FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ » Zero de la FCSB pentru Liga 1! Politica lui Becali și lipsa de curaj a lui Dică au adus echipa roș-albastră în această situație

Bogdan Planic
(foto: Cristi Preda, GSP)
Bogdan Planic (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 13 decembrie 2018 09:00

FCSB, vicecampioana României, este singura echipă din cele 14 care n-a debutat niciun fotbalist în prima ligă.

Politica lui Gigi Becali fără jucători străini necunoscuți, dar și lipsa de curaj a lui Nicolae Dică de a trimite pe teren fotbaliști tineri din propria pepinieră face din vicecampioana României codașa Ligii 1. Într-o statistică a jucătorilor debutați de antrenorii din primul eșalon fotbalistic, doar FCSB cu Dică pe bancă are zero fotbaliști care să fi bifat cel puțin un minut în sezonul 2018-2019.

Cu zeci de probleme medicale și forțat să improvizeze meci de meci, Dică a oprit în lot mulți fotbaliști tineri de la FCSB II care nu jucaseră niciun minut în Liga 1, dar pe care nu i-a debutat niciodată! De-a lungul sezonului în lotul de 18 al FCSB și-au făcut apariția Răzvan Ducan, Cristian Dumitru, Ianis Stoica, Daniel Toma, Laurențiu Ardelean sau Tudor Moldovan, dar niciodată n-au fost trimiși pe teren.

Toți cei 24 de fotbaliști utilizați în actualul sezon care au îmbrăcat tricoul roș-albastru aveau deja minute bifate în L1 înainte de startul sezonului. Asta în ciuda faptului că oficialii echipei îi ridicau în slăvi pe puști la nivel declarativ. "Eu vorbesc rar, nu ca experţii ăştia... Cristian Dumitru e un jucător care nu a împlinit încă 17 ani şi care va avea multe de spus în fotbalul românesc", lăuda MM Stoica în urmă cu două luni. Pentru ca apoi să-l "perie" și pe Ianis Stoica. "O să îl vedeţi cât de curând. Face diferenţa la echipa naţională, face diferenţa peste tot. E un tânăr deosebit, un mare talent". 

47 de jucători românia debutat Gheorghe Hagi în cei 7 ani de când Viitorul evoluează în L1, în actualul sezon competițional făcându-și debutul Ștefan Boboc, Alexi Pitu și Paul Iacob

 "Noi producem jucători și o să vedeți că până la finalul campionatului o să mai apară un jucător bun și foarte talentat! Suntem puternici și în fiecare zi devenim mult mai puternici. Investim și producem. Iar din vară o să mai vedeți patru, cinci jucători foarte buni! Aurul României sunt jucătorii tineri, iar eu am înțeles asta și voi merge pe asta, pentru că în asta stă forța acestui club"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
observator_federal
observator_federal  •  13 Decembrie 2018, 17:00

Daniel Toma este singurul Fcsbist din Naționala U19. A luat cartonaș roșu în meciul câștigat cu 8-0 contra Gibraltarului...

fairplayromania
fairplayromania  •  13 Decembrie 2018, 16:52

Nu este vina lui Becali. El face afaceri.... Daca ar avea concurenta, atunci ar schimba si el strategia....dar pina atunci el este Regele Romaniei... Sa-i multumim.

florar
florar  •  13 Decembrie 2018, 16:47
Postat de florar pe 13 Decembrie 2018, 16:44

Bine ca articolul nu este semnat...Daca citeste Coman o patiti...Pai Coman vrea un 11 standard...

...Craitoiu,Udrea...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează