FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALUL ROMÂNESC, ÎNTRERUPT

Andrei Vochin, despre propunerea Craiovei: „Nu știu pe ce se bazează ei când cred că se poate juca pe 15 mai. Dacă judeci așa, putem spune că nici în iunie nu se va juca”

Articol de GSP - Publicat joi, 12 martie 2020 19:12

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu la FRF, a vorbit despre propunerea celor de la Craiova de a relua campionatul pe 15 mai și a explicat că totul se va decide în funcție de pandemia de coronavirus.

„În momentul în care numărul cazurilor a crescut, era evident că pericolul în care erau puși sportivii, antrenorii devenea din ce în ce mai mare. Chiar dacă se joacă fără spectatori, implică deplasarea, contactul, fără să vrei, cu diverse persoane, e imposibil să nu intri în contact cu cineva, nu poți duce echipa în izoletă să joace fotbal și s-o duci înapoi. Siguranța și sănătatea tuturor a fost luată în calcul. S-au evaluat perspectivele, din rapoartele primite de la organizații.

E greu de estimat când și cum se va termina. Mi-e greu și mie să cred că va fi până la 31 martie. Acea dată se va decala dacă specialiștii vor oferi informații în acest sens. Nu știu dacă propunerea Craiovei e bună (n.r. de a se relua campionatul abia de pe 15 mai). În China lucrurile au început în decembrie, acum e martie, putem spune că nici în iunie nu se va juca, dacă o judeci așa, din 3 în 3 luni. Una e China, unde regulile se pot impune din cauza dictaturii, alta e o societate democratică.

Nu știu pe ce se bazează ei când cred că se poate juca pe 15 mai. 

Există un grup de lucru încă din momentul în care a apărut primul caz în România. Se întrunește în fiecare dimineață, uneori și de două ori pe zi, și stabilește ce măsuri se iau. Când se va constata că data de 31 martie n-are legătură cu reluarea campionatului, atunci, acest grup va lua în discuție modalitatea de finaliza campionatul. Ține mult și de ce vine de la UEFA, nu doar de zona medicală. UEFA are date-limită de comunicare a echipelor participante în cupele europene sezonul viitor, și atunci decizia internă trebuie să fie corelată cu acele date”, a spus Vochin la TV Telekom Sport.

Liga 1, întreruptă din cauza coronavirusului » Craiova are altă variantă decât cea propusă de FRF: pauză până pe 15 mai

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
dora
dora  •  13 Martie 2020, 10:01

Zilnic merg mai multi la mall decat la unele meciuri de fotbal. Acolo nu se infecteaza, nu se inchid ? Dar meciurile de fotbal nu se pot disputa fara spectatori. Pai acum jucatorii si antrenorii sunt pe ”liber” si sunt mai mari sanse sa ia virusul pe unde umbla aiurea decat daca erau la ”treaba” . La asta nu v-ati gandit ?

1396081817107708
Radoescu Adrian  •  13 Martie 2020, 00:28

Ce atâtea discuții, clasamentul final sa rămâna ala după sezonul regulat ca sau jucat toate meciurile și gata, mare fotbal ce avem, atâtea discuții pt un amarat de campionat.

bizantinul
bizantinul  •  12 Martie 2020, 23:07

Daca ne luam dupa rationamentul FRF ar trebui ca nimeni in tara asta sa nu mai lucreze, asa reducem considerabil riscurile. O sa si propun asta si cred ca deja am adepti

Vezi toate comentariile (11)
Comentează