FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA „La FCSB ți se dă impresia că e vina ta, însă, dacă o iei logic, nu e așa” » Andrei Dumiter speră ca plecarea de la FCSB să fie un pas înainte

Andrei Dumiter
Andrei Dumiter

Articol de , - Publicat joi, 12 ianuarie 2023 07:34 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2023 08:35

La 23 de ani, Andrei Dumiter speră ca plecarea de la clubul lui Becali să fie un pas înainte. Atacantul recunoaște că n-a fost o perioadă prea fericită, însă caută să extragă doar părțile pozitive din cele 18 luni petrecute la vicecampioana României. 

VIDEO. Andrei Dumiter, după plecarea de la FCSB: ”N-am clacat la FCSB! Lucrurile din spate m-au ajutat să mă mențin”

- Andrei, 2023 te găsește în alte culori, probabil la un club unde vei avea mai multe șanse să joci.
- Cert e că m-a găsit cu foarte multă încredere. În primul rând pentru că antrenorul m-a dorit, conducerea m-a dorit. Au fost pe aceeași lungime de undă și cumva sper să le demonstrez că nu s-au înșelat.

- La FCSB ai marcat de 3 ori, plus o pasă decisivă...
- Păi, cred că de asta, cumva, am și reușit să nu clachez până la urmă. Chiar dacă am avut foarte multe probleme grele nejucând, după care am ieșit din cadrul grupului din cauza unei accidentări. Iar când mi s-a mai dat șansa, tot am reușit să mă pun pe linia de plutire. Toate aceste lucruri m-au ajutat să reușesc până la urmă și să mă mențin mental.

- Ce alegi pozitiv din ce s-a întâmplat acolo?
- Am fost pus în situația unor lucruri mai mult negative decât pozitive. Până la urmă, te călești și trebuie să extragi lucrurile bune care s-au întâmplat. Acolo am avut o bază excelentă de pregătire, am avut terenuri, adică am putut să mă axez pe alte lucruri. Fotbal efectiv n-am putut să joc cât mi-aș fi dorit eu.

Andrei Dumiter: „Mi-a fost cumva teamă că nu o să reușesc la FCSB”

- Două din cele trei goluri au fost importante, a mai fost acea pasă de gol, te-a ajutat asta?
- Păi, cred că astea m-au menținut pe mine acolo în primul an. Acele goluri și poate niște partide bune pe care le-am făcut, dar acum, în al doilea an, m-am accidentat înainte de primul meci. Am ieșit oarecum o perioadă din lot și, după aceea, când am intrat, s-au adus jucători, s-au plătit sume importante pentru ei și asta a fost să fie. Eu tot același om am fost, tot același jucător am rămas, un jucător care a muncit, care a încercat să dovedească faptul că merită să joace chiar și la FCSB. Ce-i drept, nici eu n-am avut statistici foarte bune când am intrat, dar nici n-am jucat foarte mult. M-am uitat și când am văzut ce număr de minute am, chiar m-am gândit că nu este doar vina mea.

- Totuși...
- Toată impresia de acolo, tot ce se întâmplă ți se arată ca și cum ar fi vina ta. Însă dacă stai și o iei logic, nu este doar vina jucătorului.

- Spuneai înainte de FCSB că nu prea vrei să mergi acolo, îți era teamă de aceste momente?
- Cumva mi-a fost teamă, dar nici n-am vrut să atrag teama asta. N-am vrut să atrag ideea că n-o să reușesc și că n-o să fie bine. A existat atunci, pe moment, înainte să semnez, dar după ce am semnat, m-am dus încrezător. Mi-am zis că o să reușesc și că totul o să fie bine. Adică mi-am schimbat cumva perspectiva. Totuși, până la urmă, n-a fost să fie.

Andrei Dumiter: „Contează că Liviu Ciobotariu vorbește cu mine”

- Ai jucat deja pentru Voluntari, cum a fost?
- O senzație plăcută. M-am pregătit în această vacanță pe care am avut-o. Știam că n-am mai jucat și n-am mai avut ritm. Am făcut niște antrenamente fizice și chiar a fost bine. M-am simțit foarte bine în cadrul echipei.

- Antrenorul a vorbit cu tine?
- Normal, vorbește foarte mult. M-a sunat și înainte să vin. Adică este foarte deschis și pentru mine asta contează foarte mult, să știu că antrenorul mă dorește. Chiar îi mulțumesc pe această cale și sper să demonstrez că nu s-a înșelat.

- Tu cu ce așteptări ai venit aici?
- Am mai spus. Vreau să o iau step by step (n.r. pas cu pas) și să vedem. O să urmeze niște meciuri. Încerc să joc cât mai bine, să mă integrez, după care să mă impun și să fiu un jucător care joacă meci de meci. Apoi vom vedea ce va mai fi. Mi-am mai setat un obiectiv și la FCSB, dar n-a fost să fie, obiectivele pe care le-am setat nu au fost îndeplinite. Dar poate că odată cu timpul le voi îndeplini aici, la Voluntari. 

Sper ca acesta să fie anul meu. De asta am ales și am venit la o echipă care m-a dorit. M-a dorit și conducerea și sper ca totul să se reașeze și să fiu jucătorul care am fost la Sepsi sau chiar mai bun.

-Andrei Dumiter, atacant FC Voluntari

Citește și:

Previziunea lui Dragomir pentru 2023: „Patru echipe se bat la titlu, ea îl va câștiga ” + Antrenorul-surpriză din Liga 1 care l-a fascinat: „E trăsnet, fiți atenți ce vă spun!”

Reacția lui Gigi Becali după oferta primită pentru Cordea » Pentru ce sumă îl vinde FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
oscarduarte
oscarduarte  •  12 Ianuarie 2023, 22:09
Postat de Bumbisor pe 12 Ianuarie 2023, 20:19

E scuza securistului din comunism. El nu facea pentru orgoliul lui Ceasca ce facea ci pentru tara. Doar ca prin atitudinea lor fix pe Ceasca l-au umflat si tara suferea. Cam asa e si cu suporterii FCSB care trag clar la caruta lui Becali si nicum la performanta Stelei.

Nu are nicio legătură Becali cu steaua, ești suporterul echipei tale și punct și la rău și la bine. Toate marile echipe sunt în scandal cu patronii glazers, laurentis și asmd. Asta nu înseamnă că ne facem echipa sa jucam amicale și sa ne batem cu jandarmii. Becali a fost făcut ceea ce este de către generali și Piturca pe care îl pupați voi acum, când el este cel care l-a adus pe cioban în prim plan.

doar_dinamu_e_bucuresti
doar_dinamu_e_bucuresti  •  12 Ianuarie 2023, 21:38
Postat de steaua.libera pe 12 Ianuarie 2023, 15:21

Mai mergeti la fcsb, baieti...

mai bine sa mearga la csa regal talpan 2017 sa joace amicale cativa ani aiurea fara obiectiv si cu stadionul gol fara suporteri sau sa fie fortat sa se antreneze pe coclauri si fortat sa plece ca bajenaru.

Bumbisor
Bumbisor  •  12 Ianuarie 2023, 20:19
Postat de oscarduarte pe 12 Ianuarie 2023, 13:27

Din păcate asta este Steaua, pentru echipa asta am suferit pe stadion nu pt Becali nimeni nu vine la stadion pt patron. Nu poți susține o copie de doi lei făcută în 2017 de aceeași oameni care iau dat echipa lui Becali, care iau dat voie sa ajungă ceea ce este azi, ei l-au creeat, au macat și au băut cât s-a putut. Acum au realizat ca poți jumuli statul la fel de bine și nu interesează pe nimeni.

E scuza securistului din comunism. El nu facea pentru orgoliul lui Ceasca ce facea ci pentru tara. Doar ca prin atitudinea lor fix pe Ceasca l-au umflat si tara suferea. Cam asa e si cu suporterii FCSB care trag clar la caruta lui Becali si nicum la performanta Stelei.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close