FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Noul președinte de la Dinamo, atac dur la conducători și la foștii fotbaliști: „Stăm în aceeași cloacă! De 15 ani se mută de la un club la altul, dar plâng că nu avem rezultate”

Andrei Nicolescu, președinte Dinamo
Andrei Nicolescu, președinte Dinamo

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 13:41 / Actualizat joi, 23 martie 2023 14:12

Prezent în direct la GSP Live, Andrei Nicolescu (46 de ani) - noul președinte al lui Dinamo - a criticat dur lipsa de calificare a conducătorilor pe care îi consideră principala cauza care împiedică modernizarea fotbalului românesc. 

Venit la Dinamo în calitate de acționar majoritar al firmei Red&White, care a preluat recent clubul din Ștefan cel Mare, Andrei Nicolescu a vorbit în această dimineață la GSP Live despre ceea ce consideră el a fi principala cauză care duce la degradarea fotbalului românesc: dezinteresul conducătorilor de cluburi de a se adapta la metodele moderne din fotbalul occidental. 

„Cred că o să-mi atrag multe antipatii, chestia asta mă bântuie de ceva timp. Toată lumea vorbește despre lipsa de rezultate. Sunt foarte mulți specialiști, sunt foarte mulți oameni de fotbal. Toți acuză pe cineva că nu avem rezultate, dar toți uită că de 15 ani în lumea fotbalului se învârt aceiași oameni. 

Sunt aceiași oameni care are se plimbă dintr-o parte în alta, care au o poziție și după aia se duc în altă poziție, după care vin și tot ei se plâng de lipsa rezultatelor. 

Hagi reclamă lipsa de la lot a unui alt stranier: „Spania îl declară între primii 3 din lume și nu-l convoci? E înaintea lui Kounde, domnilor!”
OBSERVAȚIE
Hagi reclamă lipsa de la lot a unui alt stranier: „Spania îl declară între primii 3 din lume și nu-l convoci? E înaintea lui Kounde, domnilor!”

Atâta timp cât tu, om de decizie într-un club, nu ai capacitatea ca în punctele cheie să îți pui oameni care au și niște școală în spate…Diferența dintre România anului 2004-2005, când mai făceam performanțe la nivel european, și România de astăzi este că cei de afară au evoluat. 

Singura constantă e schimbarea. Ei au înțeles că metodele tehnologice noi pe care ți le poate oferi evoluția sunt mijloace prin care devii mai bun. Noi stăm în aceeași cloacă pentru că așa a mers bine cândva”, a declarat Nicolescu. 

Se supraplătesc anumite poziții în club pentru oameni cu experiență fotbalistică. Sunt oameni de fotbal care, datorită notorietății pe care au căpătat-o din fotbal, au capacitatea de a convinge anumiți investitori că au și capacitatea managerială de a gestiona lucrurile și în zona de business, și în zona de organizare administrativă și în deciziile privind ieșirea din criză
- Andrei Nicolescu, președinte Dinamo

Andrei Nicolescu, președinte Dinamo, la GSP Live: „Oamenii care fac cursuri nu au loc la cluburi”

Președintele de la Dinamo a vorbit și despre dezinteresul conducătorilor și foștilor fotbaliști din România de a face cursuri de calificare și de perfecționare în management sportiv:

„Eu nu am văzut un conducător de club care să ceară FRF să facă niște cursuri pentru director sportiv, pentru team-manageri, pentru președinți de club. Sunt și oameni care se duc și fac aceste cursuri, dar ei nu au acces apoi la posturile respective. Asta pentru că în fotbalul din România, cei care decid își pun în conducere tot foștii fotbaliști, tot niște prieteni, niște oameni în care au încredere pe anumite criterii. 

Dacă vrei un team-manager care să-ți organizeze lucrurile eficient nu ai cum să-l iei pe unul care a fost fotbalist toată viața lui și să-l pui mâine în postul ăla. Omul are experiență, dar nu va ști să facă lucrurile pentru care-l pui acolo. 

Și așa e și cazul directorilor sportivi, și al directorilor de academie. Chiar și al președinților. Uite, eu îmi doresc cu ardoare să prind niște cursuri organizate de FIFA cu privire la ce trebuie să mai înveți. Nu poți doar din experiență să gestionezi toate lucrurile”.

Recent, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a declarat că nu este interesat ca tinerii săi jucători să fie buni la școală, ci mai degrabă să știe totul despre fotbal. Întrebat despre opoziția unor conducători față de școlarizarea juniorilor, Nicolescu a răspuns sec: „Și atunci de ce ne mai mirăm unde suntem?! E simplu, aici suntem! Când vor apărea mai mulți poli în care se va face performanță, competiția va fi mai puternică. Va genera mai multă nevoie de excelență”.

În vârstă de 46 de ani, Andrei Nicolescu a fost un fotbalist de ligi inferioare, dar s-a retras repede și a devenit avocat. Conform declarațiilor sale, a făcut parte din echipa managerială de la CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița și Sportul Snagov, cluburi patronate de controversatul Cătălin Rufă, un personaj asociat cu lumea pariurilor ilegale. Ulterior, a devenit vicepreședinte la Rapid, de unde a plecat după un conflict cu Victor Angelescu. 

Harta conducătorilor de club din play-off-ul Superligii 

CFR Cluj: 

  • Cristi Balaj (președinte) - fost arbitru, a condus ANAD înainte de venirea la CFR
  • Bogdan Mara (director sportiv) - fost fotbalist și impresar, a mai fost conducător la ASA Târgu Mureș și Astra

Farul: 

  • Gică Popescu (președinte) - fost internațional român, a deținut o academie de fotbal, apoi clubul Chindia Târgoviște
  • Zoltan Iasko (director sportiv) - fost portar și antrenor secund, e acum și acționar minoritar la Farul

FCSB: 

  • Mihai Stoica (manager general) - a fost conducător la Oțelul, Steaua, Unirea Urziceni și FCSB 
  • Valeriu Argăseală (președinte) - fost arbitru

Rapid: 

  • Daniel Niculae (președinte) - fost internațional român 
  • Sorin Boiangiu (manager sportiv) - a ocupat mai multe funcții de conducere la ASU Poli Timișoara, Dunărea Călărași și Hermannstadt

Universitatea Craiova: 

  •  Sorin Cârțu (președinte) - fost internațional român și antrenor

Sepsi: 

  • Dioszegi Laszlo (președinte) - om de afaceri 
  • Attila Hadnagy (director general) - fost jucător

Citește și: 

„New-entry” pe lista lui Mititelu cu înlocuitori pentru Napoli » Antrenorul ofertat și de Becali la FCSB

Bancu anunță când va reveni pe teren: „Nu are rost să forțez. Nu merită riscul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
boierasul
boierasul  •  25 Martie 2023, 16:56
Postat de therealreddog33 pe 25 Martie 2023, 03:06

Are dreptate. Dar dacă e sa fim cinstiți, nimeni nu a auzit de el pana acum, nu în fotbal. E la a doua declarație în care da cam în toată lumea, încă nu a câștigat 3 puncte cu Dinamo de când a venit. Eu în locul lui as vorbi mai puțin. Și as pune osul la munca mai întâi. În ce ma privește, nu critic aiurea. Am oferit și soluții, doar ca voi la DDB vedeți lucrurile altfel. Asta nu ne face pe niciunul dintre noi mai mult sau mai puțin dinamovisti. E libertate de opinie :)

Soluțiile oferite, fără bani sunt egale cu zero. Cât despre libertatea de opinie....))) eu personal întotdeauna am mers pe ideea, dacă pot ajut, dacă nu stau liniștit în banca mea. În România sunt la ora actuala 15 milioane de "antrenori"" președinți ", toată lumea știe teoretic ce trebuie făcut, dar nimeni nu face nimic. Schimba-ți mentalitatea, să nu mai lucrezi tu pentru alții, ci să lucreze alții pentru tine, iar în cel mai" nefericit "caz să lucrezi tu pentru tine).

therealreddog33
therealreddog33  •  25 Martie 2023, 03:06
Postat de boierasul pe 23 Martie 2023, 20:42

Probabil e și el din categoria "suporterilor" dinamovisti, care doar vorbesc și critică)) Ps-am glumit) dar ce spune are dreptate.

Are dreptate. Dar dacă e sa fim cinstiți, nimeni nu a auzit de el pana acum, nu în fotbal. E la a doua declarație în care da cam în toată lumea, încă nu a câștigat 3 puncte cu Dinamo de când a venit. Eu în locul lui as vorbi mai puțin. Și as pune osul la munca mai întâi. În ce ma privește, nu critic aiurea. Am oferit și soluții, doar ca voi la DDB vedeți lucrurile altfel. Asta nu ne face pe niciunul dintre noi mai mult sau mai puțin dinamovisti. E libertate de opinie :)

clasicpun
clasicpun  •  24 Martie 2023, 00:16
Postat de Barna pe 23 Martie 2023, 23:09

Forza Dinamo!

faliment placut lui vitan barzesti. desfiintare usoara.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează