FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRE

EXCLUSIV Cum a încercat Andrei Cristea să-l „îmblânzească” pe Alexandru Tudor la meciul de retragere al arbitrului: „A început să râdă și a făcut o cruce mare”

Alexandru Tudor, la meciul de retragere
Alexandru Tudor, la meciul de retragere

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 10:19 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 11:49

Andrei Cristea (37 de ani) a povestit o întâmplare inedită de la meciul Concordia Chiajna - Poli Iași 3-6, disputat în decembrie 2018.

În 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, Andrei Cristea și-a setat un obiectiv special. Atacantul lui Poli Iași a dorit să ajungă la 100 de goluri înscris în Liga 1 în 2018, număr simbolic pentru acel an.

Invitat la emisiunea GSP Live în această dimineață, Andrei a povestit cum a ajuns să își realizeze îndrăznețul obiectiv. S-a întâmplat într-un meci Concordia Chiajna - Poli Iași 3-6, din 14 decembrie 2018, ultima partidă arbitrată de Alexandru Tudor.

Cum a încercat Andrei Cristea să-l „îmblânzească” pe Alexandru Tudor

„Ceea ce mi-am propus am realizat în mare parte. Îmi aduc aminte cu plăcere de 2018, anul centenar al României. Aveam 96-97 de goluri, iar un prieten foarte bun mi-a spus: «dacă în anul centenar reușești să faci suta de goluri, este mare șmecher, fotbalist care rămâne în istorie». Și am tras foarte mult, am fost foarte motivat să reușesc. 

Chiar mi s-a întâmplat într-un meci cu Chiajna, era chiar ultimul, în decembrie, pe zăpadă. Aveam 98 de goluri și la centru era Alexandru Tudor. Țin minte că am bătut cu 6-3. Dădusem gol până la pauză, piruetă și dau la colțul lung. Alexandru Tudor era la ultimul său meci din carieră. 

Am avut o fază, trebuia să ne dea penalty, iar eu, disperat să dau golul 100, îi zic: «Alex, e penalty». Îmi zice «nu, nu, vezi că te dau afară». Eu, ca să pot să îl îmblânzesc, i-am zis: «îți dai seama, Alex, ce ar însemna pentru mine să dau golul 100 în ultimul tău meci, de retragere. Ar fi un lucru extraordinar»

A început să râdă, a făcut o cruce mare și a zis: «cu Dumnezeu înainte vei da golul 100. A doua repriză a venit golul 100, m-am dus la el și i-am zis că a avut dreptate. M-a felicitat după, a fost un lucru bun pentru mine”, a relatat Cristea la GSP Live. 

Dublu campion în Liga 1, Andrei Cristea a jucat la FCM Bacău, Steaua, Poli Timișoara, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher, FC Brașov, Qabala, Salernitana, Martina Franca și CSU Craiova.

408 meciuriare Andrei Cristea în Liga 1, în care a marcat de 114 ori

381 de meciuria arbitrat Alexandru Tudor în Liga 1, record al competiției

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cum arată CFR Cluj cu Marius Șumudică pe bancă: 4 concluzii despre jocul campioanei » Șumudică nu-și menajează jucătorii: „Treziți-vă, că nu sunteți Xavi și Iniesta!”

La 37 de ani, Andrei Cristea și-a anunțat planurile de viitor: „Nu e cazul să fac pasul înapoi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează