FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Fiecare stadion cu vătaful lui: circ cu Alin Petrache la Arcul de Triumf, deranjat că FCSB a închiriat arena! „M-a căutat un directoraș să renunț la antrenament că vine FCSB! Să vină, dar când n-am eu treabă”

Articol de , , - Publicat vineri, 21 iulie 2023 14:40 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 15:02

Negocierile dintre FCSB și șefii CSA au produs scene reprobabile pe holurile clubului deținut de MApN, cu Florin Talpan în prim-plan. Cel care a făcut scandal și chiar a intrat peste cei care purtau discuțiile privind posibila închiriere a arenei din Ghencea pentru derby-ul cu Dinamo. Și Alin Petrache a făcut circ, la „Arcul de Triumf”!

Până la urmă, nu s-a ajuns la niciun acord, iar varianta Ghencea a picat definitiv, măcar pentru meciul cu rivala din Ștefan cel Mare. Ulterior, FCSB a apelat la o variantă de urgență, stadionul Arcul de Triumf. S-a semnat ieri contractul, iar astăzi, echipa s-a și antrenat acolo, iar mâine, de la 21:30, o va întâlni pe Dinamo.

Marcel Ciolacu, discurs devastator la adresa lui Talpan: „Nu-i mai permit să strice lucruri doar din ambiții personale. Vă promit!”
FCSB
Marcel Ciolacu, discurs devastator la adresa lui Talpan: „Nu-i mai permit să strice lucruri doar din ambiții personale. Vă promit!”

Alin Petrache a izbucnit când auzit că FCSB se antrenează pe „Arc”

Accesul pe noua arenă a produs însă, conform surselor GSP, aproape același gen de scandal și de scene reprobabile ca și în cazul stadionului Steaua. Cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, luând foc când a auzit că arena a fost închiriată de FCSB. 

Mai mult, din informațiile GSP, Petrache s-a enervat mai ales atunci când a auzit că FCSB are la dispoziție terenul principal din Complex pentru a efectua un antrenament vineri la prânz. Motivul? 

În aceste zile, echipa națională de rugby susține antrenamente în cadrul Complexului Sportiv Național Arcul de Triumf, iar Petrache a izbucnit și a anunțat conducerea complexului, joi seară, că și rugbyștii vor face antrenament tot de la ora 11:00, când urma să vină FCSB, tot pe terenul principal.

Alin Petrache: „Nu ies eu de pe teren că așa vrea FCSB”

I s-a și cerut fie să aleagă alt interval orar pentru antrenament, fie să folosească terenul 2 de antrenament, acolo unde naționala de rugby a mai efectuat ședințe de pregătire. 

„Nu-mi fac eu programul după cum vrea Gigi Becali! Vineri ne antrenăm la 11:00, nu mă interesează de niciun FCSB”, ar fi fost câteva din replicile pe care Petrache le-ar fi avut pe un ton ridicat către cel care conduce CSN Arcul de Triumf, Radu Popa.

Petrache a fost apoi informat că din moment ce s-a semnat contractul de închiriere cu FCSB, arena principală aparține, până după derby-ul cu Dinamo, clubului patronat de Gigi Becali, pentru că așa prevăd condițiile de închiriere. 

A fost momentul în care Petrache a spus că va intra pe terenul principal la ora 9:30, după care a amenințat: „Nu vom ieși de pe teren la 11:00, când vine FCSB”. În cursul acestei dimineață, rugbyștii au început antrenamentul la ora 9:30, după care, la 10:30, vizibil iritați de situație, au părăsit gazonul și s-au mutat pe terenul 2, pentru a-și continua ședința de antrenament.

A căutat Petrache să strice intenționat gazonul?

Cei care administrează Complexul Sportiv îl bănuiesc pe Petrache de faptul că ar fi intrat intenționat cu echipa de rugby înainte de antrenamentul FCSB-ului, tocmai pentru a deteriora starea suprafeței de joc, fiindcă gazonul trebuie protejat, în mod normal, după fiecare antrenament al unei echipe cu mingea ovală, fiindcă se rup brazdele. 

„Imediat însă a intrat FCSB, lucru care va afecta starea terenului, iar Petrache ar putea invoca ulterior că gazonul a fost stricat din cauza apariției echipei de fotbal, iar pe viitor astfel de acțiuni să fie respinse", susțin cei care administrează complexul. Inclusiv Valeriu Argăseală s-a plâns de faptul că ședința de pregătire a FCSB-ului a fost afectată de calitatea gazonului, stricată de rugbyști.

De fapt, acolo există un adevărat război de mai multă vreme, între Alin Petrache și Radu Popa. Primul nu s-a împăcat deloc cu ideea că nu mai e Federația de Rugby cea care administrează stadionul, așa cum s-a întâmplat până să fie construită noua arenă. 

Acum, baza e la Agenția pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă, care o administrează prin intermediul societății Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf. Iar Petrache, atunci când FCSB a mai avut tentative de a evolua acolo în Liga 1, a adresat amenințări în direcția șefilor CSN Arcul de Triumf: „Am spus că Becali nu va călca pe acest stadion, atunci așa va fi! Vă promit eu că Becali nu va juca aici”.

Interviu Alin Petrache: „Să vină cine vrea aici, dar nu când am eu treabă”

- Domnule Petrache, bună ziua, v-am sunat să vă întrebăm dacă e adevărat că ați fost revoltat că FCSB intră pe "Arc" și se mai și antrenează acolo...
- Povestea e mai complicată. Am văzut și declarațiile primului-ministru de astăzi. Cum acest stadion este un Complex Sportiv Național, trebuie respectate legile acestei țări și ordinele de ministru date.

- Și legea nu-i permite FCSB-ului să joace și să se antreneze acolo?
- Pe scurt, pentru folosirea acestor baze sportive, la punctul A scrie clar că prioritate au loturile olimpice și naționale! Naționala de rugby a României e singura participantă la un Campionat Mondial și nu am unde să mă antrenez normal, nu am sală de forță, nu am nimic.

- Ați făcut scandal aseară, în discuțiile cu cei care conduc Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf?
- Ieri m-a căutat un directoraș să-mi transmită că nu putem face antrenamentul din această dimineață pe stadionul mare pe motiv că vine FCSB să se antreneze conform contractului de închiriere.

- Și dacă așa prevede contractul, nu e normal să fie respectat?
- Eu nu am niciun fel de problemă, să vină cine vrea, dar când nu am eu treabă și antrenamente. Și să se respecte ordinul 2345 emis de către Autoritatea Națională pentru Sport acum 13 ani!

- Până la urmă, s-a antrenat și FCSB, s-a antrenat și naționala de rugby, nu?
- Le-am explicat oamenilor că facem prima parte din antrenament pe terenul 2, apoi intrăm pe central și după o oră ieșim și finalul îl facem pe terenul 2, ca să lăsăm FCSB. Am primit acceptul lor!

- Și atunci, unde e problema?
- Pentru că nu mi se pare că situația e normală așa.

- Ați dorit să intrați să vă antrenați special înainte de antrenamentul FCSB pentru a deteriora gazonul?
- Nici măcar n-am făcut un antrenament dur pe central, ruperile de ritm, sprinturile etc tocmai ca să nu distrugem gazonul. Dar terenul 2 are 50 de metri lățime și la competiții e de 80. Ce repere pot să am eu când îmi dispare o bucată importantă din teren?

- Și concluzia dumneavoastră care e?
- Concluzia e că sunt mai mulți directorași, inclusiv domnul Radu Popa, dar ei trebuie să respecte un ordin de ministru, că suntem echipa națională a acestei țări. Poate să intre pe stadion absolut toată lumea, așa cum a precizat și domnul Ciolacu astăzi, dar să se respecte regulile și ordinele emise de autoritățile acestei țări! Echipele naționale și cele olimpice au prioritate în fața altor cluburi sportive din această țară.

24 de mii de euroe prețul chiriei pe care Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf îl va încasa de la FCSB pentru disputarea derby-ului cu Dinamo

4 meciuriva juca România la Campionatul Mondial de rugby, care se va disputa în toamnă, în Franța: Irlanda (9 septembrie), Africa de Sud (17 septembrie), Scoția (30 septembrie) și Tonga (8 octombrie)

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE FCSB: 

Aflat în negocieri crâncene cu Gigi Becali, e numărul 1 la antrenamente!

Scene uluitoare la Arena Națională: oameni rugați de MM Stoica să nu mai aștepte și să nu se mai așeze la coadă fiindcă nu mai ajung să intre în posesia unui bilet la derby

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (132)
Yuri_macel
Yuri_macel  •  23 Iulie 2023, 17:30
Postat de Eu2306 pe 23 Iulie 2023, 02:28

O zici asa de mandru de parca ar fi castigat cupa campionilor de 5 ori la rand cu ciobanul:)))accepta odata ca avem toti descultii in fotbal care nici copii de mingi nu ii poti numi

Este cea mai mare realizare la nivel de echipe de club de la finala din ‘89. Este mai usor pentru o echipa puternica din vest sa castige UCL de 5 ori la rand decat pentru o echipa de la noi sa ajunga intr-o finala. Pe care a si dominat-o 3 reprize din 4. Bati campii cu profesionalism

Eu2306
Eu2306  •  23 Iulie 2023, 02:28
Postat de Yuri_macel pe 22 Iulie 2023, 09:26

Cumtre lasa prosteala. Era aceeasi echipa a lui Becali. Asuma-ti prostia pe care ai spus-o. Ca n-a facut Steaua nimic in Europa. N-o mai scalda acum. Las-o asa. Ale naibi de frustrare si neputinta cum va fac sa debitati prostii

O zici asa de mandru de parca ar fi castigat cupa campionilor de 5 ori la rand cu ciobanul:)))accepta odata ca avem toti descultii in fotbal care nici copii de mingi nu ii poti numi

dr.jivago
dr.jivago  •  22 Iulie 2023, 19:16

,,Ieri m-a cautat un directoras...,, Ce abordare , cat de plin de gaze e boierul Alin, se vede ca el cu tat' su se comporta ca arendasii prin casele boieresti pe care au pus mana ! De cand e mare - scula Petrache asta, nationala de rugby a umblat numai prin gropi ... Naturalizari aiurea, suntem ciuca batailor dar ce batai , tavalug nu alta, pe la Campionatele Mondiale... Suntem cel mai bun sparring-partener ptr Georgia, Spania, Rusia si alti amarasteni..Eii, acum talentul asta urias nu vrea sa fie deranjat , fie si de Becali... Cine dracu' a mai vazut sa faci doua antrenamente pe terenul principal , oficial? Si cand baga rugbiystii sapele, hârletele si grapele , brazdele is cat casa...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (132)
Comentează