FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

De ce a pierdut Andrei Ivan primul „11” la Universitatea Craiova » Ce îi reproșează Ivaylo Petev

Andrei Ivan/ foto: Imago Images
Andrei Ivan/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 17:39 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 22:11

Andrei Ivan (27 de ani) a ieșit din planurile lui Ivaylo Petev în ceea ce privește echipa de start a Universității Craiova. Jucătorul oltenilor este văzut acum de către antrenorul bulgar ca fiind doar o soluție de avarie pentru momentele în care jocul formației sale nu funcționează, astfel că apelează la serviciile sale doar în partea a doua meciurilor. Neîncrederea, inconstanța, dar mai ales evoluțiile sale din ultima vreme l-au transformat pe Ivan în rezervă.

Interesant este că statutul lui Andrei Ivan, în momentul în care Petev a fost instalat în Bănie, era de titular incontestabil, folosit în mare parte pe postul de atacant central de către Laurențiu Reghecampf, respectiv Corneliu Papură, precedenții tehnicieni de la Universitatea Craiova din actualul sezon.

  • CFR Cluj - Universitatea Craiova se joacă sâmbătă, de la 20:00, în prima etapă a play-off-ului Superligii. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport.

Andrei Ivan, inconstant și iresponsabil în viziunea lui Ivaylo Petev

Corvoada pentru atacant a început la meciul cu Farul, de pe teren propriu, încheiat cu victoria constănțenilor, scor final 1-2. În minutul 65, nouarul oltenilor a solicitat schimbare după o accidentare la șold ce avea să-l țină în afara terenului pentru duelurile cu FCSB, disputat pe „Ion Oblemenco”, 0-3, și Sepsi, de la Sfântu Gheorghe, 1-3.

Pe data de 18 februarie, cu FC Botoșani (2-2), Andrei Ivan a fost ultima dată utilizat din primul minut. Tot atunci a venit și primul semnal, Ivaylo Petev l-a schimbat la pauză din cauza prestației șterse, fiind înlocuit cu Jovan Markovic.

2,4 milioane de euroeste cota lui Andrei Ivan potrivit Transfermarkt.com

Din informațiile GSP.ro, tehnicianul celor de la CS Universitatea se așteaptă la o schimbare de atitudine din partea fotbalistului de 27 de ani pentru a primi mai multe minute. Petev îl consideră iresponsabil, concluzie la care a ajuns în partida cu Petrolul Ploiești, de pe „Ilie Oană”, formația din Bănie cucerind toate punctele.

Atunci, Andrei Ivan a ratat lamentabil de la punctul cu var, în minutul 83, când tabela indica 2-3, acesta fiind și scorul final.

VIDEO. Cum o vede Raul Rusescu pe Universitatea Craiova

3 goluri și 2 pase de goleste bilanțul lui Andrei Ivan în acest sezon

Imaginea acelui moment le-a adus aminte suporterilor de o altă gafă elocventă, tot de la 11 metri, ce s-a petrecut în play-off-ul campionatului precedent: în partida cu FCSB, când echipa sa era condusă cu 1-0, a tras mult pe lângă poarta apărată de Târnovanu, spre disperarea propriilor fani.

Eu încerc să-l readuc pe Ivan într-o formă bună
Ivaylo Petev, Petrolul - Universitatea Craiova 2-3

N-a mai marcat de pe 17 august 2023, iar Mitriță e de neclintit

Perioada de coșmar a lui Andrei Ivan datează de mai bine de jumătate de an. Ultima dată când a înscris se întâmpla într-un meci cu Poli Iași, disputat în Moldova și încheiat cu victoria oaspeților, scor final 1-4. După ce ieșenii au condus, jucătorul care a mai evoluat pentru Krasnodar și Rapid Vienna a întors scorul, pasator fiind Alex Mitriță.

Dacă Jovan Markovic îi ține postul de atacant central ocupat, Mitriță „face legea” ca extremă stânga, motiv pentru care Ivan a fost „plimbat” pe toate posturile ofensive, atunci când nu i-a înlocuit pe cei doi.

„Piticul atomic” a marcat 11 goluri și a oferit 10 assist-uri în cele 28 de partide bifate în Superliga, în actuala stagiune, astfel că poziția sa nu este amenințată.

Citește alte știri din fotbalul intern:

FC U Craiova și CS Universitatea Craiova, amendate drastic de FRF după ce fanii ambelor formații au aruncat cu torțe în teren
AMENZI
FC U Craiova și CS Universitatea Craiova, amendate drastic de FRF după ce fanii ambelor formații au aruncat cu torțe în teren
Gabi Tamaș și-a găsit în sfârșit echipă: „E alegerea mea, căutam un proiect serios”
DECIZIE
Gabi Tamaș și-a găsit în sfârșit echipă: „E alegerea mea, căutam un proiect serios”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
craiovamaxima
craiovamaxima  •  14 Martie 2024, 09:20

Ivan, ca fotbalist, nu poate mai mult. Pur si simplu.

Cronos666
Cronos666  •  13 Martie 2024, 23:59

Asta este unul trolbalistii pe care nicio echipa ce isi doreste performanta nu trebuie sa-l aibe in lot. Ivan asta a comentat la toti antrenorii! Dupa ce ca nu este o mare scula de jucator, mai este si tupeist. Afara cu el.

observator_federal
observator_federal  •  13 Martie 2024, 23:25
Postat de teleleu_ionel pe 13 Martie 2024, 22:44

Markovic (talent imens) si Ivan (mai putin, dar si el fotbalist) completeaza interminabila lista de jucatori romani care si-au batut joc de fotbal si de viata lor. La 40 de ani, in lumea asta care se misca atat de repede, nici draq n-o sa-i mai tina minte.

Markovic va face 23 de ani săptămâna viitoare, deci NU este "terminat", ba are si 6 goluri și 4 assisturi în puținele minute jucate (aș mai adăuga si golul providential din Cupă, de care, la momentul potrivit, îsi vor aminti -cu ciudă- destui). Andrei Ivan a jucat bine cu FCU, a oferit un veritabil assist în ultimul minut (ratare Cîmpanu) si a obținut cornerul din care Baiaram a marcat golul victoriei. Mie mi se pare că Andrei și-a revenit, deci atacul Craiovei dispune de suficiente variante și poate crea multe probleme adversarelor în PlayOff. Aveți puțintică răbdare.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează