FOTBAL  »  Superliga  »  AMENZI

FC U Craiova și CS Universitatea Craiova, amendate drastic de FRF după ce fanii ambelor formații au aruncat cu torțe în teren

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 martie 2024 16:34 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 18:59

Comisia de Disciplină a FRF a amendat FC U Craiova și CS Universitatea Craiova (1-2) după ce galeriile celor două echipe au aruncat cu torțe pe teren în timpul partidei din ultima etapă a campionatului regulat.

Partida a fost întreruptă de două ori de arbitrul Marcel Bârsan din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe terenul de joc. Cei de la CSU au fost amendați cu 6.700 de euro, iar rivalii de la FCU vor fi nevoiți să achite 3.000 de euro.

Rapid începe play-off-ul cu stadionul parțial închis! » A venit sancțiunea pentru incidentele de la meciul cu FCSB
RAPID
Rapid începe play-off-ul cu stadionul parțial închis! » A venit sancțiunea pentru incidentele de la meciul cu FCSB

Ambele echipe din Craiova riscă să joace fără spectatori dacă fanii vor provoca și alte incidente

Comisia de Disciplină a FRF a penalizat ambele formații din Craiova: „În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează FCU 1948 Craiova cu penalitate sportivă de 15.000 (3.000 de euro) lei. În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sanctionează Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 33.750 lei (6700 de euro)”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Conform regulamentului disciplinar al FRF, ambele cluburi răspund pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, „pot fi sancţionate gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fără spectatori”.

Jandarmeria a dat amenzi usturătoare fanilor care au aruncat cu torțe la derby-ul Craiovei

Forțele de ordine nu i-au iertat pe fanii care au provocat incidente. Galeriile au fost la înălțime și au creat o atmosferă de top, dar l-au și obligat pe arbitrul Marcel Bârsan să întrerupă partida de două ori, din cauza torțelor și a petardelor pe care suporterii le-au aruncat pe teren.

Jandameria Craiova a intervenit prompt și a aplicat inclusiv sancțiuni, pe care le-a anunțat pe 11 martie. Astfel, suporterii recalcitranți au primit patru avertismente şi şapte amenzi, în valoare totală de 2.650 de lei. Totodată, „şapte persoane au fost interzise pe stadioane timp de un an”, se arată în comunicatul emis de Gruparea de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.

Conflictele dintre cele două galerii din Craiova sunt frecvente. Cu 24 de ore înainte de meci, magazinul celor de FC U Craiova fusese vandalizat de fanii celor de la CSU.

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește mai mult:

Americanii l-au analizat în detaliu pe Radu Drăgușin și lansează întrebarea momentului » Cu cine îl compară pe român
TOTTENHAM
Americanii l-au analizat în detaliu pe Radu Drăgușin și lansează întrebarea momentului » Cu cine îl compară pe român
Rotaru îl liniștește pe Gigi Becali: „Nu există în vocabularul Universității Craiova!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Rotaru îl liniștește pe Gigi Becali: „Nu există în vocabularul Universității Craiova!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
1948ucv
1948ucv  •  17 Martie 2024, 20:17

Unica Craiova , un nume frumos , de legendă. Istoria și tradiția ne obligă ! Luptă Unica Craiova ! Hei Hei Unica Craiova !

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  15 Martie 2024, 10:05

Clona fc uniCACraiova e organizatoare! Aia ar trebui amendați, nu Universitatea Craiova!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  14 Martie 2024, 10:54

Dacă FRF suspenda terenurile Rapidului și Craiovei FCSB are cale liberă spre titlu .Voi ziariștii,ca de obicei, nu aveți nicio poziție.Sigur FCSB este favorizată și va convine!Rusine!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează