FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Antrenorul din play-out care nu e de acord cu barajul de Conference League, deși echipa sa poate profita de regula FRF: „Aruncăm coeficientul la gunoi”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 22:21 / Actualizat joi, 17 martie 2022 23:10

Marius Croitoru, antrenorul celor de la Botoșani, a comentat regula impusă de Federație, prin care pentru ultimul loc de Conference League, va exista un baraj între locul 3 și play-off și câștigătoarea unui meci între locurile 7 și 8 din play-out.

Aflată în play-out, FC Botoșani luptă pentru una dintre primele două poziții, care i-ar permite să participe la barajul pentru Europa.

Mihai Stoica, prima reacție după greșelile din FCSB - Farul: „Cer o dovadă, apoi facem cerere să fim excluși din fotbal!”
FCSB
Mihai Stoica, prima reacție după greșelile din FCSB - Farul: „Cer o dovadă, apoi facem cerere să fim excluși din fotbal!”

Totuși, Marius Croitoru nu este de acord cu acest lucru, fiind de părere că meritul sportiv ar trebui să primeze și echipa aflată pe locul 3 în play-off să meargă în preliminariile cupelor europene, fără a mai disputa încă un meci de baraj.

Croitoru: „Atât timp cât ai terminat locul 3 după un an de zile, ți-ai câștigat acel drept de a participa într-o cupă europeană”

„Nu sunt de acord. Spuneți logica. Ce miză să fie? Vorbim de miza unui club sau miza campionatului, a unui coeficient, pe care din păcate îl aruncăm la gunoi? Haideți să găsim alte modalități pentru a face play-out-ul interesant. Haideți să ne uităm la Ungaria, Polonia, Cehia, țări care sunt mai aproape de noi. Joacă cu locurile 1-4, sau câte au. 

Nu joacă cu locul 8. Pentru că este un număr de puncte care se împart la fiecare echipă pe coeficient de țară și după ne mirăm de ce jucăm în Conference League cu locul 2. Sportiv, nu se poate rezuma un an întreg de muncă la un singur meci. Poți să termini locul 8 să câștigi barajul cu locul 7, apoi cu locul 3 să te aperi pe două linii, ajungi la penalty-uri și te califici în UEFA cu locul 8. 

Atâta timp cât ai terminat locul 3 după un an de zile, ți-ai câștigat acel drept de a participa într-o cupă europeană. De ce să mai joci încă un meci? Eu vorbesc din perspectiva unei echipe care poate să beneficieze de acest lucru, dar nu sunt de acord”, a declarat Marius Croitoru la emisiunea „Digi Sport Special”.

Mihai Rotaru e și el împotriva barajului

Croitoru nu este singurul nume din fotbalul românesc care nu e de acord cu regula barajului, Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la CSU Craiova, echipă aflată în acest moment pe locul 3, implicit de baraj, cere schimbarea acestui criteriu.

Mi se pare cel puțin deplasat acest baraj pentru cupele europene între locurile 3-4 și echipa câștigătoare a barajului dintre echipele de pe pozițiile 7-8. Sunt foarte multe argumente. Argumentul lor e că au dat un interes play-out-ului. Da, fără discuție, dar sunt foarte multe sacrificii, foarte multe pierderi. Cred că trebuie să căutăm alte formule.
- Mihai Rotaru, finanțator CSU Craiova

Citește alte știri din Liga 1:

Dan Petrescu, reacție total neașteptată după gafele lui Rusandu: „Știți că de obicei sunt mai vulcanic” + prefațează meciul cu Farul: „Nu se putea unul mai greu”
CFR Cluj
Dan Petrescu, reacție total neașteptată după gafele lui Rusandu: „Știți că de obicei sunt mai vulcanic” + prefațează meciul cu Farul: „Nu se putea unul mai greu”
Laurențiu Reghecampf, presiune din partea conducerii: „Trebuie să avem alt parcurs” » Obiectivele impuse pentru finalul acestui sezon
CSU CRAIOVA
Laurențiu Reghecampf, presiune din partea conducerii: „Trebuie să avem alt parcurs” » Obiectivele impuse pentru finalul acestui sezon

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
remarque
remarque  •  18 Martie 2022, 17:30

numai in Romania *** ajung ministrii si corijentii, pot deveni premianti. Totul e fara logica si fara masura in tara asta. Un talmes balmes balcanic amestecat cu imaginatia latina a romanului. Desigur, noi gasim explicatii la orice. Noi putem creea o problema pentru orice raspuns. De aia suntem unde suntem

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  18 Martie 2022, 12:17

Aiurea!!! Cheastia cu barajul este cel mai bun lucru pe care FRF la făcut în ultimii... MULȚI ani. Ăia de pe locul 3 (sau 4) dacă sunt atât de buni nu trebuie să aibe frică de cei de pe 7 sau 8 , plus că de multe ori NU ajunge cine trebuie în PlayOff ci , cine e PUS. Plus de asta sa realizat un lucru FOARTE IMPORTANT. Sa înviat play off-ul și sa dat un motiv de luptă reală și fotbal captivant pentru măcar 5-6 echipe din PlayOut. Asta contează mai mult ca orice. Iar dacă echipa de pe locul 7 sau 8 o învinge în baraj pe cea de pe 3 sau 4 , atunci înseamnă că la momentul ăla este mai bună și MERITĂ SĂ SE DUCĂ într-o cupă Europeană. Patronul Botoșanului este prieten bun cu știm noi cine și vorbește și el... vorbe. Are tot dreptul , doar trăim într-o țară liberă , nu-i așa?!!!?

dansy
dansy  •  18 Martie 2022, 10:01

O gândire marca Burleanu!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează