FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Gnohere e numărul 1 all-time! ”Bizonul” a depășit toate recordurile la FCSB: ”Nu mă opresc! Mai am foarte multe de arătat”

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 06 noiembrie 2018 12:05

ANALIZĂ. Harlem Gnohere a depășit toate recordurile în tricoul FCSB cu reușita din meciul cu Astra, a devenit cel mai bun marcator străin al roș-albaștrilor în Liga 1, după ce își adjudecase și șefia în partidele din Europa.

Meciul cu Astra de duminică va rămâne unul special pentru Gnohere. A purtat în premieră banderola de căpitan, iar cu golul reușit din penalty a bifat o performanță personală demnă de vitrina de lux a clubului. A ajuns marcatorul străin numărul 1 pentru FCSB în Liga 1. L-a egalat pe grecul Kapetanos: 30 de goluri!

Spre deosebire de grec însă, Gnohere are un randament mult mai bun. Kapetanos a avut nevoie de 70 de meciuri pentru a ajunge la 30 de goluri, în vreme ce francezul a atins acest nivel după numai 57 de apariții în tricoul roș-albastru al FCSB-ului.

Top marcatori străini pentru FCSB în Liga 1

Jucător / Goluri
1-2. HARLEM GNOHERE 30
Pantelis Kapetanos 30
3. Dayro Moreno 12
4. Lukasz Szukala 11
5-7. Federico Piovaccari 10
Cyril Thereau 10
Fernando Varela 10
8. Adi Rocha 9
9-10. Fernando Boldrin 8
Jugurtha Hamroun 8

"Pe Gnohere nu am cerut 5 milioane, ci 7! Vom vedea în iarnă ce se întâmplă, când încep transferurile. Eu am cerut mult pentru că risc să pierd campionatul dacă pleacă Gnohere. Am zis că dacă risc să pierd titlul, măcar să iau mulţi bani!"  Gigi Becali, patron FCSB

5 este numărul golurilor pe care Gnohere le-a marcat cu "capul" în Liga 1: 3 la FCSB și două la Dinamo

Vrea al doilea titlu de golgeter!

"Bizonul" are un sezon excelent, ajungând deja la 10 reușite în actualul sezon, și se îndreaptă cu pași repezi spre o performanță care datează din 1995: un jucător să fie golgeter două sezoane la rând.

La finalul campionatului precedent, Gnohere a terminat primul în topul marcatorilor, la egalitate cu Țucudean, fiecare câte 15 goluri. Precedentul caz, în care un fotbalist al Stelei a fost de cel puțin două ori la rând golgeter, s-a consemnat la începutul anilor '60, când Gheorghe Constantin a bifat 3 titluri consecutive.

În plus, ar fi doar pentru a 9-a oară când un jucător termină cel puţin două sezoane la rând în fruntea clasamentului golgeterilor, ultimul performer fiind Gică Craioveanu, acum 23 de ani.

3,35 este cota oferită de casele de pariuri ca Gnohere să fie golgeterul României la finalul actualului sezon de Liga 1

 lista

Dică a decis: "«Bizonul», căpitan!"

Nicolae Dică a surprins pe toată lumea în momentul în care echipa a ajuns la Arena Naţională şi-a anunţat în vestiar că Harlem Gnohere va fi noul căpitan al echipei în partida cu Astra.

"Sunt surprins că am fost pus căpitan. Uneori sunt lucruri la care nu te aştepţi. Sunt mândru că am fost căpitan! Am avut emoţii puţin. Banderola contează foarte mult! Dică a zis: «Bizonul, căpitan!». «OK, no problem!». A fost bine! Mai ales că am câştigat, asta e foarte important pentru noi. Astra nu e deloc o echipă uşoară, e bine că am câştigat cele trei puncte", a spus Gnohere la finalul partidei.

7 jucători au purtat banderola FCSB la startul unui meci în actualul sezon: Gnohere, Fl. Tănase, Planici, Bălaşa, Man, Filip şi Pintilii

Fără Gnohere erau la retrogradare!

Randamentul fabulos al atacantului francez o ţine în viaţă şi pe FCSB, dar mai ales pe Dică! Dacă s-ar şterge toate reuşitele lui Harlem, atunci din cele 27 de puncte pe care echipa le are acum în clasament ar rămâne mai puțin de jumătate! 14 din puncte au fost aduse de reușitele lui Gnohere!

Harlem, care a costat 250.000 de euro când a fost cumpărat de la Dinamo, are înscrise atâtea goluri câte au împreună Coman şi Tănase, doi fotbalişti pe care Becali a cheltuit în jur de 5 milioane de euro!

puncte

A câștigat în Superlativele Gazetei

Evoluțiile excelente din sezonul trecut i-au adus lui Harlem, la finalul lui 2017, titlul de cel mai bun jucător străin din Liga 1 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor.

"Îmi face mare plăcere să fiu ales cel mai bun jucător străin al campionatului din România. Eu vreau să joc! Nu că nu ar conta banii, dar pasiunea pentru fotbal e mult mai mare. Îmi place să joc, să ajung în cupele europene. Nu pot să spun că nu mă deranjează când nu sunt titular.

Dacă sunt rezervă, mă gândesc ca atunci când intru să marchez. Asta e mentalitatea mea", spune francezul. De pe 3 decembrie 2018 va începe votul în ediția din acest an a Superlativelor GSP, unde Harlem va fi nominalizat!

E cel mai bun marcator și în Europa

Francezul e un adevărat killer și în competițiile europene! În actualul sezon, atacantul a punctat de 4 ori în meciurile cu Rapid Viena și Hajduk Split. Anul trecut, "Bizonul" a fost singurul jucător roș-albastru care a marcat de fiecare dată în "dubla" cu Lazio, de două ori cu Hapoel Beer Sheva și o dată cu Lugano. Cu cele 9 reușite în tricoul FCSB, Harlem a devenit lider în clasamentul celor mai buni marcatori străini de FCSB în Europa.

Jucător Goluri cupele europene

1. HARLEM GNOHERE 9
2. Federico Piovaccari 4
3-8. Filipe Teixeira 3
Adi Rocha 3
Leandro Tatu 3
Sulley Muniru 3
Pantelis Kapetanos 3
Stefan Nikolici 3

RECORD

17 goluri până la Wesley

Harlem a ajuns la 47 de goluri marcate în Liga 1, dar e doar pe locul 5 în topul all-time în privința străinilor. Francezul are de dat o luptă serioasă pentru supremație! Mai are nevoie de 17 goluri pentru a-l egala pe Wesley, brazilianul având 64 de goluri în cei trei ani petrecuți la FC Vaslui.

Jucător / Goluri
1. Wesley 64
2. Eric 56
3. Golubovici 55
4. Kapetanos 48
5. GNOHERE 47

"Mai am multe, foarte multe de arătat!"

INTERVIU. La finalul meciului cu Astra, Gnohere a vorbit despre anii petrecuți în fotbalul românesc, dar și despre performanța pe care a egalat-o după cel de-al 30-lea gol în tricoul FCSB

- Harlem, acum câteva luni spuneai că vrei să scrii istorie în fotbalul românesc.
- Da, da. Și o să mă țin de promisiune! Sunt fericit că am reușit să marchez, dar acum cele mai importante sunt cele trei puncte. Am reușit să le luăm, chiar dacă prima repriză nu a fost foarte bună. În partea a doua a fost mai OK, mai ales că am marcat.

- Ai ajuns la cota 30 de goluri în fotbalul românesc! Ești jucătorul străin de la FCSB cu cele mai multe goluri!
- Serios? Nu știam! Eu v-am zis că vreau ca lumea să rămână cu imaginea «Bizonului» în minte. Nu mă opresc! Mai am multe, foarte multe de arătat! Mă simt bine aici, sunt fericit! Tot ce-mi doresc este să intru în istoria fotbalului românesc și să fiu cel mai bun.

- Ești pe primul loc și în clasamentul golgeterilor.
- Doar că acum împart prima poziție cu Mitriță. Am mult de muncă, e un campionat lung. Știți bine că mă interesează și astfel de premii, dar în primul rând vreau să câștig campionatul cu Steaua.

- Urmează meciul cu Dinamo, o să fie unul special pentru tine?
- Doar pentru că am jucat acolo. Știu foarte bine ce înseamnă un astfel de meci și vreau să fiu pregătit mental și să dau maximum, așa cum am făcut-o și în ultima perioadă.

20.000 €este salariul pe care Gnohere îl câștigă în acest moment la FCSB, cel mai mare de la echipă

 Citește și: Rednic îi transmite lui Gnohere înainte de Derby de România: ”Să vii la mine să-ți ceri scuze”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
zagna
zagna  •  06 Noiembrie 2018, 21:17

Ta lpanistule, mergi in Campionatul municipal, aici e Liga 1 !

aius
aius  •  06 Noiembrie 2018, 17:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

satyricon
satyricon  •  06 Noiembrie 2018, 17:04
Postat de hitman222 pe 06 Noiembrie 2018, 13:23

Scoateti ma Steaua din articol, nu va e rusine?

Pleaca ma milițianule de aici!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează