FOTBAL  »  Superliga  »  TURNEUL IBRAHIM DOSSEY

Alex Benga: "Să nu uităm de Ibrahim Dossey!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 decembrie 2010 00:00

Avea doar 12 ani cînd Ibrahim Dossey uimea România şi intra în istorie cu celebrul Braşov- Bacău (2-0) din 2001. Alex Benga, cel mai bun produs al centrului de copii si juniori al clubului FC Braşov din ultimii 5 ani, îşi aduce aminte cu regret de cel care îi este idol, chiar dacă nu se mai află printre noi de aproape doi ani.

 

„Am copilărit practic cu generaţia lui Ibrahim Dossey. Îmi amintesc de acel meci celebru cu Bacăul. Cînd am ajuns acasă le-am spus părinţilor că îmi doresc să ajung un fotbalist iubit de public, aşa cum îl iubeşte Braşovul pe Ibrahim Dossey. Tata mi-a spus: dacă vrei ca lumea să te ţină minte şi să te iubească, trebuie să fii în primul rînd un om corect, serios şi profesionist în tot ce întreprinzi, aşa cum e Dossey. Pentru mine, Ibrahim Dossey a fost şi va rămîne un idol şi un exemplu de urmat”, spune actualul fundaş al Petrolului Ploieşti.

Fotbalistul de 21 de ani nu ezită cînd vine vorba de Memorialul Ibrahim Dossey. „Voi fi prezent aşa cum am fost şi la prima ediţie. Este minimum de recunoştinţă pe care îl poate oferi orice braşovean pentru tot ce a făcut Ibrahim pentru fotbalul de la poalele Tîmpei. Nu în ultimul rînd, el a apărat poarta oraşului nostru, cînd mii de oameni tremurau în tribune şi la televizoare şi ne-a făcut de atîtea ori fericiţi. Acum, în lipsa lui, familia lui Ibrahim are nevoie de noi, de fiecare braşovean şi nu numai. Nimeni nu merită să crească fără un tată. Este de datoria noastră să cinstim memoria acestui mare stegar prin prezenţa la memorialul Ibrahim Dossey din perioada 10-12 decembrie” a mărturisit Alexandru Benga.

 

Înscrierile continuă

Au mai rămas doar trei zile în care vă puteţi înscrie la ediţia a II-a a Memorialului Ibrahim Dossey. Liga Suporterilor Stegari organizează şi anul acesta, în perioada 10-12 decembrie, a doua ediţie a turneului. La competiţie pot participa echipe formate din 7 jucători plus minimum o rezervă (maximum trei), taxa de înscriere fiind de 100 lei, iar fondurile vor fi donate familiei Ioana şi Jennifer Dossey. Anul trecut, cea care a dat lovitura de începere a fost Jennifer, iar portarul Remus Dănălache a primit de la Ioana Dossey mănuşile ghanezului. "Anul trecut i-am dat mănuşile lui Dănălache, era un copil cînd Ibrahim apăra la Braşov. Acum le poartă cu drag”, spune Ioana Dossey. În schimb, şi-au anunţat deja prezenţa componenţii echipei „Prietenii lui Dossey”, din care nu vor lipsi, Marian Ivan, Flavius Moldovan, Dorin Arcanu, Marian Măuţă, Alexandru Andrasi sau Mihai Stere.      

 

Doi ani fără Dossey

Ibrahim Dossey s-a stins pe 9 decembrie 2008, la 36 de ani, în urma unui accident de maşină. Pe 13 septembrie, goalkeeperul era în maşină cu soţia lui, Ioana, cu fetiţa şi cu un nepot, cînd a avut loc accidentul. Dossey a suferit o fractură de craniu cu înfundare, a fost operat pe creier, iar timp de o lună a fost în comă profundă. Apoi, acesta începuse să reacţioneze la stimuli şi chiar putea respira singur, dar a murit după 3 luni în urma unui stop cardio-respirator Pe 9 decembrie se împlinesc doi ani de la dispariţia portarului care a evoluat 92 de partide în Liga I pentru FC Braşov, Rapid şi Pandurii Tîrgu-Jiu. Pentru a putea participa la memorial trebuie să accesaţi site-ul ibrahimdossey.wordpress.com.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
chr508
chr508  •  03 Decembrie 2010, 17:16

@andro_2009 ai perfecta dreptate. In special cu returul anderlecht-RAPID.

andro_2009
andro_2009  •  03 Decembrie 2010, 15:44

el si sandu andrasi au invins blatul din 2001...a jucat in rapid-anderlecht 0-0 si trebuia el sa joace returul nu gafeurul de dolha si s-a vazut rezultatul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează