FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL

ANALIZĂ Derby-ul duelurilor de foc » FCSB - Viitorul propune trei confruntări interesante: a decarilor, a oltenilor din apărare și a antrenorilor

Două înfrângeri a suferit FCSB pe teren propriu în acest sezon, în timp ce Viitorul n-a mai câștigat în deplasare din noiembrie
Două înfrângeri a suferit FCSB pe teren propriu în acest sezon, în timp ce Viitorul n-a mai câștigat în deplasare din noiembrie

Articol de , , - Publicat duminica, 10 martie 2019 09:00

Luni are loc ultimul meci al primei etape din play-off-ul Ligii 1. Și ce meci! FCSB-Viitorul, una dintre cele mai interesante partide ale rundei.

  • FCSB - Viitorul va avea loc luni, de la ora 20:30, pe TV Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1, Look Sport și liveTEXT pe GSP.RO.

Vicecampioana e decimată de accidentări, iar Teja are mari bătăi de cap. De partea celalată, Hagi nu are niciun fel de presiuni, obiectivul echipei sale fiind situarea între primele șase din L1, obiectiv deja realizat. Chiar și așa, Hagi va încerca să profite de forma slabă prin care trece rivala de la București și să câștige pe Arena Națională. Până acum, cele două echipe s-au mai întâlnit de 20 de ori în prima ligă, iar de 15 ori s-au impus roș-albaștrii, de 3 ori constănțenii și-au mai existat două remize. FCSB e favorita clară a caselor de pariuri, cota 1,75, în timp ce Viitorul are o cotă imensă pentru victorie, 5,20. 

DUELUL DECARILOR:  Florin Tănase vs Ianis Hagi

Tănase a debutat în Liga 1 pe 23 februarie 2014, în Dinamo - Viitorul 1-2. În 2015-2016 a avut un sezon fantastic în tricoul constănţenilor, 15 goluri şi 6 pase decisive, cifre pe care niciun alt jucător din istoria Viitorului nu le-a mai atins pe durata unui campionat! În 2016 s-a transferat la FCSB, iar în ediţia curentă este fotbalistul din lotul lui Teja cu cele mai multe realizări ofensive: 8 goluri, 5 pase decisive şi 4 penalty-uri obţinute.

De partea cealaltă, prin atitudinea din teren, Ianis dovedeşte că este liderul unei generaţii de mare viitor. A debutat pe prima scenă la 16 ani, o lună şi 13 zile. Pe 5 decembrie 2014, Viitorul - FC Botoşani 1-2, fiind şi azi cel mai tânăr jucător utilizat de dobrogeni într-un meci de L1. A ajuns la 76 de prezenţe în principala competiţie internă din România, a marcat de 17 ori şi a oferit 8 pase decisive. În cele 24 de jocuri din ediţia curentă, a expediat 105 șuturi pe poartă, cele mai multe dintre toţi fotbaliştii care au evoluat. 

DUELUL OLTENILOR: Lucian Filip vs Tudor Băluță

Amândoi au început fotbalul la „Şcoala Gică Popescu”. Filip a debutat în tricoul roş-albaştrilor în urmă cu aproape 10 ani, a trecut peste multe probleme medicale, a schimbat generaţii de colegi, dar a rămas jucătorul la care antrenorul apelează de fiecare dată când echipa trece prin momente dificile. Şi în ediţia curentă a fost folosit la închidere, fie în centrul defensivei. A şi înscris de 3 ori, ultimul gol, cel cu Craiova, venind când bucureştenii erau conduşi pe tabelă.

„Cine este cel mai bun dintre Gică Popescu şi Belodedici? Tudor Băluţă!” a fost răspunsul dat de Gică Hagi în urmă cu un an, când apariţiile tânărului „uriaş” adus în Academie la doar 15 ani au început să fie tot mai dese. În scurt timp a ajuns la naţională, iar aprecierile asupra evoluţiilor sale s-au înmulţit. Jucătorul Viitorului a devenit o ţintă pentru mai multe cluburi din campionatele puternice, iar Brighton i-a obținut semnătura, devenind al 5-lea fotbalist român din Liga 1 care a semnat direct cu o echipă din Premier League! 

DUELUL ANTRENORILOR: Mihai Teja vs Gică Hagi

Antrenorul vicecampioanei nu a câștigat până acum niciun meci împotriva omului cu care a lucrat în 2007 la Steaua. S-au mai întâlnit de două ori, Hagi a câștigat un meci, iar altul s-a terminat la egalitate. Ajuns la al 59-lea meci ca "principal" în Liga 1 (U Cluj, Dinamo, Gaz Metan, FCSB), Teja va debuta ca tehnician în play-off, acolo unde Hagi se va afla pentru a 4-a oară, fiind şi singurul care are o astfel de performanţă în CV!

În schimb, partida va fi una specială pentru Hagi, cel care a cunoscut primele mari succese ca fotbalist în tricoul roş-albaştrilor! A cucerit de 3 ori campionatul, a jucat în Supercupa Europei din februarie 1987, când a şi marcat singurul gol al meciului cu Dinamo Kiev, apoi a ajuns în semifinala CCE 1987-1988 şi în finala ediţiei CCE 1988-1989. Evoluţiile remarcabile de la FCSB şi naţională i-au adus, după CM 1990, transferul la Real Madrid. 

29de goluri au încasat roş-albaştrii, dintre care 12 din faze fixe. Viitorul a primit 27 de goluri, 6 dintre acestea fiind încasate din afara careului mare

8dintre cele 11 succese bifate de vizitatori au fost la limită. De partea cealaltă, gazdele au reuşit 9 victorii la cel puţin două goluri diferenţă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (22)
ray51
ray51  •  11 Martie 2019, 09:45

Gica acum e momentul. La aceasta cota de 5.2 pt victoria Viitorului, se pot obtine bani frumosi fara sa-i dea Becali pt vreun alt jucator de la tine. Cu alte cuvinte n-ai nevoie de favorurile lui GB. La munca!

sexilian
sexilian  •  11 Martie 2019, 08:20

omenia *** e de vazut,brrrrrrrrr........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1621544878110915
Ionel Alecu  •  10 Martie 2019, 21:23

1 peste tot ...din 47 suntem mintiti si excrocati de echipa infintata de poporul rus pe tanchete si vad ca acolitii posteaza in continuare pe aici (bineinteles ca aceia care nu inteleg si nu vor intelege niciodata ce ,,belea ***,, s-a abatut asupra acestui popor).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează