FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bourceanu, fascinat de Edi Iordănescu: „Puțini antrenori fac ce face el în România! De asta avem probleme în Europa”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 12:03 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 14:30

Alexandru Bourceanu (36 de ani), fost căpitan la FCSB, a rămas impresionat de Edi Iordănescu, fostul antrenor al roș-albaștrilor, și explică de ce este unul dintre cei mai buni tehnicieni din România.

Fostul mijlocaș a comentat rupttura dintre Edi Iordănescu și Gigi Becali, care a dus la plecarea antrenorului după numai 88 de zile la FCSB.

„Ce pot spune despre contractul pe care Edi l-a avut cu FCSB? Ambele părți l-au semnat, l-au agreat. Dar în România contractul este facultativ. Asta am trăit-o și eu ca jucător. Mi-e foarte greu să comentez, îmi pare rău pentru FCSB pentru că Edi e un antrenor bun, care vine cu lucruri care în România se lucrează la prea puține echipe. 

Lucruri care ar putea face fotbalul românesc mai bun. De ce zic asta? Faptul că antrenează aproape mereu contextul: coechipier - minge - linia terenului - adversar. Te pregătește pentru meci. Lucrează jocul, pentru că în timpul meciului joci fotbal, nu doar alergi în jurul terenului, nu stă antrenorul să-ți povestească ce să faci. 

La noi vine antrenorul, vorbește o oră, se fac câteva mișcări. Se antrenează aproape exclusiv analitic tactica defensivă sau ofensivă, în funcție de antrenor. Doar că trebuie să îți imaginezi tu ce o să facă adversarul. În timpul meciului apar adversarii, iar noi nu știm ce să facem în situațiile respective pentru că nu am exersat scenarii.

De asta spun că oriunde mergem avem probleme în dueluri. Jocul este antrenat puțin și intensitatea cu care jucăm e mică. Vedem asta în momentul în care mergem în cupele europene”, a declarat Bourceanu la emisiunea „Liga Digi Sport”.

Bourceanu: „Toni Petrea e perceput ca un secund”

Bourceanu a comentat și situația noului antrenor de la FCSB, Toni Petrea, revenit la echipă după ce plecase în vară.

„Lumea se raportează doar la rezultatele pe care le-am avut noi acum 9 ani și e perceput doar ca un secundul lui Reghecampf. Dar a avut un sezon precedent foarte bun și, până cu 2-3 etape înainte de final, până la acel gol al CFR-ului, când mingea a sărit din gazon, a fost foarte aproape de titlu. În timpul sezonului regulat, FCSB a arătat că e cea mai bună echipă din campionat”, a mai precizat Alex Bourceanu.

Totul despre FCSB - FC Botoșani:

Citește mai multe știri din Liga 1:

„Ucigașul” Jefte Betancor, interviu spectaculos în presa spaniolă despre fotbaulul din Liga 1

Gigi Becali și-a reintrat în rolul de antrenor » Mesaj pentru Budescu: „Nu se joacă așa cum vrei tu! Ai văzut «circărie» la Messi sau Ronaldo?”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează