FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mr. Ghinion » Unul dintre preferații lui Becali se poate retrage, după un chin incredibil

Ionuț Panțîru // FOTO: Imago
Ionuț Panțîru // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 19 martie 2022 07:08 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 08:35

O accidentare la genunchi se dovedește cu mult mai gravă decât a părut. Panțîru a fost operat pentru a treia oară și va lipsi încă șapte luni după ce a acumulat deja 11 luni de când nu a mai jucat deloc.

  • În aprilie 2021, Ionuț Panțîru se accidenta grav în mod stupid, lovindu-se de un coechipier pe teren. Au urmat două operații în Italia și 11 luni de pauză. Recuperarea nu a decurs bine, așa că ieri, Ionuț a suferit cea de-a treia intervenție chirurgicală! Urmează alte 8 luni pe margine și întrebarea dacă fundașul stânga al FCSB va mai putea juca fotbal la nivel înalt după o asemenea absență

Ionuț Panțîru (25 de ani) era unul dintre favoriții lui Becali și patronul îl propunea ca titular în echipa națională, dar în locul convocărilor s-a ales cu o pauză completă.

El a suferit o accidentare în aprilie anul trecut. Faza a fost una stranie, Panțîru n-a fost lovit de vreun adversar, s-a ciocnit cu coechipierul Șut în timpul unei partide FCSB-Sepsi pe care oaspeții aveau s-o câștige cu 2-1. 

Gigi Becali spune lucruri trăsnite » Îl laudă pe Tavi Popescu pentru un capitol la care jucătorul stă extrem de prost!
FCSB
Gigi Becali spune lucruri trăsnite » Îl laudă pe Tavi Popescu pentru un capitol la care jucătorul stă extrem de prost!

Panțîru are 3 operații în 18 luni!

Accidentarea a fost gravă și a urmat o operație la genunchi. Intervenția chirurgicală a avut loc în Italia și se știa că Ionuț urma să lipsească de pe teren minimum o jumătate de an. Prima operație nu a fost însă de ajuns și jucătorul a mai avut nevoie de una. Până astăzi s-au adunat 11 luni de la ultimul meci pe care l-a disputat Panțîru! 

Chinul lui nu e nici măcar aproape de sfârșit, pentru că ieri a suferit încă o operație, a treia! Și mai are nevoie de încă șapte luni pentru recuperare. Gravitatea accidentării, intervențiile chirurgicale numeroase și timpul lung de recuperare îi pun în pericol cariera, fiindcă alți fotbaliști care au avut probleme asemănătoare la genunchi s-au retras din fotbal deși ei nu au absentat atât de mult.

46 de meciuria jucat Panţîru pentru FCSB în Liga 1. El a marcat un gol

Florin Bratu, Florin Costea au fost atacanți foarte buni, internaționali, până în momentele în care și-au rupt genunchii. Au încercat să revină după accidentări, dar nu s-au mai apropiat niciodată de nivelul la care jucaseră atunci când erau sănătoși. 

Panțîru începe să semene cu Emeghara

FCSB a mai avut un caz asemănător, cu un alt fundaș stânga. Emeghara, un „lateral” foarte bun la Partizan Belgrad și la Poli Timișoara, a fost cumpărat de roș-albaștri cu un milion de euro.

La București i-au apărut problemele de la genunchi și a mai putut să joace foarte puțin, doar 42 de meciuri în cinci ani. La finalul contractului a plecat la Qabala, în Azerbaidjan, unde a apărut în patru partide înainte să se retragă din fotbal la numai 29 de ani. 

Mr. Ghinion » Unul dintre preferații lui Becali se poate retrage, după un chin incredibil

Panțîru are doar 25 de ani, deci el ar mai avea, teoretic, timp ca să-și completeze recuperarea și să încerce să-și recapete forma care-l impusese ca titular al FCSB-ului. 

2 animai durează contractul lui Panțîru cu FCSB. Chiar dacă el nu va mai fi la fel de bun din cauza accidentărilor sau nu va mai putea să joace deloc, clubul e obligat să-i achite salariul până la sfârșitul înțelegerii. Becali a anunțat deja că jucătorul va beneficia de susținerea clubului în perioada necesară pentru recuperare

„Lui Panțîru i s-a smuls o porțiune din cartilaj”

Ion Bogdan Codorean, chirurgul care l-a operat acum pe Panțâru, explică de ce fotbalistul a avut nevoie de a treia intervenție: „El încă avea dureri foarte mari și nu putea să alerge în urma celor două intervenții realizate în Italia. Când a suferit acea accidentare, i s-a smuls o porțiune din cartilajul de pe rotula genunchiului. Medicii de acolo au încercat să-i salveze cartilajul”. Metoda italienilor promitea ca Ionuț să revină pe teren după o pauză scurtă, de trei luni, dar ea nu a funcționat. 

Mr. Ghinion » Unul dintre preferații lui Becali se poate retrage, după un chin incredibil
Ionuț Panțîru // FOTO: Imago

Codorean spune de ce recuperarea va dura mult acum: „Eu am procedat la o reconstrucție de cartilaj, pe care am efectuat-o cu un implant de cartilaj din colagen. Durata intervenției a fost de circa 75 de minute. Va avea nevoie de o perioadă de reabilitare care poate dura 6, 7, 8 luni. Fac aproape zilnic acest gen de intervenții, dar sunt mai rare în cazul sportivilor de performanță. În condiții obișnuite, aceștia ajung rar la o leziune atât de mare a cartilajului, care să necesite implant, datorită faptului că durerile debutează mai devreme, atunci când leziunile sunt încă mici. La Panțâru a fost vorba despre un traumatism foarte puternic”.

VIDEO Anton Petrea: „Andrei Vlad nu traversează o perioadă foarte bună”

Citește și: 

EXCLUSIV „FCSB nu va avea un meci ușor cu noi!” » Următoarea adversară din play-off le-a pus gând rău roș-albaștrilor

Mihai Stoica, prima reacție după greșelile din FCSB - Farul: „Cer o dovadă, apoi facem cerere să fim excluși din fotbal!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
paolo19
paolo19  •  19 Martie 2022, 09:39
Postat de ion_bacon_caraion pe 19 Martie 2022, 09:00

Eu cred ca lichidul ala galben al neamtului face prapad !! Mai era unu Filip tot asa se rupea ...Coman la fel !! Si multi altii !!

Ce creier mic...

ion_bacon_caraion
ion_bacon_caraion  •  19 Martie 2022, 09:00

Eu cred ca lichidul ala galben al neamtului face prapad !! Mai era unu Filip tot asa se rupea ...Coman la fel !! Si multi altii !!

ion_bacon_caraion
ion_bacon_caraion  •  19 Martie 2022, 08:58

Hotiile si cumetriile a cazut pe capul la jucator !!! Sa speram ca nu este asa grav si isi revine ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează