FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali spune lucruri trăsnite » Îl laudă pe Tavi Popescu pentru un capitol la care jucătorul stă extrem de prost!

Cu Farul, Tavi Popescu (stânga) a pierdut destule baloane, 
FOTO: Imago
Cu Farul, Tavi Popescu (stânga) a pierdut destule baloane, FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat vineri, 18 martie 2022 09:43 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 14:16

După victoria cu Farul, Becali l-a lăudat în exces pe Tavi Popescu (19 ani) și i-a scos în evidență o calitate, aceea că „nu pierde nicio minge, i-am și zis că vreau să văd cum pierde și el măcar una”. Într-o comparație cu ceilalți jucători U21, de același profil, Popescu e cel mai bun sau pe locul 2 la 10 capitole importante, dar la mingi pierdute stă cel mai prost.

Prestația pe care Octavian Popescu a avut-o în ultima etapă de Liga 1, când FCSB a trecut de Farul, scor 2-0, l-a determinat pe Gigi Becali să apară din nou în spațiul public și să-l ridice în slăvi pe fotbalistul său. De această dată, finanțatorul vicecampioanei a găsit o altă abordare pentru a-și lăuda jucătorul pe care speră să obțină o sumă-record atunci când îl va vinde.

Becali a văzut în jocul lui Popescu o calitate rară în fotbalul de astăzi, un fotbalist care să nu piardă niciodată mingea. 😃

„I-am şi zis lui Mihai Stoica: «Băi MM, spune-i să mai piardă şi el o minge! Că vreau să văd cum o pierde. N-ai văzut, nu pierde nicio minge! Vin trei, patru pe el şi tot nu pierde mingea»”, a declarat Gigi într-o intervenție pe care a avut-o la Pro X.

Ce transfer! Valentin Cojocaru a semnat cu o echipă de top 3 din Țările de Jos
ȚĂRILE DE JOS
Ce transfer! Valentin Cojocaru a semnat cu o echipă de top 3 din Țările de Jos

Tavi Popescu nu stă deloc bine la capitolul menționat de Gigi Becali

Are dreptate Becali când susține că Octavian nu irosește nicio minge în timpul jocurilor? GSP a analizat monitorizarea InStat în actualul campionat și aceasta spune că fotbalistul FCSB-ului e departe de ceea ce susține Gigi.

Tavi are o medie de nu mai puțin de 8 baloane pierdute pentru fiecare meci în care a evoluat! E mult sau e puțin? Pentru un răspuns cât mai elocvent, ziarul l-a pus pe Popescu într-o comparație cu ceilalți fotbaliști U21 din acest sezon și care evoluează fie pe același post cu el, fie sunt de același profil. Numele acestora: Petrila, Câmpanu, Rareș Ilie, Pitu, Baiaram, Miculescu.

GSP a luat în calcul 11 capitole importante, inclusiv cele defensive (deposedări și recuperări), iar concluzia e una realmente fabuloasă. Și răspunde în mod clar la întrebarea dacă Becali se pricepe sau nu la fotbal:

  • la 8 dintre cei 11 parametri, Popescu e numărul 1: goluri produse, pase reușite, pase decisive, dueluri câștigate, driblinguri reușite, deposedări, recuperări și indexul InStat 
  • la alți doi e pe locul secund, în spatele lui Miculescu (UTA): media minutelor jucate pe meci și șuturile pe poartă 
  • la unul singur Tavi Popescu retrogradează, chiar la numărul baloanelor pierdute. Media e de 8 baloane pe meci, la fel ca Miculescu, departe de liderul Baiaram (3,5) și de ceilalți de pe podium (Rareș Ilie, Câmpanu, Petrila).

Un argument că volumul de mingi pierdute de puștiul FCSB-ului e unul prea mare, chiar dacă are un număr important de baloane pe care le joacă, e și concluzia unei alte comparații. Între el și jucătorii români care evoluează în străinătate, având aceeași zonă de acțiune, benzile terenului, în ofensivă:

JucătorMingi pierdute (media pe meci)*
Oct. Popescu8
Man5,9
I. Hagi5,7
Moruțan5,5
Mihăilă5,4
Mitriță3,9

* sezonul 2021-2022

Tavi Popescu, bun și foarte bun, cu o excepție: baloanele pierdute

Gigi Becali spune lucruri trăsnite » Îl laudă pe Tavi Popescu pentru un capitol la care jucătorul stă extrem de prost!

Tavi Popescu, singurul cu gol marcat la mai puțin de 5 meciuri

Doi fotbaliști din această listă de 6 U21 sunt mai tineri decât Tavi Popescu. Rareș Ilie, de la Rapid, va împlini 19 ani în aprilie, vârstă pe care jucătorul FCSB-ului a atins-o la finalul lui 2021. Al doilea e Baiaram, mai tânăr cu doar 4 zile decât Popescu. 

În schimb, nouarul roș-albaștrilor stă cel mai bine din punctul de vedere al frecvenței cu care marchează, deși nu are nici cel mai mare număr de jocuri în Liga 1 și nici cele mai multe goluri înscrise. E singurul a cărui medie de gol marcat coboară ca ritm sub 5 meciuri.

JucătorVârstaMeciuri Liga 1Goluri marcate
Oct. Popescu195912
Miculescu205610
Petrila217413
Câmpanu217010
Baiaram19687
R. Ilie18282
A. Pitu19560

Citește și alte știri despre Liga 1:

Dusan Uhrin acuză „greaua moştenire” de la Dinamo: „Jucătorii nu sunt în regulă, nu putem face ce ne dorim”

Antrenorul din play-out care nu e de acord cu barajul de Conference League, deși echipa sa poate profita de regula FRF: „Aruncăm coeficientul la gunoi”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (42)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  19 Martie 2022, 17:03
Postat de ripensistu pe 18 Martie 2022, 18:44

Cum de nea Cici inca este in libertate?

Că n-a avut cine să-l aresteze.

122875083644138
Vasile Vasile  •  19 Martie 2022, 09:55

Stimati domni autori,prin titlu doriti sa lasati impresia ca-l cristicati pe factotum,dar in realitate este un nou articol-laudatio !Pai bine mai,de ce este acest pusti pus primul in tabelul marcatorilor si atunci cind mai jos in tabel exista un Petrila care a marcat mai mult ca el ? Care-i logica ? Asa mult iubiti CFR-ul ?Impartialilor !

teranova
teranova  •  18 Martie 2022, 18:45
Postat de Stolz Ultras pe 18 Martie 2022, 15:06

Nu esti din cluj,habar n ai..manasturenii tin cu pinguinii..aia nu sunt clujeni,is vinituri,clujenii cu radacini tin cu echipa de traditie,CFR..cam ca si in bucuresti..aia cativa care au fugit din moldova cred ca fecesebeu e steaua,restu'sunt rapidsiti..

Esti un trist

Vezi toate comentariile (42)
Comentează