FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 3-4

Andrei Cristea pleacă dinamovist, deşi a cunoscut prima oară succesul la Steaua: "Mi se potriveşte Germania"

Articol de - Publicat marti, 31 august 2010 00:00

Andrei Cristea a dezvăluit ieri de ce a ales să meargă în liga secundă a nemţilor, la Karlsruhe, declarîndu-se un fan al acestei naţii.

Andrei Cristea va "zbura" în această dimineaţă la Karlsruhe pentru a semna cu una dintre pretendentele promovare în Erste Bundesliga. Atacantul de 26 de ani va fi împrumutat un sezon şi măreşte conturilor "cîinilor" cu 300.000 de euro. Dinamo speră ca moldoveanul să aibă succes în Germania ca să-i crească rapid cota şi să-l poată vinde vara viitoare cu cel puţin 1,5 milioane de euro.

- Andrei, de ce Germania, de ce liga secundă de acolo?

- Mă duc acolo şi e posibil să semnez. Lucrurile sînt clare, în principiu, dar pînă nu văd toate actele semnate pot apărea surprize. Dacă mă întrebaţi de Germania, eu îndrăgesc ţara, dar şi personalitatea, şi puterea de muncă a nemţilor. Îmi doresc foarte mult să mă adaptez acolo şi sînt şanse mari să reuşesc fiindcă eu sînt genul de muncitor care se înhamă la treabă, indiferent cît de greu e. Cine mă cunoaşte ştie de ce mi se potriveşte Germania.

- Totuşi, nu-i cam puţin divizia a doua pentru golgeterul sezonului trecut din Liga 1?
- E un prim pas. O iau de jos, iar viitorul mă poate duce în Erste Bundesliga. De mine depinde, în primul rînd.

- Nu era mai bine să fi rămas la Dinamo?
- Sînt momente şi momente în viaţă. Eu cred că mi-am făcut datoria pentru Dinamo, pot să spun că sufletul meu rămîne în Ştefan cel Mare. Au fost ani frumoşi la acest club, m-am ataşat de toţi, de la colegi şi pînă la suporteri. A fost o experienţă splendidă şi vreau să le mulţumesc tuturor, atît coechipierilor fără de care n-aş fi putut ieşi golgeter, cît şi fanilor care mi-au dat întotdeauna extraputere.

- Crezi că vei rezista mai mult de primul an în Germania?
- Mai întîi, să semnez... Sănătoşi să fim! Viaţa e imprevizibilă, dar sper să arăt că ştiu fotbal. Ţi-am zis că mi se potriveşte stilul nemţesc. Mă duc cu inima deschisă la Karlsruhe, vreau să promovăm, vom vedea după primul an dacă m-am adaptat sau nu.

28 de goluri a marcat Andrei Cristea în 57 de meciuri jucate pentru Dinamo în toate competiţiile din 2008 pînă în prezent

25.000 de euro pe lună va fi salariul lui Andrei Cristea la Karlsruhe

"Doresc tot succesul din lume echipei mele de suflet! Vreau să promovez cu Karlsruhe, iar Dinamo să ia titlul, ca să am două trofee într-un an"
Andrei Cristea, atacant Dinamo

A început să înveţe germana
Fotbalistul ştie de la începutul verii de interesul cluburilor din această zonă pentru el. În afara lui Karlsruhe, şi Eintracht Frankfurt, şi St. Pauli, ambele din Erste Bundesliga, au negociat pentru el, aşa că fotbalistul a pus mîna pe carte şi a început să înveţe limba germană. "Am văzut că sînt mulţi nemţi la Karlsruhe, nu vreau să am probleme de comunicare. Şi mie, şi lor ne-ar fi mai uşor dacă am vorbi, la propriu, aceeaşi limbă", a mărturisit Cristea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
flafy
flafy  •  31 August 2010, 20:47

bai fratilor nu il mai criticati pe ando! stiu ca are unele idei aiurea dar pana la urma el a castigat titlul cu Dinamo si poate so mai faca si pana la urma e un dinamovist adevarat!

bigiu
bigiu  •  31 August 2010, 18:00

Ne pare rau k ai plecatn de la Dinamo dar sa nu uit k esti un ciine si casa ta ie la DINAMO. MULTA BAFTA CRISTEA TE VOM IUBI MEREU HAI DINAMO

emil_constantin
emil_constantin  •  31 August 2010, 11:12
Postat de lorybratovianu pe 31 August 2010, 09:18

SUCCES CRISTEA, ERAI MULT MAI UTIL LA DINAMO DECAT NICOLAIE CARE STA NUMAI PE JOS SI DA DIN AN IN PASTI GOL, DAR DACA ASA VREA SLUGA DE ANDONE SI STAPANII ,,FRATII,,- ASTAI VIATA. ITI MULTUMIM PENTRU TOT CE AI FACUT PENTRU DINAMO

in viziunea lui Ando. e mai bun M.Niculaie decat Andrei Cristea...si scarlatache e peste Helder....lasa ca am fcut un super transfer acum..pe Mboussi!!!???!!??

Vezi toate comentariile (12)
Comentează