FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME FINANCIARE

Alarmă în fotbalul românesc! Jucătorii au ajuns în culmea disperării: „Ne apelează ca la 112!”

Jucătorii care au salvat-o pe Dinamo de la retrogradare ar putea rămâne fără banii promiși dacă se va intra în insolvență. Sursă foto: Imago Images
Jucătorii care au salvat-o pe Dinamo de la retrogradare ar putea rămâne fără banii promiși dacă se va intra în insolvență. Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 07:09 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 07:21

Noi cluburi forțează insolvența ca unică soluție de salvare. Neplătiți de multe luni, păcăliți, fotbaliștii fac coadă la sindicat pentru a deschide procese cu angajatorii. AFAN e pe cale să bată recordul de litigii jucători-cluburi din toată existența sa. 

Dinamo pregătește o nouă insolvență, la mai puțin de șase ani de când a încheiat prima reorganizare prin care a tăiat „din pix” datorii de aproape 20 de milioane de euro.

Hermannstadt și Astra au același plan unic de salvare, insolvența. Dacă nu reușesc să convingă judecătorii să le mai acorde șansa aceasta de însănătoșire prin păgubirea unora dintre creditori, societățile acestea vor dispărea, fiindcă sunt năpădite de datorii pe care nu reușesc să le mai achite.

Dinamoviști contra Dinamo 

Printre creditorii care vor pierde, probabil, bani ca urmare a noilor insolvențe vor fi și jucătorii. Neplătiți de patru sau de cinci luni, ei pot rămâne definitiv fără banii pe care îi tot așteptau. 

Dinamoviștii s-au repezit deja la proceduri juridice, aproape toți fotbaliștii din lot au notificat clubul că trebuie să fie plătiți. 

Pasul următor: depunerea unor memorii pentru rezilierea contractelor sau numai pentru recuperarea salariilor restante. Dinamo va fi obligat atunci să plătească sau va fi depunctat. Dacă nu cumva o să mai topească din datorii cu insolvența.

„Ne apelează ca la 112!” 

„Câinii” și ceilalți jucători pe care insolvența i-ar putea înștiința că au muncit de pomană în ultima jumătate de an nu sunt singurii păgubiți din campionat. AFAN, sindicatul fotbaliștilor, a gestionat, de la începutul acestui an, 264 de procese pe care le-au pornit jucătorii împotriva angajatorilor. 

Sărăcia cluburilor și obișnuința lor de a-și ține fotbaliștii neplătiți au aglomerat AFAN. Sindicaliștii estimează că vor stabili un nou record în 2021: „Până la sfârșitul acestei săptămâni cred că trecem de 300 de memorii ale jucătorilor. 

Iar până în decembrie o să batem recordul existent, de 400 de procese într-un singur an. Sunt din ce în ce mai mulți fotbaliști neplătiți, sună telefoanele la noi ca la 112!” Jucătorii au încredere în conducători și în înscrisuri atunci când semnează contractele. După ce văd că se pregătesc și joacă de pomană, ei caută o salvare.

VIDEO Episod incredibil cu Cristi Borcea și Dan Petrescu: „A venit și mi-a pus banii pe masă!”

Citește și alte știri de actualitate: 

„Ar fi bomba verii!” » Ce transfer se pregătește în Liga 1: „Se va umple mereu stadionul”

EXCLUSIV Vești bune dinspre conducerea „câinilor”: „Jucători din străinătate vor la Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
dragdim
dragdim  •  24 Iunie 2021, 14:34
Postat de amadeus2021 pe 24 Iunie 2021, 13:40

Citat din corpul articolului (AFAN): „Până la sfârșitul acestei săptămâni cred că trecem de 300 de memorii ale jucătorilor". O intrebare retorică: toti acesti 300 jucatori cu memorii depuse sunt de la Dinamo sau măcar majoritatea lor? Dragi ziariști, dacă vă pretindeți imparțiali, publicați o listă cu TOATE cluburile datoare! Este clar că aveți o "iubire" nedeclarată pentru Dinamo, că aduce vizualizări.

De la Dinamo sunt peste 802, toți foștii jucatori de la 1948 încoace și-au depus și ei memorii.

amadeus2021
amadeus2021  •  24 Iunie 2021, 13:40

Citat din corpul articolului (AFAN): „Până la sfârșitul acestei săptămâni cred că trecem de 300 de memorii ale jucătorilor". O intrebare retorică: toti acesti 300 jucatori cu memorii depuse sunt de la Dinamo sau măcar majoritatea lor? Dragi ziariști, dacă vă pretindeți imparțiali, publicați o listă cu TOATE cluburile datoare! Este clar că aveți o "iubire" nedeclarată pentru Dinamo, că aduce vizualizări.

demolarii
demolarii  •  24 Iunie 2021, 12:10

M Sandu ,Dragomir, Burleanu sau Iorgulescu trebuie sa explice de ce sistemul competițional care are ca și competiție de top Liga I e falimentar. Dar ei raspund ca UEFA este o autoritate juridica in Romania,deși în Constitutie sau alte legi ale Romaniei nu apare vreo mențiune. Spun care jucător valorează milioane de euro și promovează un mod de viață extravagant, cu vârfuri de performanta "Valiza"si "Brichetă lui Becali, "Cocaină" lui Mutu, "Transferurile" lui I și V Becali, Borcea,MM, Padureanu etc, pigmentata cu marile realizări fotbalistice gen: Marica in prosop, Mitea și Tonciu, Ana-Maria și pumnul, Cristea și Dragusan, Niculescu și soția colegului....etc. Cu adevarat educativ pentru copiii de 5-15 ani care vor să învețe fotbal. Chiar eroic uneori pentru echipe cu patroni privați a la Bucsaru, Morar,Walter, Adamescu, Badea sau Negoita, și lista e mai lungă ca și lista de invitați de la o nuntă....ce rezulta in urma acestui sistem? Vedem acum. La Dinamo din 7 milioane de euro , vreo 2.5 sunt datorii către DDB. Dacă se mai scad datoriile către Negoita ( inclusiv cei 500mii ai lui Contercao) ar ramane cam 2 milioane de euro către jucători și stat.....dar cum Badea nu a acționat pentru a recupera prejudiciul de 3milioane de euro din cazul "Transferurilor" de ce ar renunța Negoita la ce a produs cu ajutorul lui Balanescu? Corect ar fi ca FRF sa fie desființată și vreo 5 ani sa existe doar activitate juvenilă.....altfel e doar o moc

Vezi toate comentariile (14)
Comentează