FOTBAL  »  Superliga  »  PLECARE

Fotbalistul din Liga 1 cu 240.000 € salariu anual și-a reziliat contractul și e în drum spre București: „E prima opțiune”

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 12:16 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 16:11

Mijlocașul Alexandru Ioniță (26 de ani) și-a reziliat luni contractul cu CFR Cluj, în ultima zi de mercato, și așteaptă acum să-și găsească un nou club.

Suspendat până la finalul lunii septembrie pentru dopaj, mijlocașul ofensiv, care poate evolua și ca extremă, a plecat de la formația lui Dan Petrescu, deși mai avea un an de contract. 

Ioniță a ajuns la CFR Cluj în ianuarie 2018, de la Astra, pentru 1 milion de euro. Acesta nu a reușit să se impună în Gruia, fiind împrumutat în două rânduri, la CSU Craiova și Astra.

20.000 de euro pe lunăera salariul lui Ioniță la CFR Cluj, al treilea cel mai bine plătit jucător din Liga 1

40 de partidea jucat Ioniță la CFR Cluj, marcând 3 goluri și oferind 2 pase de gol

Pe lângă Ioniță, CFR Cluj a renunțat și la Iasmin Latovlevici. Mutarea s-a petrecut înaintea închiderii ferestrei de mercato, astfel că fundașul stânga poate semna cu orice echipă.

Ioniță, suspendat pentru dopaj

La începutul lunii septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează. În respectivele postări apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă! Medicația s-a dovedit a fi neregulamentară.

Ioniță, care inițial a recunoscut folosirea unei metode interzise, și-a retras declarația inițială, a fost suspendat pentru un an, iar începând cu octombrie 2021 poate reveni pe teren.

Alex Ioniță ar putea ajunge la Rapid: „E prima opțiune”

Crescut la juniorii Rapidului, mijlocașul ar putea reveni la echipa antrenată de Mihai Iosif. El va fi reprezentat la negocieri de viitorul său impresar, Marius Niculae, fostul atacant al lui Dinamo.

„Am reziliat luni, da. Aștept acum să se oficializeze. Trebuie să primesc decizia de la Comisie. Nu știu prea multe, e prima dată când îmi reziliez un contract. 

Acum, prima opțiune e Rapid. Daniel Niculae, președintele clubului, a discutat mai mereu cu Marius Niculae, care va fi impresarul meu. Vom vedea.

Cel mai important e să revin în fotbal. Am stat mult timp departe și nu mai suportam. Aștept să mi se termine suspendarea, pe 30 septembrie, și sper să mă antrenez deja cu echipa cu care voi semna. Abia aștept să revin. De la 1 octombrie pot juca. Din punct de vedere fizic, sunt pregătit. Dar, oricât de mult te-ai antrena singur, e altceva cu echipa. Am nevoie de meciuri, să mă antrenez cu echipa”, a spus Ioniță în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

100.000 de euroe cota lui Ioniță, potrivit transfermarkt

VIDEO Derby în Liga 1! Totul despre FCSB – Dinamo

Citește și: 

Dan Petrescu a vrut să scape de un titular, dar fotbalistul s-a opus! » Un club din Liga 1 pregătise actele: „La 23:55 așteptam un semn. Era win-win”

Azi se face! Budescu revine în Liga 1! A acceptat propunerea și va câștiga 20.000 de euro lunar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
m4blue88
m4blue88  •  07 Septembrie 2021, 16:35

Ioniță nu mai joacă fotbal de când a semnat cu Cfr, nu a jucat nici la Cluj și nici la Craiova nimic din care să denote că este fotbalist de primă ligă.

dora
dora  •  07 Septembrie 2021, 14:57

La Rapid nu prea mai este loc. Sunt altii - unii mai tineri - de 10 ori mai buni deact el. Nu cred ca Rapid le va da drumul pentru a ii face loc lui Ionita, care nu a mai jucat fotbal...nici el nu mai stie de câți ani...

ucluj2011
ucluj2011  •  07 Septembrie 2021, 14:28

Luați-l la Rapid , în mod SIGUR acolo va juca fotbal , sa întâmplat și cu alții mult mai puțin talentați ca el. Plus de asta , sunt sigur că s-ar duce la Rapid și pe mai puțin de jumătate din salariu. Bine... cred/sper că și-a învățat lecția , că altfel se duce "pe pustiurile Saharei" , nimic nu se va alege de el , și la 26 de ani nu mai este chiar tânăr.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează