FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cum a ratat Andrei Cristea revenirea la FCSB + Antrenorul-surpriză care l-a impresionat: „Unul dintre cei mai mari”

Andrei Cristea
Andrei Cristea

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 10:39 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 11:23

Andrei Cristea (37 de ani) a povestit culisele transferului la Universitatea Craiova, la care a ajuns în ianuarie 2019. În acea perioadă, atacantul era dorit și de FCSB.

În ianuarie 2019, după 3 ani la Poli Iași, Andrei Cristea era dorit de două dintre echipele de top ale României, FCSB și Universitatea Craiova. Atacantul recunoaște că Gigi Becali, patronul FCSB, l-a dorit insistent, și explică de ce a ales să dea curs propunerii din Bănie.

Cum a ratat Andrei Cristea revenirea la FCSB 

„Eram în discuții cu nea Gigi să mă întorc la Steaua (n.r. - FCSB). Aveam 34 de ani, nea Gigi își dorea foarte mult să mă întorc la Steaua. Pe parcurs a intervenit domnul Rotaru, mi-a demonstrat că parcă clubul mă dorește mai mult decât FCSB. Am preferat să merg la Craiova”, a dezvăluit atacantul la GSP Live.

Mangia l-a uimit la Universitatea Craiova

La Craiova, Cristea a rămas doar o jumătate de an, înainte de a se întoarce la Iași. În scurta perioadă petrecută în Bănie, a înscris o dată și a rămas profund impresionat de Devis Mangia, antrenorul alb-albaștrilor de la acea vreme.

„L-am întâlnit pe Devis Mangia, un antrenor foarte bun, unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-am avut. Este un antrenor fantastic, carismatic, nici nu are rost să mai vorbim de partea tactică.

Pentru mine a fost o experiență extraordinară, am fost la un club foarte bine organizat, am reușit să joc la a treia cea mai mare echipă din fotbalul românesc, după Steaua și Dinamo, și am reușit să marchez pentru toate 3, o altă bornă importantă din cariera mea.

Mangia avea o altă preferință, juca foarte mult cu Nuno Rocha. Era și Elvir Koljic, un jucător fantastic, nu am nimic să îi reproșez lui Mangia și celor de la Craiova. Cât am fost solicitat am încercat să dau totul, am și înscris un gol important în fața celor de la CFR”, a povestit Cristea.

Dublu campion în Liga 1, Andrei Cristea a jucat la FCM Bacău, FCSB (2004-2006), Poli Timișoara, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher, FC Brașov, Qabala, Salernitana, Martina Franca și CSU Craiova.

408 meciuriare Andrei Cristea în Liga 1, în care a marcat de 114 ori

Mai multe știri din Liga 1:

La 37 de ani, Andrei Cristea și-a anunțat planurile de viitor: „Nu e cazul să fac pasul înapoi”

Probleme tot mai mari la Dinamo: cantonament, apoi finalul! Uhrin e din ce în mai nemulțumit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
suporterucv
suporterucv  •  21 Iunie 2021, 23:03

Respect A. Cristea !! Un mare caracter si un atacant de mare valoare. Pacat ca soarta l-a adus la Craiova la o varsta mai inaintata ! Sau...cand era el in voga, nu era Craiova cea de azi .

steaua1986.
steaua1986.  •  21 Iunie 2021, 12:33

Cum sa spui Steaua grozaviei aleia? Zero respect

Vezi toate comentariile (2)
Comentează