LIGA 1  ·  COVID

FRF reacționează în fața acuzațiilor lui Florin Prunea: „Nu primim bani în plus de la UEFA”

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 15:11

CORONAVIRUS. Florin Prunea a atacat ieri în termeni duri conducerea FRF, pe care a acuzat-o că încă nu a ajutat echipele din România cu banii primiți de la UEFA. „FRF a primit 5 milioane de euro special pentru COVID-19. Nimeni nu are nevoie de banii ăștia? Sunt bani special de la UEFA pentru a ajuta echipele în situația asta”.

GSP a solicitat luni după amiază un punct de vedere cu privire la acest subiect, răspuns care a venit marți dimineață și a fost postat pe site-ul oficial al FRF.

FRF: „Nu primim niciun ban în plus”

Federația neagă informațiile cum că va încasa 5 milioane de euro în plus în programul HatTrick. Forul condus de Răzvan Burleanu anunță că UEFA a făcut un singur favor: a suspendat parțial condițiile de raportare pentru o parte din fondurile programului, dacă destinația va fi schimbată. Însă că nu va sosi niciun euro în plus de la UEFA special pentru a rezolva problemele legate de pandemie.

Ce spune FRF că se întâmplă cu banii luați de la UEFA în programul „HatTrick”: 
- nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate efectelor COVID-19 în fotbal și nici plăți cu această destinație specifică. 
- FRF nu încasează niciun euro în avans. UEFA va livra aceeași sumă de bani la aceleași termene prevăzute anterior pandemiei. 
- FRF nu a utilizat vreodată, din 2014 până în prezent, și nici nu va utiliza sume provenite din programul HatTrick pentru plata salariilor. Destinațiile acestor fonduri au fost și vor rămâne mereu susținerea și dezvoltarea fotbalului românesc.

Ce este programul HatTrick

E unul dintre cele mai mari programe de solidaritate și dezvoltare care au fost stabilite vreodată de o organizație sportivă. HatTrick a fost lansat în 2004 și are ca idee investiția unei părți din veniturile Campionatului European în dezvoltarea fotbalului. Programul a fost prelungit până în 2024, iar investiția totală este de 2,6 miliarde de euro. Prin acest program s-au construit 34 dintre cele 55 de centre naționale de fotbal pentru echipele naționale și 31 de sedii ale federațiilor.

VIDEO. Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală

Citește mai multe știri din Liga 1: Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (1)
creeperno  •  05 Mai 2020, 22:51

Mda mult s-a dezvoltat fotbalul romanesc cu banii astia. Nu ne mai calificam in cupa mondiala de multa vreme si astia zic ca baga banii in fotbalul romanesc. S-au dezvoltat in schimb buzunarele oficialilor frf

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1