FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Andrei Cristea, dezvăluiri fabuloase » Ce primă pregătise Becali pentru meciul cu Middlesbrough + Cum se războia cu Copos: „Luau Gazeta, o citeau, apoi măreau suma”

Andrei Cristea și Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +33   FOTO
Andrei Cristea și Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 12:59 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 13:46

Andrei Cristea (37 de ani), fostul golgeter al Ligii 1 proaspăt retras din fotbal, a făcut dezvăluiri savuroase despre experiența de la FCSB și modul în care Gigi Becali îi trata pe jucători în prima parte a anilor 2000, când roș-albaștrii impresionau la nivel internațional.

Fostul atacant, care a evoluat pentru roș-albaștri între 2004 și 2006, și-a adus aminte de suma uriașă pe care Gigi Becali le-a promis-o jucătorilor pentru o calificarea în finala Cupei UEFA, dar și de modul în care Becali și Copos își mobilizau echipele înaintea sfertului „UEFAntantastic”.

Andrei Cristea: „Înaintea meciului cu Rapid din Cupa UEFA, Gigi mărea prima în fiecare zi”

„100.000 de dolari aveam primă de la nea Gigi pentru calificarea cu Middlesbrough, dar nu am luat-o. A promis aceeași sumă și pentru calificarea cu Valencia, dar suma s-a micșorat între timp (n.r - râde copios).

Înaintea meciului cu Rapid (din Cupa UEFA), Gigi mărea prima în fiecare zi, în funcție de ce scria Gazeta Sporturilor. La fel și Copos. Luau ziarul, citeau, apoi măreau suma. Nea Gigi era all-in.

La Dinamo, în schimb, oamenii erau mai echilibrați. Domnul Badea aducea echilibul. Am avut primă importantă și după calificarea de la Liberec, dar nu atât de mare (n.r. - precum cele oferite de Becali)”, a declarat Andrei Cristea, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”. 

Andrei Cristea, dezvăluiri fabuloase » Ce primă pregătise Becali pentru meciul cu Middlesbrough + Cum se războia cu Copos: „Luau Gazeta, o citeau, apoi măreau suma”
Gazeta Sporturilor din 29 martie 2006. Gigi Becali promite „suplimentarea primei” pentru o calificare în fața Rapidului
S-a retras ultimul mare golgeter al României » Povești din carieră și regretul arzător al lui Andrei Cristea: „Puteam face lucruri și mai frumoase”
RETRAGERE
S-a retras ultimul mare golgeter al României » Povești din carieră și regretul arzător al lui Andrei Cristea: „Puteam face lucruri și mai frumoase”

Andrei Cristea, erou cu Valencia

Andrei Cristea a luat două titluri cu Steaua (actuala FCSB) și a intrat în istorie cu celebra „dublă” prin care a eliminat Valencia din Cupa UEFA în 2005.

Peste un an a fost titular în ambele partide ale „sfertului” UEFA contra Rapidului, fiind absent în returul de coșmar de la Middlesbrough, în urma căruia „roș-albaștrii” au ratat calificarea în finală.

FOTO Imagini spectaculoase din cariera lui Andrei Cristea

+29 FOTO

VIDEO Andrei Cristea, la GSP Live: „Cu Rapid am semnat de 2 ori și n-am jucat niciun minut”

Citește și alte știri de actualitate:

Mr. Ghinion » Unul dintre preferații lui Becali se poate retrage, după un chin incredibil

Conducătorul din Liga 1 pe care Iftime îl propune la șefia FRF: „Nu neapărat să-l batem pe Burleanu, dar vreau competiție!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează