FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

UPDATE FCSB s-a înțeles cu Vali Gheorghe! Prima reacție a lui Gigi Becali: „L-a vrut Edi, l-am adus”

Valentin Gheorghe, în roșu
Valentin Gheorghe, în roșu

Articol de , , , - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 11:02 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 11:23

Valentin Gheorghe (24 de ani) ajunge la FCSB. Mijlocașul de bandă de la Astra s-a înțeles în această dimineață cu vicecampioana.

UPDATE ora 11:00 - Valentin Gheorghe, acord cu FCSB

Din informațiile GSP.ro, Valentin Gheorghe va ajunge la FCSB după ce s-a ajuns la un acord între părți în această dimineață. Ulterior, informația a fost confirmată de patronul clubului roș-albastru, Gigi Becali: 

„L-am făcut acum. V-am zis că nu mai vorbesc decât la transferuri. L-a vrut Edi, l-am adus. E semnat pe 5 ani. Gata, la revedere!”, a spus latifundiarul pentru GSP.ro. 

Știrea inițială - Valentin Gheorghe, dorit de FCSB

FCSB speră să-și întărească lotul în ultimele zile din mercato și negociază pentru achiziționarea lui Valentin Gheorghe, un mijlocaș al Astrei care a fost printre jucătorii cei mai importanți în urmă cu două sezoane, atunci când giurgiuvenii au încheiat campionatul pe poziția a treia.

Gheorghe are 24 de ani și a participat cu naționala României la Jocurile Olimpice. Călătoria în Japonia a amânat soluționarea situației lui, atunci părea că el avea timp suficient pentru un transfer, astfel încât să nu rămână în liga a doua, în competiția în care a ajuns să participe fosta campioană.

Astra a refuzat 250.000 de euro pentru Valentin Gheorghe

A trecut timpul și Vali este tot blocat în eșalonul secund. A jucat în două meciuri din sezonul acesta, 1-0 acasă cu Viitorul Pandurii și 1-1 la Dacia Unirea Brăila. În 2020, era unul dintre cei mai buni marcatori din Liga 1, cu 10 goluri în 31 de partide.

FCSB a încercat să-l cumpere și Mihai Stoica a povestit că giurgiuvenii acceptaseră oferta pentru un transfer definitiv, după care s-au răzgândit, au propus un împrumut.

E scenariul pe care îl caută clubul. Conducerea Astrei știe că nu-l poate vinde pe Gheorghe cu un preț mare în condițiile de acum, cu echipa aflată în liga a doua, cu o economie aflată la limita subzistenței. Giurgiuvenii au cerut insolvența și așteaptă o decizie a tribunalului.

Clubul speră să îl împrumute pe Vali și să obțină bani mai mulți în momentul în care viitoarea formație o să-l expună pe jucător la un nivel mai bun, în eșalonul de elită. Înainte să fie curtat de FCSB, pe mijlocașul ofensiv l-au mai vrut Universitatea Craiova și Sepsi. 

Covăsnenii au transmis oferta cea mai bună și cea mai clară: 250.000 de euro pentru un transfer definitiv. Astra a respins propunerea, a reacționat tot cu soluția unui împrumut, una cu care Sepsi nu a fost de acord.

Astra ar mai ascunde criza

„Am discutat cu oamenii din conducere și mi-au promis că va exista o rezolvare, că o să plec. Sper să nu mai joc în liga a doua”, spune mijlocașul ofensiv cu 20 de goluri în 108 partide disputate în tricoul echipei din Giurgiu. 

Gheorghe are 24 de ani, deci cluburile care-l vor speră să-l poată vinde mai departe la un moment dat, un calcul pe care-l face și Astra atunci când îl ține captiv.

Edi Iordănescu insistă pentru achiziționarea lui fiindcă a tot pierdut fotbaliști de atac. Moruțan a fost vândut la Galatasaray, Florin Tănase și Florinel Coman sunt accidentați. Fusese vândut deja Man la Parma. Dintr-o echipă cu mulți jucători ofensivi grozavi, FCSB a devenit una care abia încropește un atac decent.

900.000 de eurovalorează Valentin Gheorghe, conform transfermarkt. Este exclus ca Astra să încaseze atâția bani acum, când echipa se află în liga a doua și e aproape de insolvență

Gândiți-vă că FCSB a avut probleme și acum un an, și acum doi ani! De atunci au dispărut din echipă jucători grei: Man, Moruțan, Tănase, Coman. Unii au fost vânduți, alții sunt accidentați. Tănase va lipsi minimum o lună și jumătate, conform estimării de acum.

- Edward Iordănescu, antrenor FCSB

A luat 50.000 de euro de la Rapid

Astra i-a pierdut pe jucătorii străini din lot imediat după retrogradare, ei încheiaseră contractele. Dintre români, câțiva au găsit soluții. Portarul Popa a mers la Voluntari sub formă de împrumut, tot acolo a ajuns mijlocașul ofensiv Merloi. 

Giurgiuvenii au vândut de curând alt jucător de atac, Stahl, la Rapid și au încasat 50.000 de euro. A rămas captiv doar Valentin Gheorghe, deși tocmai el era fotbalistul cel mai important, pe care îl doreau aproape toate cluburile din campionat.

Citește mai multe știri despre FCSB:

S-au prăbușit! FCSB a ajuns „în pom” cu regula U21: jucătorii care au dezamăgit crunt

Dorit de FCSB, Constantin Budescu se pregătește să semneze cu noua echipă: „Contract pe doi ani”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
ilie33
ilie33  •  03 Septembrie 2021, 17:26
Postat de mario78a pe 03 Septembrie 2021, 13:48

Gata tata , sampion lig incepe hegemonia SC FC FCSB SA . Berceniul inseamna FCSB.

Prost ești

corectu
corectu  •  03 Septembrie 2021, 15:34

Un real câștig pentru echipă.V.Gheorghe are viteză,tehnic,nu pierde timpul pe teren.Cu Dinamo joacă din primul minut.

cornelcc
cornelcc  •  03 Septembrie 2021, 13:51
Postat de luciann pe 03 Septembrie 2021, 11:50

Sa-l ia pe Arlauskis (daca tot il dau aia afara)! Trebuiau tinuti Al. Cretu si Vucur, totusi! Vinicius are o varsta...iar Al. Cretu trebuia jucat la mijloc, nu fundas central! Asta e...

Nu sunt de acord cu tine in privinta celor doi, Cretu si Vukur. Sa mearga oriunde vor, ca nu sunt de Steaua! Cat despre Arla, da, e mai bun decat tot ce are Steaua in lot acum ca portar!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează