FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Alex Dobre, pe orbita granzilor României: jucătorul de națională poate sosi gratis în Liga 1!

Alex Dobre (dreapta), în meciul cu Honduras // foto: Raed Krishan
Alex Dobre (dreapta), în meciul cu Honduras // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 14:19 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 21:24

Alex Dobre, 23 de ani, poate părăsi în scurt timp Hexagonul pentru a juca în premieră la seniori în Liga 1. Toți granzii României din prezent, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, s-au interesat de a-și asigura serviciile mijlocașului lui Dijon.

Conform surselor Gazetei Sporturilor, există inters mare în Liga 1 pentru fotbalistul titular în meciurile tricolorilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alex Dobre a devenit și mai interesant întrucât ar putea fi luat gratis de la clubul ce-a retrogradat în vară din Ligue. Cum e posibil acest lucru?

Cazul Alex Dobre: nu merge să jonglezi legea la francezi

După ce a ajuns în liga secundă, Dijon a fost obligată să se supună fair-play-ul financiar și comisia federației din Hexagon a transmis că gruparea trebuie să-și reducă bugetul salarial lunar până la finele mercato. 

Astfel, Dijon a fost nevoită să vândă sau să cedeze mai mulți fotbaliști dintre titularii sezonului anterior, chiar pe sume mult mai mici față de cele pe care i-a achiziționat. 

Alex Dobre a avut oferte din Olanda, din Elveția și din Anglia (Championship), doar că Dijon a ținut foarte mult timp la preț, în tentativa de a-și mai recupera din investiție. Mai ales că a plătit un milion de euro pe el, în august 2020, când l-a cumpărat de la Bournemouth.

Dijon și-a luat țeapă

Tratativele s-au tergiversat foarte mult, a căzut și varianta unui împrumut în campionatele din Occident, astfel că s-a închis mercato de vară. 

Dijon a supralicitat și a pierdut, iar acum este dispusă să-l cedeze și gratis! Clubul are bani, un patron potent financiar, cu afaceri în domeniul IT, doar că depășește, încă, pragul maxim de îndatorare pentru salarii. 

Fotbalist număr 10 și aripă, Dobre nu a fost folosit decât în 8 minute în actuala ediție de Ligue 2, în două meciuri, întrucât francezii nu l-au folosit nedorind să riște o accidentare. Tot sperând că-l vor vinde.

Week-end decisiv pentru Alex Dobre

Românul mai are trei ani de contract cu Dijon, dar ar putea să se întoarcă în România și să joace în premieră în Liga 1. A plecat în 2016 de la FC Viitorul Mihai Georgescu, a evoluat la diverse echipe din Albion, iar în ultima ediție la Dijon. 

De a-și asigura serviciile lui s-au interesat CFR Cluj, CSU Craiova și FCSB, urmând ca în acest week-end să se decidă soarta lui. Au mai rămas soluțiile Turcia, Rusia și Ucraina, însă Alex ar prefera să revină în România, fie și pentru un sezon, în dorința de a se lupta pentru titlu.

25 de meciuria adunat Alex Dobre la Dijon, dintre care 22 în Ligue 1

1 milion de euroeste cota lui Dobre pe transfermarkt

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB s-a înțeles cu Vali Gheorghe! Prima reacție a lui Gigi Becali: „L-a vrut Edi, l-am adus”

A început să râdă când a auzit de clauza din contractul lui Edi Iordănescu: „Pentru Gigi nu înseamnă nimic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  03 Septembrie 2021, 23:25
Postat de bridges pe 03 Septembrie 2021, 14:56

Mi s-a parut cel mai slab din tot turneul.

Mie mi s-a parut cel mai bun dar asa sunt unii....se uuta degeaba la fotbal si inteleg zero! Ramane de vazut care din noi

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  03 Septembrie 2021, 22:24
Postat de steaua1986. pe 03 Septembrie 2021, 17:39

Bai frate randoame, de ce nu-ti vezi tu de clona fcsb si sa-i lasi pe ceilalti in pace?

E nah .. cr glumet.. ai si nickname steaua 1986 .. dar voi infiintati om 2017 .. tot zici de cioban ? Dar purtati stema facuta de gigi un 2003 .. Va laudati cu jucatori care sau conwacrat la echipa lui gigi .. ogararu miu.. dupa spusele instantei ..ei au ajuns mari la echipa lui gigi .. oprita dinamovistul ? Ce rusine de echipa ... de 6 ani performantele csa fc carmen :))) sa nu poti promova din liga a 4a e ca si cum ai ramane repetent in clasa a 2a ... nu sti sa faci bastonase ..

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  03 Septembrie 2021, 22:20
Postat de anatol_karagandici pe 03 Septembrie 2021, 15:59

CFR si Cupele Europene, nu fcsb si umilinte de la cioban.

Ai dreptate ... cfr si umilintele din europa league... pentru toti hatetii .. steaua a ajuns in europa unde nu o sa ajunga nici o echipa romaneasca ... am scos echipe care sunt extratereste pentru liga 1 ( ajax nu e dudelange , valencia nu este malmo ) Nu credeti ca cfr mimeaza fotbal ( si o face slab) o sa vedeti imediat in intertoto .. noi umilinte cu fc nimeni !!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează