FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

VIDEO Andrei Prepeliță recunoaște: „Am fost luat prin surprindere când m-au pus antrenor la FC Argeș”

Andrei Prepeliță// Foto: Imago
Andrei Prepeliță// Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 decembrie 2021 14:37 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 17:14

Andrei Prepeliță (36 de ani) a fost desemnat de GSP cel mai bun antrenor român al lunii noiembrie, deși are doar un an de când a devenit antrenor. 

Când a preluat banca tehnică a piteștenilor, elevii lui erau pe ultimul loc, iar la finalul sezonului regulat au pierdut la limită play-off-ul în favoarea Botoșaniului.

Acum, Andrei e iar la un pas de play-off, tocmai a primit trofeul Gazetei pentru antrenorul lunii noiembrie și își explică filozofia de tehnician și ce-și propune în această carieră

Andrei Prepeliță, ales de GSP „Antrenorul lunii noiembrie”, are un mesaj direct pentru șefii FRF: „Nu cred că o licență mă face mult mai bun”
FC ARGEȘ
Andrei Prepeliță, ales de GSP „Antrenorul lunii noiembrie”, are un mesaj direct pentru șefii FRF: „Nu cred că o licență mă face mult mai bun”

VIDEO Andrei Prepeliță: „Am fost luat prin surprindere când m-au pus antrenor la Argeș. A fost ciudat când m-au prezentat foștilor mei colegi”

- Domnule Prepeliță, FC Argeș a surprins plăcut pe toată lumea în acest sezon, care e cheia succesului?
- Avem meciuri pe care le câștigăm, dar și meciuri pe care le pierdem și suferim mult. Când pierdem se simte o tensiune în vestiar. Când jucăm bine și pierdem, atunci frustrarea e și mai mare. Am pierdut cu FCSB în trei minute, apoi cu Botoșani am avut o posesie de 65 la sută și-am luat un gol din fază fixă. 

Am avut săptămâni bune, am refăcut atmosfera și am umblat la moralul jucătorilor. Am organizat o masă cu băieții și am avut discuții cu ei. Dar nu s-a terminat! Mai avem meciuri grele.

- Ați ajuns să bateți la porțile play-off-ului, ce ar însemna pentru dumneavoastră o calificare în primele șase?
- Foarte mult! Am avut sezonul trecut la un moment dat șansa de a accede în play-off plecând de pe ultimul loc, dar anul acesta suntem în grafic. Trebuie să acumulăm puncte, să fim la finalul anului în primele șase, apoi de la anul să forțăm, după o pregătire bună cu tot lotul. 

Până acum am avut probleme fiindcă în ofensivă au fost jucători accidentați care nu au participat în pregătirea de vară. Sunt sigur că o să arătăm mai bine după pauza de iarnă.

- Aveți în lot jucători cu experiență, ca Latovlevici sau Tănase, cât de mult vă ajută?
- Eu cred că trebuie să împletim experiența lor cu tinerețea celorlalți. Tinerii cresc altfel lângă jucători cu experiența lor și au ce învăța de la ei.

- Latovlevici surprinde pe toată lumea la 35 de ani. Care e secretul lui?
- Îl cunosc foarte bine din perioada în care eram colegi și știu cum se pregătește, ce mănâncă și cum se antrenează. Cu pregătirea și cu dieta lui dusă la extrem arată foarte bine și este într-o formă fizică foarte bună. 

Avem exemple ale altor jucători mari care duc un stil de viață ordonat. Cristiano Ronaldo este unul dintre ei și vedeți ce evoluții are. Asta e cheia succesului la o anumită vârstă, să ai mult mai mare grijă de tine.

Prepeliță: „Dacă vom intra în play-off avem promise niște prime”

- E dificil de lucrat cu un primar care spune că se pricepe și la administrație, dar și la fotbal?
- Nu! Știm cu toți că dânsul a condus echipa înainte de a fi primar. FC Argeș a luat-o de la zero cu dânsul, este un om pasionat, implicat și ne asigură toate condițiile. Chiar îi mulțumesc pe această cale pentru că suntem cu salariile la zi. Sigur, au mai fost și rezultate proaste, dar așa se întâmplă la fotbal. Trebuie să ne ridicăm la nivelul celor din conducere, care ne oferă totul.

- O calificare în play-off ar însemna un bonus important venit de la Primărie. E și acesta un obiectiv, să puneți mâna pe bani?
- Da, dacă vom intra în play-off avem promise niște prime. În schimb, pentru calificarea în semifinalele Cupei României nu cred că vom avea vreo primă specială, poate doar la final, dacă vom câștiga trofeul. Eu chiar vreau să câștig Cupa României, nu doar să ajung să joc finala.

Citește și:

Informații noi despre situația lui Cicâldău la Galatasaray! Turcii au făcut anunțul

Șeful CCA, Vassaras, conferință după greșelile de arbitraj din Liga 1: „Nu vă așteptați să vin săptămânal să vă explic, nu e treaba mea asta”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
368023036732853
Iuga Mircea  •  14 Decembrie 2021, 08:38

Zici că-i OBLIO cu căciula aia pe cap!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează