FOTBAL  »  Superliga  »  IEȘIRE

Anghel Iordănescu a izbucnit la TV: „Mă refer inclusiv la Gică Hagi. Nu este normal ce se întâmplă!”

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 22:25 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 23:14

Anghel Iordănescu (71 de ani), fostul mare jucător al Stelei și în trecut selecționer al echipei naționale, nu înțelege cum antrenori precum Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu și Gică Hagi nu primesc propuneri din România. 

„Avem antrenori care stau pe margine și nu au echipe. Mă refer la Gică Hagi. În afară de Viitorul, nu s-a bătut nimeni pentru el! Hagi ar fi putut fi la echipa națională. Nu este normal ca Dan Petrescu să stea fără echipă și niciun club din România să nu îl caute. Nu este normal să îl ai pe Olăroiu prin țară și să nu alergi după el. Lista poate continua.

Sunt oameni realizați, pe Hagi dacă îl aduci la echipa națională, vă spun că nu o să fie pretențios deloc. Nu visează decât tricoul național Hagi. 

FCSB termină pe locul 2 și dă afară antrenorul. Mă refer la faptul că Craiova termină pe locul 3, câștigă Cupa și caută antrenor. CFR Cluj câștigă campionatul și Supercupa și nu ajunge la o înțelegere cu fostul antrenor, deși nu a fost vorba de bani. Toate aceste lucruri cântăresc enorm vizavi de imaginea fotbalului românesc”, a declarat Iordănescu la emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport. 

Situația antrenorilor menționați de Anghel Iordănescu

  • Dan Petrescu (53 de ani) a rămas pe drumuri după ce-a demis de turcii de la Kayserispor, formație la care a rezistat doar 45 de zile. Opt meciuri la Kayseri cu 2 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri a fost bilanțul antrenorului, pe care inclusiv fanii l-au contestat. „Bursucul” a afirmat că nu a fost dat afară, ci că el a demisionat, din cauza unor probleme personale.
  • Cosmin Olăroiu (51 de ani) a scris istorie în China și a cucerit primul titlu pentru Jiangsu, echipă înfiinţată în 1958. Doar că problemele financiare l-au făcut să plece, dar și divergențele cu conducerea în ceea ce privește transferurile de jucători. Ruptura s-a produs în luna februarie a acestui an, după ce semnase în februarie 2019.
  • Gică Hagi (56 de ani) a renunțat în august 2020 la funcția de antrenor principal pe care o ocupa la Viitorul din septembrie 2014. În momentul demisiei, acesta era cel mai longeviv antrenor din Liga 1, având 244 de meciuri în toate competițiile. Sub comanda lui, Viitorul a câștigat în premieră campionatul în România, o Cupă și o Supercupă.

VIDEO. Anghel Iordănescu a primit premiul de Legendă la Gala GSP

Mai multe știri din Liga 1:

Transferul care îl entuziasmează pe Marius Șumudică: „Nu am crezut, dar uite că Marian Copilu a reușit să îl aducă!”

La Craiova, FCSB sau CFR? Cârțu a mărturisit unde a câștigat cel mai bine: „Am fost un antrenor scump!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
dinamo100
dinamo100  •  10 Iunie 2021, 10:45

Protestul lui Iordanescu e oarecum indreptatit, dar circumstantele sunt diferite de la caz la caz. Ideea e ca cluburile din Romania mai cu dare de mana sunt doar 2 (CFR si CS U Craiova), FCSB nu se pune, iar restul...vai de mama lor, nu-si permit antrenori scumpi sau "proiect de echipa", asa cum viseaza antrenorii cu nume. Problema e diferita la echipa nationala: aici sunt de acord ca oricare din cei mentionati ar fi mai bun decat Radoi si nu cred ca ar astepta bani foarte multi. Intrebarea care se pune este daca Petrescu sau Olaroiu isi doresc echipa nationala. Eu cred ca mai degraba nu. Mai ramane Gica Hagi, dar nici cu el nu ar trebui sa ne asteptam la rezultate spectaculoase, ca nu prea are cu cine.

stefan..
stefan..  •  10 Iunie 2021, 05:58

Dan Petrescu si Olaroiu isi pot gasi usor angajamente, au un trecut respectabil, ca antrenor. Pentru Hagi e mai greu. Are o varsta la care a târziu sa se apuce de antrenorat. Sunt destule etape de parcurs.

dobrin
dobrin  •  10 Iunie 2021, 01:50

Are dreptate Iordanescu. O fi Hagi foarte slab, dar pe langa Radoi e meserias :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează