FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Fotbalistul lăudat înainte de FCSB - Dinamo: „E cel mai bun din Liga 1. Va pleca la o echipă mare”

Andrei Cordea
Foto: Imago
Andrei Cordea Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 16:18 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 16:56

Vali Badea, fostul atacant al celor de la FCSB, a vorbit despre derby-ul FCSB - Dinamo. Badea îl vede pe Cordea principalul om de atac al echipei antrenate de Edi Iordănescu. Mai mult, îl consideră cel mai bun jucător din Liga 1.

  • FCSB – Dinamo se joacă duminică, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, Digi Sport 1 și TV Telekom Sport.

„În continuare Steaua (n.r. FCSB) vinde pe bani foarte mulţi în străinătate şi vedem că vin foarte o mulţime de fotbalişti tineri de mare valoare din urmă. În momentul de faţă, Andrei Cordea este cel mai bun jucător din Liga 1. Parcă joacă de cinci ani la FCSB. 

Eu îl cunosc de când era copil, de pe vremea când lucram în impresariat cu Sorin Paraschiv. L-am dus în Italia şi ştim cât de cuminte şi serios este. Cordea cred că va pleca la o echipă mare de tot din Europa!”, a spus Vali Badea potrivit Realitatea Sportivă.

3 dueluri-cheie care pot decide Derby de România

FCSB vine după două rezultate nefavorabile sub comanda noului antrenor, Edi Iordănescu, în timp ce Dinamo a trecut prin schimbări masive, transferând 8 jucători după ridicarea interdicției.

Cu orgolii mari la mijloc și cu 30.000 de fani în tribune, Derby de România se anunță a fi extrem de tensionat, iar numite dueluri-cheie pot decide soarta partidei de pe Arena Națională.

1. Keșeru vs. Giafer și R. Grigore

Venit în această pauză competițională, Claudiu Keșeru va fi principalul pericol pentru poarta „câinilor”, în absența celorlalte vedete, Coman, Tănase și Budescu. 

Atacantul de 34 de ani are toate șansele să fie titular, iar modul în care tinerii fundași ai lui Dinamo, Deniz Giafe și Ricardo Grigore, vor evolua împotriva lui ar putea decide soarta partidei.

Vârful este unul dintre cei mai experimentați și importanți jucători din Liga 1, iar Grigore și Giafer trebuie să fie extrem de atenți pentru a nu-l pierde din marcaj. În plus, „câinii” trebuie să evite și fazele fixe, Keșeru fiind un bun executat al loviturilor libere.

2. Sorescu vs V. Crețu

Deian Sorescu (24 de ani) este cel mai important jucător al lui Dinamo. Revenit de la națională, Sorescu va juca în linia de trei din atacul „câinilor” și va fi cel care fanii își pun speranțe. 

Dorit de FCSB în finalul perioadei de transferuri, Sorescu va trebui să se dueleze cu Valentin Crețu, puternicul fundașul dreapta de la FCSB, Pe lângă preocuparea de crea pericol la poarta rivalei, Sorescu va trebui să fie atent și la urcările în atac ale lui Crețu și să coboare pentru a ajuta defensiva, astfel că duelul dintre cei doi se anunță unul extrem de important.

3. Cosmin Matei vs. Iulian Cristea

Reveni la Dinamo, mijlocașul Cosmin Matei (29 de ani) a preluat tricoul cu numărul 10 și responsabilitatea de a ordona jocul „câinilor”. Bonetti se gândește să-l titularizeze contra roș-albaștrilor, iar lui Matei îi va reveni sarcina de a dirija fiecare atac al lui Dinamo și să găsească cele mai bune pase către cei din atac. 

De partea cealaltă, Edi Iordănescu, antrenorul FCSB, se gândește să înceapă meciul cu fundașul Iulian Cristea ca mijlocaș la închidere, iar trebuie să fie cel care distruge atacurile „câinilor” și care să-l închidă pe Cosmin Matei. 

Duelul Matei – Cristea poate fi decisiv în soarta partidei. Dacă jucătorul lui Dinamo nu va fi anihilat de adversarul său, „câinii” vor avea mai multe șanse de a crea pericol la poarta lui Vlad și i-ar putea pedepsi pe „roș-albaștri”.

Citește alte știri din Liga 1:

Șefii de la Dinamo, criticați înaintea derby-ului cu FCSB: „Au făcut niște transferuri despre care nu știu ce să zic!”

Killer-ul lui Dinamo, Raul Rusescu, amintiri din marele derby: „Cel mai dor îmi e de gustul victoriilor” » Care a fost meciul său favorit contra „câinilor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
mehighms
mehighms  •  13 Septembrie 2021, 08:17
Postat de creeperno999 pe 12 Septembrie 2021, 22:42

Si altii s-au nascut sperante si au ajuns petarde

mda. dinamovistii!

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  12 Septembrie 2021, 23:03

6-0 sa si terminat !

creeperno999
creeperno999  •  12 Septembrie 2021, 22:42

Si altii s-au nascut sperante si au ajuns petarde

Vezi toate comentariile (23)
Comentează