FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce se întâmplă dacă nu va fi aprobat noul plan al lui Dinamo + detalii despre crowdfunding: „Nu ne dorim să conducem pe banii suporterilor!”

Andrei Nicolescu
Andrei Nicolescu

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 20:06 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 23:01

Andrei Nicolescu, acționar majoritar la Dinamo prin compania Red&White, a dat detalii despre mai multe subiecte importante, începând cu campania de crowdfunding lansată azi și continuând cu planul de reorganizare, la care ar trebui primită decizia luni. 

  • Dinamo vinde pe platforma de investiții SeedBlink acțiuni pentru suporteri. Fiecare valorează 1.172,08 euro;
  • În perioada 15-20 iunie, doar suporterii care sunt membri DDB sau care au cumpărat bilete la meciurile din sezonul trecut pot investi în club;
  • Începând cu 21 iunie, acțiunile vor putea fi cumpărate de orice investitor;
  • Pe 22 iunie, de la ora 19:00, la Sala de Conferințe Arc de Triomphe, acționarii Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, alături de Dan Gătăianțu, CFO, și Ovidiu Burcă, antrenorul echipei, vor oferi noi detalii despre noua metodă de finanțare și vor răspunde întrebărilor adresate de fani.

Președintele „câinilor” spune că acțiunile sunt un gest prin care R&W vrea să-i implice pe fani în viitorul lui Dinamo, nu pentru a strânge bani pe care să-i administreze după bunul plac. 

Andrei Nicolescu, mesaj clar: „A fost un dezastru incredibil la Dinamo. Noi nu împrumutăm clubul!”

„Sumele pe care Red&White le aduce în Dinamo nu sunt împrumuturi, vor fi aportate la capitalul social. Nu comparăm R&W cu ce s-a întâmplat până acum în istoria lui Dinamo.

Dacă nu se întâmplă pe 19 aprobarea planului, suporterii trebuie să fie liniștiți, mai e timp să propunem o altă modificare de plan prin care să îndeplinim toate cerințele legale, deși eu cred și știu că le îndeplinește. Contestațiile au fost respinse, e o chestiune de interpretare doar din punctul de vedere al viabilității. Chiar și așa, vom propune o modificare de plan până când acest plan care e acum în derulare va ajunge maturitate.

Eu am fost în mai multe momente gata să vin la Dinamo, dar nu a depins de mine. Avem discuții foarte avansate [cu investitori], în momentul în care se va aproba un plan, potențialul acestui brand e mult mai mare. Așteptăm aprobarea încă de anul trecut.

A fost un dezastru incredibil la Dinamo, un sat fără câini, care a generat o grămadă de probleme ascunse. Dacă ne imaginăm că cineva poate să șteargă cu buretele și să spună gata...

S-ar putea întâmpla asta doar dacă dă cineva 10 milioane. Dar dacă sistemul nu se schimbă, el va genera alte găuri. Noi, care am venit și am pus umărul lângă Dinamo când era cel mai greu, credem în bani investiți cu grijă, care aduc profitabilitate, valoare, nu bani care să fie aruncați doar pentru că e necesar. 

Îmi pare rău dacă dezamăgim pe cineva, dacă unii suporteri nu mai cred în noi, dacă există rumori că nu facem ceea ce trebuie. Facem pas cu pas lucrurile, pentru ca, la un moment dat, acest club să fie foarte bine organizat și cel mai bun din România”, a spus Nicolescu la emisiunea „Dinamo 7/9” pe Playsport.

Andrei Nicolescu: „Vrem ca suporterii să se simtă parte din povestea lui Dinamo”

Percepția e greșită, nu ne dorim să conducem pe banii suporterilor. Nu ăsta e scopul. Am vorbit că o să avem deschidere față de suporterul dinamovist care își dorește să facă parte din această poveste. SeedBlink (n.r. platforma de investiții) e făcut ca o deschidere către suporterul cu un potențial financiar mai mic, dar cu emoție puternică, să se simtă și el parte din Dinamo. Nu vrem să luăm banii ca să conducem cu ei. Sunt bani care dau o proprietate asupra unor acțiuni, el le poate vinde, tranzacționa. 10% nu înseamnă aproape nimic din componența proiectului financiar.

E doar deschiderea noastră, pe care am promis-o către suporteri, dând ceva înapoi. N-am vrut să vindem ceva virtual, fără însemnătate, ci o parte din poveste. Îmi pare rău dacă a fost interpretat greșit. E pentru cei care au o potență financiară mai mică, dar au o poveste de iubire cu Dinamo.

R&W nu va putea vinde niciodată acțiuni de la Dinamo fără acordul celor din SPV (n.r. SPV = special purpose vehicle, o entitate legală prin care investitorii devin acționari), regulile SeedBlink sunt că fiecare poate gestiona și tranzacționa partea lui. SeedBlink creează o entitate care va fi acționar R&W. Cei care investesc în SeedBlink se organizează acolo, vor avea un reprezentat în Adunarea Generală R&W”, a mai spus Nicolescu.

Nu regret că am venit la Dinamo, Doamne ferește! E o perioadă agitată, în care multe lucruri trebuie reglate. Sunt probleme, mai exact reminiscențe ale trecutului. Odată rezolvate, lucrurile vor arăta foarte bine

Avem discuții cu două companii [din zona de pariuri] și vor fi probabil finalizate în curând [pentru a deveni sponsor principal în loc de 888]. Dinamo va avea mai mulți sponsori anul acesta. Se lucrează și la integrarea unui shop în site-ul nou, care să fie la standardele de operativitate, de livrare și de logistică ale unui fan shop de afară

Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu asigură că jucătorii doriți de Burcă sunt pregătiți să semneze: „Nu va fi nicio problemă! Au dat dovadă de discreție, nu s-a aflat nimic”
dinamo
Andrei Nicolescu asigură că jucătorii doriți de Burcă sunt pregătiți să semneze: „Nu va fi nicio problemă! Au dat dovadă de discreție, nu s-a aflat nimic”
Ahmed Bani, despre poza făcută cu Marco Verratti în Italia: „N-am schimbat prea multe vorbe, cred că era grăbit”
DINAMO
Ahmed Bani, despre poza făcută cu Marco Verratti în Italia: „N-am schimbat prea multe vorbe, cred că era grăbit”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
io.s_ge.
io.s_ge.  •  16 Iunie 2023, 11:56
Postat de .Castravete. pe 15 Iunie 2023, 21:41

In 1990 s-a pus problema desfiintarii celor doua cluburi bolsevice, steaua si dinamo.Bineinteles, s-a ales praful de acest demers moral.Au continuat sa existe si au distrus in continuare ideea de competitie sportiva, inceputa din `47.Acestei mizerii numita dinamo i-a sunat ceasul.Va muri, adica se va desfiinta exact prin tipul de oameni care au infiintat-o.Vorba lui TRU de acu` vreo 15 ani, "La multi ani, uitare...dinamo!"

Iar in 2016 s'a intamplat ce era de asteptat sa se intample cu o echipa sustinuta de gargaragii. S'a desfiintat. Asa de mult au iubit suporterii defuncta "cea mai iubita echipa" ca nu au facut nimic ca sa o tina in viata. Doar gargara ieftina, cu alergatul pe sine a jucatorilor, antrenorilor,... "Suntem peste tot acasa", acum chiar si la cimitir.

Mazavalt
Mazavalt  •  16 Iunie 2023, 02:23
Postat de .Castravete. pe 15 Iunie 2023, 21:41

In 1990 s-a pus problema desfiintarii celor doua cluburi bolsevice, steaua si dinamo.Bineinteles, s-a ales praful de acest demers moral.Au continuat sa existe si au distrus in continuare ideea de competitie sportiva, inceputa din `47.Acestei mizerii numita dinamo i-a sunat ceasul.Va muri, adica se va desfiinta exact prin tipul de oameni care au infiintat-o.Vorba lui TRU de acu` vreo 15 ani, "La multi ani, uitare...dinamo!"

Tu pe cine reprezinti? *** Bucuresti s-a desiintat. Ultimul patron care a detinut Rapid a ost MOraru parca

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  16 Iunie 2023, 02:13
Postat de pernobil pe 15 Iunie 2023, 22:06

Hai ca am mai aflat ceva in plus fata de primul articol. Ca desi, daca calculam raportat la sumele prezentate in mail/seedlink, oamenii ar fi trebuit sa detina 30%, in realitate vor avea (cumulat) 10%. Asta e fix ca in planurile lor de reorganizare in care tepuiesc vechii creditori. Dai banii pt 30% dar nu ai decat 10%. In teorie, ca in practica, cu un alt plan dus la tribunal, nu va mai fi nimic. Succes!

Nu, fanii platesc ca si pentru 45% 1 948 000 iar ei vin cu 2 400 000 cam 55% nu prea se leaga.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează