FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Vedeta care „devine inutilă” la Rapid » 10 jucători analizați „la sânge”, în direct: „N-a progresat deloc. Nu doar la Craiova a fost îngrozitor”

Rapid a deraiat / Sursă foto: Imago Images +49   FOTO
Rapid a deraiat / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 16:47 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 16:59

Jurnalistul Remus Răureanu a realizat, în emisiunea GSP Live de luni dimineață, o amplă analiză asupra cauzelor prăbușirii Rapidului din play-off. Giuleștenii au ajuns, după eșecul din Bănie, 1-3 cu Universitatea Craiova, la șase meciuri consecutive fără victorie, ipostază ce i-a determinat pe ultrași să-i ceară demisia lui Adrian Mutu.

Reporterul-special al Gazetei i-a analizat, punct cu punct, pe mijlocașii și atacanții Rapidului, adică fix două dintre compartimentele a căror exprimare a suferit în ultimele luni. La ce concluzii a ajuns Răureanu?

Mutu are 3 bile negre, dar nu merită judecat emoțional și demis la presiunea lui Bocciu
EDITORIAL
Mutu are 3 bile negre, dar nu merită judecat emoțional și demis la presiunea lui Bocciu

Remus Răureanu, analiza punct cu punct a crizei de la Rapid: concluzii despre situația alb-vișiniilor

„În permanență de când a ajuns în România, Crepulja a fost mediocru! Reținem doar că a fost un jucător mediocru, atât la Astra, cât și la Rapid. 

Albu nu mi s-a părut în niciun moment fotbalist de Rapid! Și n-am înțeles de ce l-au cumpărat. Știu că a Angelescu a avut o ezitare înainte să-l cumpere, dar până la urmă a plătit banii. 

Kait mi-a plăcut, în general. A fost adus liber de contract, pentru mine a fost o surpriză. Când a venit, avea un CV extrem de ciudat. E printre puținii din istoria acestui sport care, încă de la o vârstă fragedă, avea mai multe jocuri la naționala decât la cluburi (n.r. - reperezentativa Estoniei). E foarte greu să ajungi într-o astfel de situație. 

Pănoiu n-a progresat deloc. Nu doar aseară (n.r. - la Craiova) a fost îngrozitor. Nici la el nu e clar care îi e postul. Ne-am convins ce poate, deocamdată. 

Alex Ioniță II... am mai vorbit cu oameni care-l cunosc. Toți mi-au zis că el poate progresa doar într-un anumit mediu pe care să i-l creeze antrenorul, publicul, clubul, colegii. Toată lumea trebuie să-l susțină, să-i repete zilnic cât e de talentat. E un jucător pe care trebuie să-l mângâi zilnic, ca pe-un motan, dacă vrei ca el să toarcă! Cumva, așa era și Zicu. Dar cel mai bun Zicu a fost cu Răzvan Lucescu, care avea abilitatea de a-l mângâia pe Zicu ca pe un motan. 

Nici Emmers n-a demonstrat nimic important. A venit cu un fel de laudă-păcăleală, cum ni se întâmplă des să ne păcălim. A trecut pe la Inter, dar asta nu spune mult despre valoarea unui jucător. Cu el ar mai putea exista răbdare, dacă Mutu și conducătorii sesisează vreun semn bun. 

„Sefer devine inutil în vară!”

Costache mi se pare la același nivel ca cel etalat la Dinamo când l-a luat de la Afumați. Joacă la fel ca atunci, nu văd niciun progres, niciun plus! Nu e marcator, nu e pasator decisiv

Sefer, din vară, va deveni inutil! Pentru că nu va mai fi eligibil U21 și nu va mai avea loc. El, până acum, a avut un loc datorită regulii. Dacă nu se mai încadrează în criteriu, el nu mai are niciun argument să joace. 

Funsho Bamgboye nu mi se pare de Liga 1, nu că nu mi se pare de Rapid!

Luckassen a părut bun la Poli Iași și la Viitorul, atât. În Turcia n-a jucat, la Sepsi n-a fost om de bază, iar la Rapid nu joacă. Ori i s-a întâmplat ceva, ori ni s-a părut doar nouă valoros și ne-a păcălit”, a spus Remus Răureanu, în emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

Remus Răureanu: „Lumea are pretenția ca Rapid să fie campioană doar pentru că stadionul e nou, frumos și plin la meciurile de acasă”

Jurnalistul a trecut în revistă situația actuală a Rapidului, vorbind despre prestația alb-vișiniilor în Bănie.

„Rapid, la fel ca-n ultima vreme, n-a obținut nimic, deși putea ar fi putut obține ceva. Rapid a fost meci de meci aproape să obțină ceva, fără să reușească acest lucru. Doar că s-au adunat prea multe astfel de meciuri.

A fost prima oară când suporterii reacționează astfel față de Mutu. E firesc să existe un astfel de comportament din partea galeriei. Dar putem privi și altfel, totuși. E o echipă aflată la abia al doilea sezon în prima ligă, o echipă care a promovat în urmă cu doi ani cu jucători de «B».

Într-un timp foarte scurt, lumea are pretenția ca Rapid să fie campioana României doar pentru că stadionul e nou, frumos și plin la meciurile de acasă. Nu funcționează așa! Suporterii îți pot sporti performanța, dar ei n-au cum să câștige meciurile, titulurile, etapele și campionatele.

Oricum, Mutu n-a fost întâmpinat bine în Giulești. S-a spus că era dinamovist, că n-avea deloc un istoric legat de Rapid. N-a fost în nicio clipă privit ca un om de-ai locului. Doar că parcursul Rapidului din campionat a fost unul decent. În niciun caz foarte bun, dar decent, echipa e în grafic. Eșecul mare al Rapidului a fost în Cupă, un obiectiv clar al echipei.

Daniel Niculae anunțase încă de la începutul sezonului acest obiectiv. Dar Rapidul a fost absolut dezamăgitoare în această competiție, iar suporterii sunt dezamăgiți, sperau că vor sărbători Centenarul cu un trofeu important”, a spus experimentatul jurnalist, la GSP Live.

FOTO. Imagini spectaculoase din meciul CSU Craiova - Rapid 3-1

+45 FOTO

Citește și alte știri despre Rapid: 

Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”
CSU CRAIOVA - RAPID 3-1
Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”
Fotbalistul făcut praf după CSU Craiova - Rapid 3-1: „Deprinderi de amatori!”
CSU CRAIOVA - RAPID 3-1
Fotbalistul făcut praf după CSU Craiova - Rapid 3-1: „Deprinderi de amatori!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
Normal
Normal  •  19 Aprilie 2023, 14:25

Cat tupeu obraznic pe un dinamovist declarat care nu scapa nicio ocazie sa critice Rapidul ! Vedeti-va de *** si padocurile voastre si nu mai criticati un club decent care acum se reconstruiste !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joscenzura
joscenzura  •  17 Aprilie 2023, 21:26

Daca Bamgboye nu ti s-a parut bun nu mai ai dreptul sa vorbesti de fotbal. Deloc

ED_BAD
ED_BAD  •  17 Aprilie 2023, 21:10
Postat de dreak pe 17 Aprilie 2023, 20:05

Da-mi voie sa te contrazic. Atacul se descurca onorabil si e adevarat ca mijlocul nu e superperformant. Dar calcaiul lui Achile la Rapid este apararea. Cu exceptia lui Sapunaru si, partial Moraies, restul sunt petrde.

Exact astia pe care ii placi tu, ar trebui sa dispara: Sapunaru si Moraes! Si evident, Grigore! Au tras de ei ca de caini morti! Tot jocul s-a creat in jurul unei aparari lente si imobile, uzate fizic... Cand esti obligat de incapacitatea fundasilor sa tii varful impins in cercul de la mijlocul terenului si acesta sa coboare sa isi ia mingi din propria jumatate, e clar ca totul e sortit esecului... Nu mai zic ca acest varf al nostru are doar caltatea de a impinge mingea in poarta- daca i se da, iar noi asteptam de la el sa dribleze si sa fenteze, in timp ce sare mingea din el ca din coltul mesei... Mutu poate fi acuzat de anumite lucruri, dar nu de lot, pentru ca Mutu nu isi permite sa ceara trecerea pe banca a lui Sapunaru sau Moraes, pentru ca isi pune tot stadionul in cap! Cred ca undeva pe aici, prin zona asta, s-a intamplat si s-a rupt ceva in interior: probabil Mutu a transmis conducerii ca se face un compromis prin pastrarea astora in echipa si de acolo ruptura! Nu e exlus ca Sapunaru sa fi aflat si de aici....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează