FOTBAL  »  Superliga  »  COVID

FRF reacționează în fața acuzațiilor lui Florin Prunea: „Nu primim bani în plus de la UEFA”

Articol de GSP - Publicat marti, 05 mai 2020 15:11

CORONAVIRUS. Florin Prunea a atacat ieri în termeni duri conducerea FRF, pe care a acuzat-o că încă nu a ajutat echipele din România cu banii primiți de la UEFA. „FRF a primit 5 milioane de euro special pentru COVID-19. Nimeni nu are nevoie de banii ăștia? Sunt bani special de la UEFA pentru a ajuta echipele în situația asta”.

GSP a solicitat luni după amiază un punct de vedere cu privire la acest subiect, răspuns care a venit marți dimineață și a fost postat pe site-ul oficial al FRF.

FRF: „Nu primim niciun ban în plus”

Federația neagă informațiile cum că va încasa 5 milioane de euro în plus în programul HatTrick. Forul condus de Răzvan Burleanu anunță că UEFA a făcut un singur favor: a suspendat parțial condițiile de raportare pentru o parte din fondurile programului, dacă destinația va fi schimbată. Însă că nu va sosi niciun euro în plus de la UEFA special pentru a rezolva problemele legate de pandemie.

Ce spune FRF că se întâmplă cu banii luați de la UEFA în programul „HatTrick”: 
- nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate efectelor COVID-19 în fotbal și nici plăți cu această destinație specifică. 
- FRF nu încasează niciun euro în avans. UEFA va livra aceeași sumă de bani la aceleași termene prevăzute anterior pandemiei. 
- FRF nu a utilizat vreodată, din 2014 până în prezent, și nici nu va utiliza sume provenite din programul HatTrick pentru plata salariilor. Destinațiile acestor fonduri au fost și vor rămâne mereu susținerea și dezvoltarea fotbalului românesc.

Ce este programul HatTrick

E unul dintre cele mai mari programe de solidaritate și dezvoltare care au fost stabilite vreodată de o organizație sportivă. HatTrick a fost lansat în 2004 și are ca idee investiția unei părți din veniturile Campionatului European în dezvoltarea fotbalului. Programul a fost prelungit până în 2024, iar investiția totală este de 2,6 miliarde de euro. Prin acest program s-au construit 34 dintre cele 55 de centre naționale de fotbal pentru echipele naționale și 31 de sedii ale federațiilor.

VIDEO. Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cosmin Contra i-a făcut portretul omului care intermediază vânzarea lui Dinamo: „Profesionist adevărat, influent, apreciat”

Când începe Liga 1? Două date avansate de LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
creeperno
creeperno  •  05 Mai 2020, 22:51

Mda mult s-a dezvoltat fotbalul romanesc cu banii astia. Nu ne mai calificam in cupa mondiala de multa vreme si astia zic ca baga banii in fotbalul romanesc. S-au dezvoltat in schimb buzunarele oficialilor frf

Vezi toate comentariile (1)
Comentează