FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

AFAN, avertisment pentru echipele din Liga 1: „Suntem cu ochii pe orice demers în afara legii”

Articol de GSP - Publicat marti, 05 mai 2020 16:44

Jucătorii din Liga 1 vor putea reîncepe antrenamentele după 15 mai, când România va ieși din starea de urgență, așa cum au anunțat președintele Klaus Iohannis și Ionuș Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori) a emis un comunicat în care atenționează cluburile că trebuie să respecte toate normele și să protejeze jucătorii. Mai mult, AFAN le cere fotbaliștilor să reclame orice demers făcut de club pentru a-i fi verifica legalitatea și avertizează echipele că ar putea suferi consecințe legale. 

„Având în vedere declarațiile făcute de Președintele Klaus Iohannis privitoare la reînceperea activităților sportive de performanță după data de 15 mai, doar în condiții speciale ce vor fi detaliate de specialiști, AFAN face un apel ca activitatea sportivilor să se facă cu respectarea legislației în vigoare și în conformitate cu protocoalele privitoare la asigurarea condițiilor de antrenament și de sănătate ale sportivilor, în așa fel încât să se preîntâmpine orice pericol potențial de infectare a sportivilor, dar și orice accidentări potențiale determinate de reluarea antrenamentelor la o intensitate ridicată.

Prin urmare, facem apel ca reluarea activităților sportive să se facă numai în baza unor programări prealabile stricte din partea clubului, care să fie comunicate în timp util sportivilor în scris, urmând a le fi aduse la cunoștință toate detaliile cu privire la locul în care va avea loc antrenamentul, perioada de antrenament, modul de organizare a activității sportivilor în bazele de antrenament și protocoalele pe care aceștia trebuie să le urmeze.

Totodată, clubul trebuie să se asigure că întregul program de antrenament este desfășurat doar sub stricta supraveghere a unui antrenor si respectiv sub supraveghere medicală de specialitate. În prezent nu s-au stabilit datele pentru reluarea pregătirii și meciurilor sau condițiile exacte care trebuie să fie îndeplinite în vederea reînceperii activității sportive, acestea urmând să fie comunicate oficial atunci când se va lua o decizie în aceasta privință.

Facem apel la membrii AFAN să ne semnaleze în regim de urgență orice tip de demers ce poate să fie făcut de cluburi în sensul reluării pregătirii, pentru verificarea legalității acestuia. Orice demers în afara legii pe care îl veți accepta, nu vă va exonera de răspundere și consecințe ulterioare”
Comunicat AFAN

VIDEO. Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală

Citește mai multe știri din Liga 1:  

Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală » Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Iată ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente”

FRF reacționează în fața acuzațiilor lui Florin Prunea: „Nu primim bani în plus de la UEFA”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează