FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Un fost campion cu Dinamo în era Borcea se dedică religiei: „Când realizezi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb, gol și ai nevoie de salvare”

Andrei Mărgăritescu a fost om de bază la Dinamo la titlul din sezonul 2006-2007 +28   FOTO
Andrei Mărgăritescu a fost om de bază la Dinamo la titlul din sezonul 2006-2007

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 14:34 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 15:24

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), fost campion cu Dinamo, s-a îndepărtat de fotbal după retragere și se dedică religiei.

Fostul mijlocaș la închidere, care are trei trofee în palmares cu Dinamo, a ieșit din lumea fotbalului, însă este activ pe Youtube. Poreclit de colegi „China”, Mărgăritescu și-a deschis spre final de 2020 un cont în care vorbește despre Dumnezeu și despre cum s-a schimbat viața lui după ce s-a dedicat religiei.

VIDEO Andrei Mărgăritescu, fost campion cu Dinamo: „Este o cale a dragostei care duce spre Împărăția Cerurilor”

Până acum, fostul fotbalist care are și o selecție în naționala României, a postat 4 videoclipuri pe contul său de Youtube.

  • „Credință și viața”
  • „Credință și viața .Biblia Cuvântul lui Dumnezeu”
  • „Credința și viața .Patru feluri de oameni (pilda semănătorului)”
  • „Credința și viața. Calea Mea”

În ultima postare, Mărgăritescu a răspuns întrebărilor fanilor și a dat detalii despre schimbarea pe care a făcut-o în viața sa.

 „Chiar dacă am ce îmi doresc, nu înseamnă că aveam Adevărul. Tot ce am avut, cariera și lucrurile materiale, sunt ca o pierdere pentru mine în comparație cu Adevărul, care stă în Dumnezeu și ce a făcut Dumnezeu pentru noi.

Este vorba despre o cale, îngustă și strâmtă, pe care am descoperit-o și pe care puțini o află. Nu intri datorită calităților pe această cale, ci doar atunci când realizezi, așa cum spune Dumnezeu prin Iisus și Apostoli, când realizezi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol și ai nevoie de salvare. Cineva și-a dat viața printr-o jertfă, a plătit în locul nostru ca să punem intra pe această cale. E vorba de Iisus. Îți dorești să intri pe această cale pentru că este o cale a dragostei, care duce spre Împărăția Cerurilor. 

Într-o lume în care lumea aleargă după acest idol, care este banul, și l-a îndepărtat pe Dumnezeu, este greu să intri pe această cale. Am ales această cale pentru că este o cale a dragostei. Ești lumină printre oameni. Înainte, când aflam că cineva o ia pe această cale, poate îl condamna. Spuneam «Stai, mă, Cum să te duci pe calea Bisericii? Cum să nu mai faci una sau alta, petreceri sau șprițuri?» Am ales această cale de 4 zile și Dumnezeu, ușor-ușor, mă sfințește. Pe această cale vezi urâțenia care e pe calea lumească, unde sunt certuri, beții și destrăbălări”, spune Andrei Mărgăritescu în respectivul video. 

Aveam lucruri cu care să mă mândresc, dar azi, cea mai mare realizare a vieții mele este faptul că l-am cunoscut pe Dumnezeu. Dumnezeul adevărat. Dumnezeul Scripturii, Creatorul. Aveam nevoie de salvarea, de a fi mântuit. Lucrul acesta mi-a schimbat viața. Scopul meu în această viață este să-l fac cunoscut pe Dumnezeu. 

Înainte să-l descopăr pe adevăratul Dumnezeu erau credincios unui Dumnezeu făcut după creația minții mele, care era părtaș la toate plăcerile, gândurile și păcatele mele. Aveam în subconștient păcat, că Biblia nu e cuvântul lui Dumnezeu, că e scrisă de om, că Biblia e scrisă doar ca să conducă omul și să știe de frică 
- Andrei Mărgăritescu

Andrei Mărgăritescu, om de bază la Dinamo 

Ajuns în 2005 la Dinamo, Mărgăritescu a devenit imediat om de bază în prima echipă. A fost pe teren la ultimul titlu cucerit de „câini”, în sezonul 2006-2007, cu Mircea Rednic pe bancă, când a bifat 31 de meciuri și un gol.

FOTO. Imagini spectaculoase din cariera lui Mărgăritescu la Dinamo

+24 FOTO

În august 2006, Rednic i-a promis 1.000 de dolari lui Mărgăritescu dacă va înscrie măcar o dată din afara careului, dar fostul mijlocaș nu a încasat banii.

Crescut la Rapid, Mărgăritescu a mai jucat la Olimpia Satu Mare, CSM Focșani, Terek Grozny, CS Mioveni, Atletic Bradu și SCM Pitești, retrăgându-se în 2016.

129 de meciuriși 5 goluri are Mărgăritescu la Dinamo.

3 trofeeare Mărgăritescu la Dinamo: campionatul, Cupa României și Supercupa României

VIDEO Ricardo Grigore, declarații la reunirea dinamoviștilor: „Suporterii au spus că sunt alături de noi. Încă trebuie să avem speranțe!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Protest la Dinamo: nu vin la echipă până nu se rezolvă problemele financiare! Ce spune antrenorul Gane

EXCLUSIV El e bomba de la Dinamo! Jucătorul pentru care Contra a insistat nu renunță la bani și poate băga clubul în faliment

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
cneius
cneius  •  07 Ianuarie 2021, 09:20
Postat de 1ianuarie pe 06 Ianuarie 2021, 20:58

Unii au o credinţă puternică în Dumnezeu. Alţii afirmă că omul nu face altceva decât să „inventeze convingeri religioase lipsite de sens“. Unii susţin că avem un suflet nemuritor care supravieţuieşte morţii. Alţii cred că la moarte omul îşi încetează în totalitate existenţa. Este clar că nu pot fi adevărate toate aceste credinţe contradictorii. Prin urmare, nu ar fi înţelept să ne asigurăm că ceea ce credem este adevărat şi că nu e doar ceea ce vrem să credem ?

De acord dar...cum te asiguri ca ceea ce crezi este adevarat ? Daca crezi in ceva, ai credinta in ceva, nu mai conteaza daca acel "ceva" este adevarat sau nu...conteaza puterea credintei tale. Asa vad eu lucrurile...

creeperno
creeperno  •  06 Ianuarie 2021, 22:43

Dumnezeu sa te binecuvanteze!

1ianuarie
1ianuarie  •  06 Ianuarie 2021, 20:58
Postat de prapadlafcsb1 pe 06 Ianuarie 2021, 16:28

Să-ți faci cruce nu are nimic de a face cu Dumnezeu?... dar cu ce are ma?... tu nu ești ortodox ma ... pun pariu ca in 2018 nu ai fost la referendum

Unii au o credinţă puternică în Dumnezeu. Alţii afirmă că omul nu face altceva decât să „inventeze convingeri religioase lipsite de sens“. Unii susţin că avem un suflet nemuritor care supravieţuieşte morţii. Alţii cred că la moarte omul îşi încetează în totalitate existenţa. Este clar că nu pot fi adevărate toate aceste credinţe contradictorii. Prin urmare, nu ar fi înţelept să ne asigurăm că ceea ce credem este adevărat şi că nu e doar ceea ce vrem să credem ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close