FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRE

Andrei Cristea dezvăluie care a fost meciul cu cea mai impresionantă atmosferă din cariera lui: „Era rivalitate mare”

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2021 12:12 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 14:42

Ajuns la 37 de ani, Andrei Cristea a dezvăluit care a fost cu cea mai impresionantă atmosferă din cariera lui.

Atacantul a ales partida dintre Steaua și Rapid, din 2006, din returul sferturilor Cupei UEFA. După 1-1 în tur, pe stadionul Lia Manoliu (actualul Național Arena), cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0, pe vechea arenă „Lia Manoliu”, iar echipa roș-albastră s-a calificat în semifinale.

„Cea mai frumoasă atmosferă a fost la sfertul cu Rapid. Am ajuns cu două ore înainte la stadion, care era deja plin, iar fanii cântau. Pe drum a fost la fel, fanii erau peste tot, cântau, făceau atmosferă. 

Era rivalitate mare între jucători, între Olăroiu și Lucescu, între Becali și Copos.

Acel meci nu a fost ceva întâmplător. Steaua venea după câștigarea campionatului și după meciul cu Valencia, iar în anul următor s-a calificat în grupele Champions League”, a spus Andrei Cristea la emisiunea „Digi Sport Matinal”.

Am trăit momente frumoase la Craiova, a fost un grup extraordinar. A fost cel mai bine organizat club din viața mea. Un club extraordinar, care în curând va câștiga și campionatul. Domnul Rotaru cunoaște bine fotbalul, nu vine doar cu bani și riscă.
- Andrei Cristea

Dublu campion în Liga 1, Andrei Cristea a jucat la FCM Bacău, Steaua, Poli Timișoara, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher, FC Brașov, Qabala, Salernitana, Martina Franca și CSU Craiova.

De-a lungul carierei, Cristea a mai bifat două meciuri de referință din fotbalul românesc, Steaua – Valencia 2-0 (2005, optimile Cupei UEFA) și Slovan Liberec – Dinamo 0-3 (august 2009, meci după care Dinamo ajungea în grupele Europa League).

408 meciuriare Andrei Cristea în Liga 1, în care a marcat de 114 ori

VIDEO Ionuț Stroe, după revenirea fanilor pe stadion: „A fost o seară fericită pentru noi toți, un spectacol reușit!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Propus la FCSB imediat după finala Cupei: „Poate să joace foarte bine acolo”

O nouă provocare uriașă pentru Dinamo! „Câinii” trebuie să achite luni o nou rată pentru Săftica: „Clubul încă nu e salvat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează