii imorale si lipsite de orice suport legal si le reamintim apelul conducatorilor din fotbalul romanesc la solidaritate in aceasta perioada grea. Suntem ferm convinsi ca respectivii nu se refereau la solidaritatea intre cluburi sau intre cluburi si FRF/LPF. Se refereau la solidaritatea intre toti factorii care compun fotbalul romanesc: jucatori, antrenori, medici, cluburi si foruri organizatoare, pentru a gasi o solutie care sa minimizeze pierderile tuturor. 

Fotbalistul, actorul principal

Trebuie constientizat, o data pentru totdeauna, ca fotbalul are ca actor principal jucatorul. Jucator care are o familie de intretinut, o rata de platit sau un parinte de sprijinit. Si a carui viata este data peste cap de masurile unilaterale luate din dorinta meschina a unor conducatori de a economisi sau de a recupera pierderile anterioare cauzate de managementul deficitar. 

Soluția AFAN

AFAN considera ca solutia corecta este negocierea directa intre cluburi si jucatori, negociere care sa porneasca de la valoarea indemnizatiei astfel cum este prevazuta in contract si care sa fie finalizata cu o solutie proportionala, echitabila si agreata in comun de ambele parti contractuale. 

Precizam ca solutia legislativa stabilita prin OUG 30/2020 privind acordarea ajutorului de stat in valoare de 75% nu a fost solutia legislativa propusa de AFAN, sindicatul solicitand ca regimul contractelor de activitate sportiva in perioada de suspendare a contractului din initiativa structurii sportive sa fie identic cu cel al contractelor de munca, respectiv jucatorilor sa le fie platit cel putin 75% din salariile pe care le aveau contractual, indiferent ca aceasta valoare urma sa fie acoperita de club sau printr-o solutie mixta (cluburi si stat)”, se arată în comunicatul AFAN. 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Jucătorii FCSB au cedat: salarii tăiate până în septembrie! » Florin Tănase acuză Gazeta, deși Gigi Becali a confirmat dezvăluirile redacției: „Ziar mincinos!” :)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
fibra
fibra  •  27 Martie 2020, 10:22

Cine poate oase roade. E momentul sa vada si cei care dau cu piciorul in minge cum e sa fii om obisnuit si nu smecheras. Pe astfel de vremuri sa ai pretentiile AFAN-ului inseamna ca nu stii ce e aceia constiinta.

demolarii
demolarii  •  27 Martie 2020, 08:33

Cu cat si-au redus salariile cei care conduc sau administrează AFAN, FRF sau LPF? Daca cluburile cer jucătorilor sa duca mancare la cei izolați, sa doneze sânge, sau alte activitati prin care sa ajute in aceasta situatie, oameni cu job de jucător profesionist ce vor face? Vor accepta? Eu mă așteptam să citesc despre ei ca se implica, și că își dau seama ca aceste cluburi de fotbal nu sunt eterne. Sa se uite și să analizeze ce se întâmplă la Fc Dinamo în ultimii 20 de ani.....si apoi sa ceara....

portardelegenda
portardelegenda  •  27 Martie 2020, 07:47

AFAN =GLUMA PROASTA

Vezi toate comentariile (8)
Comentează