FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid începe play-off-ul cu stadionul parțial închis! » A venit sancțiunea pentru incidentele de la meciul cu FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 15:40 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 16:07

Rapid a primit azi verdictul din partea Comisiei de Disciplină, după incidentele de la meciul cu FCSB (4-0). La meciul cu Farul, primul din play-off, 7 sectoare din stadion vor fi închise.

  • Rapid - Farul se joacă, de la ora 20:30. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

Azi a avut loc întrunirea Comisiei de Disciplină în care s-a judecat cazul Rapidului, care risca să joace primul meci din play-off cu stadionul gol. Procedura a fost deschisă după ce arbitrul și observatorul au scris despre incidente în rapoarte, după cum dezvăluia GSP marți.

Ion Țiriac, în studioul GSP, anunță decizia despre implicarea la Dinamo: „Mâine le dau banii! Dar asta mă interesează”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac, în studioul GSP, anunță decizia despre implicarea la Dinamo: „Mâine le dau banii! Dar asta mă interesează”

Stadionul Rapidului se închide parțial. FCSB, amendată

Rapid, care e club recidivist și care deja a ajuns la amenda maximă în acest sezon, 60.000 de lei, pentru folosirea de materiale pirotehnice la un meci, a scăpat ieftin. Risca să-i fie închisă arena în totalitate.

În urma deciziei, șapte sectoare din stadion, și anume: 106-109, din Peluza Sud, 112-113, aflate la Tribuna a 2-a, și sectorul 123, din Peluza Nord, vor fi închise. În plus, Rapid trebuie să achite și o amendă de 60.000 de lei, suma maximă.

Decizia s-a luat în baza articolului 82 din Regulamentul Disciplinar, care prevede că „În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri".

În schimb, FCSB a fost amendată. „În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 22.500 lei”, se arată în comunicatul postat pe LPF.ro.

Ce prevede Regulamentul Disciplinar al FRF

Articolul 82. Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fără spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

Comportamentul neregulamentar cuprinde:

3c: "Aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc

2 d: "Aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sancționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei

VIDEO. Imagini fabuloase cu Dan Șucu și Victor Angelescu înainte de Rapid - FCSB 4-0

Citește și:

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, lider peste toate numele mari din fotbal » Rapid e pe locul 13
TOP
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, lider peste toate numele mari din fotbal » Rapid e pe locul 13
Gabi Tamaș și-a găsit în sfârșit echipă: „E alegerea mea, căutam un proiect serios”
DECIZIE
Gabi Tamaș și-a găsit în sfârșit echipă: „E alegerea mea, căutam un proiect serios”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
balderis
balderis  •  14 Martie 2024, 18:40
Postat de Dobermannul pe 14 Martie 2024, 15:21

4-0 cu clanurile de interlopi la poarta ...

Le rezolvăm, *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  14 Martie 2024, 15:21
Postat de balderis pe 14 Martie 2024, 10:22

Taci băi 4 - 0 !

4-0 cu clanurile de interlopi la poarta ...

dansy
dansy  •  14 Martie 2024, 10:48

Aceleași mizerii profcsb.Comisia de disciplină trebuie regândită.Sunt prea mulți fcsb-isti acolo plus Ștefan de la Liga!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează