FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Andrei Burcă, amuzat de oferta Rapidului pentru Deac: „Cât? Atunci ne lăsăm cu toții”

Andrei Burcă
Andrei Burcă

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2022 12:50 / Actualizat vineri, 12 august 2022 13:07

După ce i-a transferat pe Valentin Costache și pe Marko Dugandzic, Adrian Mutu îi vrea la Rapid și pe Ciprian Deac, Yuri Matias sau Jefte Betancor.

Fundașul lui CFR Cluj, Andrei Burcă, e convins că gruparea din Gruia nu va mai pierde jucători în această vară, dar găsește firesc interesul giuleștenilor pentru colegi de-ai săi.  

În ciuda accidentării grave, CFR Cluj nu se „leapădă” de Debeljuh: „În semn de apreciere, îi prelungim contractul”
CFR CLUJ
În ciuda accidentării grave, CFR Cluj nu se „leapădă” de Debeljuh: „În semn de apreciere, îi prelungim contractul”

„Într-adevăr, toți jucătorii de la CFR sunt buni. Uitați-vă la cei care au plecat de la noi la Rapid. Joacă foarte bine. Chiar dacă la CFR nu prindeau foarte multe minute pe teren, ei sunt jucători foarte buni. Mai mult, sunt campioni, contează foarte mult, au altă mentalitate”, a spus internaționalul român.

Burcă: „Nu mai pleacă nimeni, nici Deac, nici altcineva”

Burcă ar refuza fără să stea pe gânduri presupusa ofertă de 250.000 de euro pentru transferul lui Ciprian Deac. „Dacă dăm 250.000 de euro pe Cipri, atunci ne lăsăm cu toții. Nu cred că o să se mai despartă CFR de jucători în această perioadă, pentru că avem acum această dublă importantă cu Maribor. 

Doi la mână, clubul o va face doar pe suma potrivită de bani. 10 milioane de euro pentru Cipri? Așa a spus Petrescu? Atât face atunci. Înseamnă că mai poate duce încă 10 ani și că de abia a împlinit 18. Glumesc! 

Cipri e un jucător important pentru noi, exponențial, face parte din grup, este la club de mic, așa că nu cred că o să plece la Rapid nici Cipri, nici altcineva”, a mai spus fundașul feroviarilor.

Le transmit băieților să rămânem concentrați. Ne așteaptă o partidă grea duminică, cu Botoșaniul, și trebuie să rămânem pe primul loc în campionat, apoi să mergem la Maribor și să facem o figură frumoasă. Suntem pe un trend ascendent și trebuie să-l menținem.

- Andrei Burcă

Stilul casei: minge lungă, la bătaie

Andrei e de acord că o calificare în grupe are o miză importantă pentru bugetul clubului. După calificarea în fața lui Șahtior Soligorsk, CFR va întâlni campioana Sloveniei, Maribor, în play-off-ul Conference League.

„Se poate spune că a fost o calificare greu obținută cu Soligorsk. Am întâlnit un adversar puternic, adică au avut același stil ca al nostru, minge lungă, bătaie. S-a văzut o echipă puternică, o echipă din spațiul ex-sovietic, dar e important că noi ne-am calificat. 

Consider că am dominat partida și că puteam să mai marcăm. Contează financiar această calificare, trebuie să mai trecem un tur să ajungem în grupe. Este această presiune pe noi încontinuu. 

Ne bucurăm că deocamdată nu am pierdut nicio partidă în Europa. Am pierdut calificarea cu Pyunik, la penalty-uri, după două egaluri. Trebuie să mergem la Maribor să jucăm bine și să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv”, spune Burcă.

Fundașul a salutat calificările rivalelor la titlu, FCSB și CSU Craiova.

„Mă bucur foarte mult, îi felicit și pe cei de la FCSB și Craiova. Sper să mergem toate trei în grupe pentru că am face din nou o performanță importantă pentru România. În ultimii ani doar CFR a mers în grupe. 

Sper din tot sufletul să ne calificăm toți, să vadă și ei ce greu este să joci pe două fronturi: după un meci în Europa e mai dificil să te concentrezi în campionat, să ai prospețime și să poți face puncte. În plus, ne-ar ajuta și la coeficient. Considerăm că merităm, asta simt în acest monment”, a încheiat jucătorul lui CFR Cluj.

VIDEO Marcel Coraș despre cum a cucerit ”Gheata de Argint”: „I-am dat gol de la 30 de metri”

Citește alte știri din Liga 1: 

„Primvs Derby” sold-out! 10 date despre Petrolul - Rapid
PETROLUL - RAPID
„Primvs Derby” sold-out! 10 date despre Petrolul - Rapid
Îi face concurență lui Becali » Dan Petrescu anunță „prețul corect” pentru Deac, dorit de Mutu la Rapid
CFR CLUJ
Îi face concurență lui Becali » Dan Petrescu anunță „prețul corect” pentru Deac, dorit de Mutu la Rapid

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
tororosso
tororosso  •  12 August 2022, 17:10

10 milioane de euro pentru Cipri? Bani vechi poate ... Cine se încumetă a da 10 mil. pe un jucător de 37 de ani ? și care este la apogeul carierei .

alexalex
alexalex  •  12 August 2022, 16:02

Cei de la Cfr sunt deja penibili cu supraevaluarea asta pt Deac, vorbim de un jucător de 37 de ani, cât ar trebui să coste milioane, asta ca să nu fim răutăcioși și să ne amintim cum ieșea după 30 de min din antrenamentele lui Schalke că se sufoca, aici sunt toți zmei și când ajung în fotbalul care contează devin pisicuțe care se întorc în mamaliga 1 după 6 luni

garywise
garywise  •  12 August 2022, 14:46

faliment

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close