FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

VIDEO Alex Chipciu a vorbit deschis despre lupta cu depresia: „La Sparta Praga aveam niște momente de mă întindeam pe jos. Am zis că mor, fac infarct”

Alex Chipciu
Alex Chipciu

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iulie 2022 16:28 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 17:02

Alex Chipciu (33 de ani), mijlocașul de bandă de la „U” Cluj, a vorbit despre lupta cu depresia și despre momentele dificile care au urmat decesului tatălui său.

Internaționalul român a subliniat importanța psihologului în momentele dificile.

Cătălin Hîldan Jr. a plecat de la Dinamo și va evolua la o echipă de play-off în Liga 1
MERCATO
Cătălin Hîldan Jr. a plecat de la Dinamo și va evolua la o echipă de play-off în Liga 1

Alex Chipciu a vorbit despre lupta cu depresia

Nu mi se pare ceva wow. De ce să nu ai curaj să vorbești despre asta? Eu vorbeam cu doi psihologi deodată când aveam probleme. Pentru că e ceva nou. Pentru mine a fost un șoc să moară tata. Chiar în anul când luam campionatul cu Anderlecht, s-a îmbolnăvit, a aflat că are cancer. Să treci prin toată drama aia de un an și ceva până a murit îți afectează clar creierul. 

Nu știi stările pe care le ai. Aveam niște momente la Sparta Praga de mă întindeam pe jos. Am fost cu Rosicky la spital. Am zis că gata, mor, acum mor, fac infarct. Acum îmi vine să râd. Bine, și atunci, după moment, vorbeam cu Rosicky și ziceam: «Mamă, incredibil!». Dar creierul te duce în situații și situații. Trebuie să te duci la psiholog, să vorbești cu el, pentru că sunt situații pe care nu le-ai întâlnit și îți pot face rău. 

Eu țin minte că în momentele alea nu mă puteam gândi la fotbal. La mine n-a fost ceva care să aibă legătură cu fotbalul, a fost în viața personală. Murise tata, omul care m-a dus la fotbal. Am trăit toate momentele astea cu el și prin el. Și m-a dat peste cap. Atunci vorbeam cu un psiholog și mi-a zis să păstrez aceeași rutină, fotbal, antrenamente, pentru că o să treacă stările astea și o să fie iar ok. 

Ideea e să nu te oprești, pentru că dacă te-ai oprit ajungi din ce în ce mai rău. Sfatul meu e să te ajuți. Mi se pare incredibil să nu te ajuți dacă ai probleme. Noi avem oricum mentalitatea asta bătrână: «Aolo, ăsta e nebun, cum să te duci la psiholog?»”, a spus Alex Chipciu într-un interviu din cadrul „SuperLiga Show”.

Citește și:

LPF a comunicat că un meci din etapa a doua nu va avea VAR: „E posibil să se mai întâmple”

Rapid l-a prezentat pe Dugandzic! » Prima reacție a fotbalistului: „Vreau să fac lucruri mărețe aici!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
rav410wrc
rav410wrc  •  22 Iulie 2022, 19:53

Bravo Alex ... Ai subordonat fcsb-eaua, aproape de unul singur, in prima etapa a supermamaLigii !! Respect !!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  22 Iulie 2022, 18:47

Bucura-te de Fotbal ! Sportul e o bucurie ! Ce ramane in memoria fanilor : ...un dribling al lui Dobrin , magia lui Balaci cand dadea o pasa , Rica Raducanu si offside-ul lui , foarfeca lui Pele in drumul spre Victorie, Golul lui Maradona ...cu mâna sau cu piciorul . ? Mulțumim ca ai ales U Cluj ! Haide U !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Iulie 2022, 17:49

...asa este ...daca esti cu nervii te duci la pshiolog ...sa stai de vorba sa spui cuvinte ,lungi,sticloase ca niste dalti ce despart fluviul rece de delta fierbine ,bazaltul de bazalt ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează