FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Zăvăleanu despre portița prin care se poate ridica interdicția la transferuri: „Să facă Dinamo o astfel de plată este exclus! E ilegal” + ce spune despre decizia vitală de luni

Răzvan Zăvăleanu la petrecerea lui Dinamo din Ștefan cel Mare, după promovare
Răzvan Zăvăleanu la petrecerea lui Dinamo din Ștefan cel Mare, după promovare

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 22:09 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 22:52

Administratorul judiciar al lui Dinamo prin RTZ & Partners, Răzvan Zăvăleanu, a vorbit despre câteva subiecte arzătoare de la club, înainte de revenirea în Liga 1. 

Dinamo are interdicție la transferuri, după ce foștii jucători Puljic, Azankpo, Akpala și Gol au câștigat memoriile la FIFA și trebuie să-și primească banii. Clubul a apelat la avocatul spaniol Jorge Ibarrola pentru a contesta decizia la TAS, dar momentan nu există informații despre vreun termen.

Acționarii Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au asigurat că interdicția va fi totuși ridicată, pentru că vor achita sumele respective (de aproximativ 400.000 de euro) dacă decizia TAS nu va veni în timp util.

„Câinii” mai așteaptă o decizie importantă: modificarea noului plan de reorganizare și scăderea datoriilor. Următoarea înfățișare este luni, când s-ar putea da decizia. 

Zăvăleanu: „Ar fi extraordinar să se aprobe planul nou”

Răzvan Zăvăleanu a dat detalii despre aceste teme, dar și altele de interes pentru fanii dinamoviști: 

  • despre interdicția la transferuri: „Nu avem control temporal asupra termenului de la TAS, nu știm când se va judeca și când se va da decizia. Am făcut toate demersurile și acum așteptăm. Dinamo nu poate plăti, pentru că s-ar încălca legea. Există o interdicție legală, este ilegal să dai acești bani unor creditori care au fost înlăturați de la masa credală sau nu s-au înscris. 

    Există varianta în care un terț vine și, vrând să ajute Dinamo, plătește acești bani. În situația noastră, dacă un acționar ar plăti sumele direct către jucători, s-ar rezolva problema. Dar să facă clubul Dinamo o astfel de plată este exclus! Am mai avut 4-5 cauze similare pe care FIFA le-a respins. Din motive necunoscute, acum nu s-a întâmplat la fel”, a spus Zăvăleanu la emisiunea „Exclusiv Dinamo”, de la Prosport.
     
  • despre jucătorii cărora le expiră înțelegerile la 30 iunie (Iulian Roșu, Răzvan Patriche etc.): „Aceștia vor putea continua, dacă antrenorul va decide acest lucru, pentru că nu e vorba despre transferuri. Vom modifica termenul contractual în contractele pe care le avem, adică perioada, și ei vor putea rămâne
     
  • despre decizia de luni, 19 iunie: „Important e că avem un plan aprobat, s-au plătit sume importante pe acest plan. Ar fi extraordinar să se aprobe planul nou, pentru că ar scădea din efortul acționarilor. Dar nu uitați că avem deja unul, pe care s-au luat două licențe și s-au plătit deja obligații din el.

    Eu sper să avem o decizie luni și să fie cea de confirmare a planului de reorganizare. Trebuie să fie lămurite lucrurile și să nu ne mai confruntăm cu alte probleme. A venit motivarea hotărârii, era o problemă de interpretarea termenilor în limbaj fotbalistic, un transfer poate fi plecarea de la un club la altul, pe bani sau gratis. A fost o confuzie, judecătorul sindic se aștepta ca aceste transferuri să aducă bani”
     
  • despre cantonamentul anunțat azi: „Nu va fi efortul clubului Dinamo, ci al acționarilor. Ei vor plăti cantonamentul din Slovenia”
     
  • despre faptul că acționarii Red&White au declarat în mai multe rânduri că, dacă nu vor fi aprobate noul plan și scăderea datoriilor, vor reanaliza dacă implicarea lor financiară merită efortul: „Cred că suporterii dinamoviști se așteaptă de la oricine ar fi la cârma lui Dinamo să salveze această echipă, fără să fie foarte interesați care este valoarea datoriilor clubului”

FOTO Mâine e reunirea lui Dinamo » Cum și-au petrecut jucătorii vacanța

Dani Iglesias și familia FOTO: facebook.com/tribunadinamo222
Cristian „Ely” Ionescu și iubita FOTO: facebook.com/tribunadinamo222
Neluț Roșu și familia în Veneția
Neluț Roșu și familia în Veneția
Cristian Delciu și Costin Amzăr
+29 FOTO
Ovidiu Burcă și planul pe 3 ani pentru Dinamo: „Clubul ăsta poate ajunge să valoreze 50 de milioane de euro!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ovidiu Burcă și planul pe 3 ani pentru Dinamo: „Clubul ăsta poate ajunge să valoreze 50 de milioane de euro!”
Ovidiu Burcă iese la atac: „De joasă speță! Nu mă așteptam la reacția asta din partea lor”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ovidiu Burcă iese la atac: „De joasă speță! Nu mă așteptam la reacția asta din partea lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
istet10
istet10  •  16 Iunie 2023, 18:58
Postat de boierasul pe 16 Iunie 2023, 07:01

Planul făcut de Zavaleanu se referea la veniturile obținute și din drepturile de televizare. Cum Dinamo a retrogradat...

Nu de alea a intrebat. De vanzarea de jucatori, care nu are trteaba cu retrogradarea. Iar faptul ca a retrogradat, e vina societatii, nu a creditorilor.

boierasul
boierasul  •  16 Iunie 2023, 07:01
Postat de istet10 pe 15 Iunie 2023, 21:59

Eu am inteles. Intrebarea judecatorului este fireasca pt incerca sa inteleaga de ce nu s-au realizat veniturile din vanzarea de jucatori, asa cum prevede planul. Pt ca Zavaleanu sustine ca planul, facut culmea tot de el, nu mai este viabil. Insa din acel plan o sursa de venituri nu a fost de fel exploatata: vanzarea de jucatori. Ori pt aceasta nereusita de ce sa sufere creditorii?

Planul făcut de Zavaleanu se referea la veniturile obținute și din drepturile de televizare. Cum Dinamo a retrogradat...

istet10
istet10  •  15 Iunie 2023, 22:01
Postat de magic4ever pe 15 Iunie 2023, 01:23

Clubul Dinamo nu poate sa garanteze ca toti jucatorii o sa aiba oferte si o sa fie vanduti chiar daca ar ajunge la o anumita cota de transfer pentru ca este posibil sa nu faca nimeni oferte, sa fie ofertele prea mici sau sa plece jucatorii liberi de contract daca nu dau randament sau nu vor sa prelungeasca contractul...de exemplu Cristea si Oaida aveau o cota buna de transfer si nu ai fost vanduti pentru ca nu au avut oferte si au plecat liberi de contract....Zavaleanu stie ce zice si face treaba foarte buna la Dinamo!

Pai bine bai inteligentule, daca Zava;leani stie ce zice, de ce a zis ca va obtine o anumita suma din vanzarea de jucatori. Ca el a facut planul care prevede obtinerea de o anumita sumna din aceasta sursa. El, Zavaleanu a facut planul, nu altcineva.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează