FOTBAL  »  Superliga  »  AUDIERI

UPDATE Anamaria Prodan, audiată azi la DNA » Motivul pentru care a fost chemată de procurori

Anamaria Prodan, chemată la DNA / Captură Antena 3
Anamaria Prodan, chemată la DNA / Captură Antena 3

Articol de - Publicat marti, 13 iulie 2021 13:14 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 15:27

Anamaria Prodan (48 de ani) a fost prezentă astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție. În calitate de martor, agentul a fost chemată de procurori pentru a oferi detalii într-un dosar ce ar viza acționariatul de la clubul Rapid.

UPDATE | GSP a aflat motivul pentru care DNA a chemat-o la audieri pe Anamaria Prodan

Valerii Moraru, fostul acționar al Rapidului din perioada 2014-2016, a declarat pentru Gazeta Sporturilor că soția lui, Violeta, a făcut o plângere penală în care era vizat transferul lui Wilfred Moke, de la Rapid la FC Voluntari, în ianuarie 2016. Anamaria Prodan a intermediat acea mutare

La acea vreme, Rapid se afla în insolvență. „Plângerea penală a fost făcută împotriva administratorului judiciar Aurel Brihac și a administratorului special Radu Birlică, pentru că au semnat acordul de transfer a lui Moke, fără a avea aprobarea Adunării Creditorilor. Ei nu aveau voie să facă tranzacția aceea fără aprobarea Adunării Creditorilor”, a declarat Valerii Moraru pentru Gazeta Sporturilor.

Potrivit acordului de transfer, Rapid a încasat pe Moke 25.000 de euro, plus TVA.

Contactat de GSP.ro, Radu Birlică a precizat că din acei bani au fost plătite salariile jucătorilor. „Eu am condus clubul în perioada aceea, dar nu am primit nicio notificare de la DNA. Mi-am dat demisia pentru că Dumitru Moraru nu a plătit biletele la ordin pentru salarii, impozitele la stat, pentru că era penal. Au rămas ei în continuare, Dinu Gheorghe, Moraru”. 

Birlică, în prezent director de marketing la Dinamo, susține că Anamaria Prodan nu a avut nicio implicare în transferul lui Moke de la Rapid la FC Voluntari. „La transferul lui Moke nu a fost niciun impresar. Transferul lui Moke s-a făcut cu acordul lui Valerii Moraru, iar din suma încasată au fost plătite salariile. Am avut acordul acționarilor”.

ȘTIRE INIȚIALĂ | Anamaria Prodan, audiată azi la DNA: „E ceva despre Rapid”

Însoțită de avocat, Anamaria Prodan a ajuns astăzi față în față cu procurorii de la DNA. După două ore de audieri, a oferit primele declarații. 

Este ceva legat de Rapid, un dosar vechi. Este o chestie oarecum normală, dacă se instrumentează un caz și ai participat la un transfer sau o discuție, să fii chemat ca martor”, a declarat Anamaria Prodan, conform Antena 3

Dinamo face orice pentru a obține bani: „câinii” l-au propus pe Sorescu la FCSB! Cum a reacționat Becali când a auzit
DINAMO
Dinamo face orice pentru a obține bani: „câinii” l-au propus pe Sorescu la FCSB! Cum a reacționat Becali când a auzit

Anamaria Prodan, însoțită de avocat la DNA

Avocatul impresarei a oferit explicații suplimentare în fața jurnaliștilor:

„A fost martor într-un caz mai vechi, privind acționariatul de la Rapid. Nu privea o chestiune în care doamna Prodan să fie implicată. Era un caz în care sunt alte persoane, posibili acționari sau nu, de la clubul Rapid. Doamna nu are absolut nicio problemă. Dosarul este din 2016”, a declarat avocatul agentului, potrivit sursei citate.

În acea perioadă, acționar la Rapid era Valerii Moraru. Clubul se confrunta cu mari dificultăți financiare și tocmai ce retrogradase în liga secundă.valerii

Anamaria Prodan, audiată azi la DNA » Motivul pentru care a fost chemată de procurori
Anamaria Prodan, impresar, foto: GSP

VIDEO Anamaria Prodan: "Soțul meu nu se va umili niciodată la Palatul lui Gigi Becali! N-are cum să fie maimuță"

Citește și alte știri de actualitate: 

Au fost afișate cotele la titlu în Liga 1! » Marea favorită + cum stau Dinamo, Rapid și FCU Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
eisern_union
eisern_union  •  13 Iulie 2021, 17:47

*** Maria Prodan - AMP

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eisern_union
eisern_union  •  13 Iulie 2021, 17:44

***-Maria Prodan - AMP

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  13 Iulie 2021, 14:53

Altceva este de comentat!Transferul a fost facut in ianuarie 2016,iar DNA face cercetari deabia dupa 5 ani si jumatate,in iulie 2016!Sub rezerva ca nu stim cand a facut sotia lui Moraru plangerea penala(probabil ca sunt in divort)!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează